Texas, Austin
-
@hgkd Green card sahibi olarak geleceğiniz için iş bulmakta sıkıntı yaşamazsınız. Yeterli seviyede İngilizce daha da yararlı olur. Sizin alanlarınız ile ilgili fazla bilgim yok maalesef. Ama iş ilanlarına bakmanız yeterli. Texas Medical Center iş imkanları açısından çok iyi.
-
@knnrn eşimin ingilizcesi oldukça iyi. Bende geliştirme sürecindeyim. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
@Hgkd selamlar, gelmeden onceki san diego arastirmalarimda, sehirdeki is yogunlugunun saglik labaratuarlari uzerine oldugunu gormustum. Bir cok insana gore de abd nin en guzel sehridir. Mutlaka siz de arastirin derim.
-
@tissi çok teşekkür ederim🙏Hiç incelememiştim. Derhal araştıracağım
-
@redsat2000 selamlar. houston da sadece gunu birlik isler icin bulundum birkac defa. inanilmaz nemli, cok buyuk bir sehir. ise vs giderken uzun mesafeler katetmeyi goze almaniz lazim. ama is olanaklari daha fazla, konaklama giderleri de daha az olabilir(secenek daha fazla oldugu icin). yabanci olmaniz houston icin hic bi sorun teskil etmez, abdde gocmenlerin baskenti olarak adlandirildigini duymustum.
malesef bildiklarim bu kadar, daha tecrubeli arkadaslar var onlara da sorabilirsiniz, houston basliginda... -
@saulgoodman selamlar. klasik cevap bu durum kisiden kisiye degisir. bekar yanlizsaniz 2bin dolara cok rahat gecinebiliyor olmaniz lazim(ev arkadasi vs). ama gecinemeyen arkadaslarim var :) . cocuksuz cift 2500 3000 dolara gayet gecinebilir hatta orta direk bi hayat yasabilir.cocuklu cift 3000-3500 olsa gerek.
Bunlar benim ve cevredeki arkadaslardan gorduklerimle tamamen kendi fikirlerim. -
@tissi cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
Austin son yıllarda hızlı bir gelişme içerinde hatta geçen yıl ABD nin en hızlı gelişen şehriymiş
-
Bir alıntıdır...
Austin, Teksas
Vikipedi, özgür ansiklopedi
http://www.wikizeroo.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvQXVzdGluLF9UZWtzYXMAustin gezilecek yerler -1-
Bölgede yapılacak çok fazla şey var bu yüzden Austin‘ de gezilecek yerler yazımızda sizler için en önemlilerini bir araya getirdik.
İster kovboylarla ve boğalarla gerçek bir Teksas deneyimi yaşamak, ister şehir hayatından bir nebze kaçıp doğaya çıkmak ya da müzik ve sanat dolu bir şehir görmek isteyin; Austin’de size hitap eden bir şeyler mutlaka bulacaksınız. İşte Austin yazımız ve bu şehirde gidebileceğiniz en iyi yerler ve yapabileceğiniz en keyifli aktiviteler.
Yazının devamı için sitesine bakınız: https://eniyiyerler.com/mekanlar/austin-gezilecek-yerler/Austin'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler -2-
Austin ABD Teksas Eyaleti'ne bağlı yaklaşık 900 bin nüfusu barındıran tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezdir. Austin seyahatinize rehber olabilmek için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Yazının devamı için sitesine bakınız: https://www.neoldu.com/austinde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-10650h.htm -
Merhaba,
Eşim ve oğlum(1.5 yaşında) nasipse 21-25 ocak gibi austin'e taşınacağız. Eşimle tatil amaçlı daha önce Los Angeles, San Diego , Houston, Austin şehirlerini gezmiştik 2 farklı seyahatte. Austin'i çok sevmiştik. GC çıktıktan sonra da düşüncemiz Austin'di.
Ben 33 yaşındayım bilgisayar mühendisiyim, 11 yıllık java developer olarak çalışmaktaydım . İş ilanlarına 1.5-2 aydır başvuruyordum. Infosys firmasıyla anlaştım. Amerikaya gelmeden iş bulabildim.
Googledan araştırma yaparken şans eseri bu konuyu buldum. Üye oldum. -
@murat-yılmaz Texas, Austin içinde söyledi:
Merhaba,
Eşim ve oğlum(1.5 yaşında) nasipse 21-25 ocak gibi austin'e taşınacağız. Eşimle tatil amaçlı daha önce Los Angeles, San Diego , Houston, Austin şehirlerini gezmiştik 2 farklı seyahatte. Austin'i çok sevmiştik. GC çıktıktan sonra da düşüncemiz Austin'di.
Ben 33 yaşındayım bilgisayar mühendisiyim, 11 yıllık java developer olarak çalışmaktaydım . İş ilanlarına 1.5-2 aydır başvuruyordum. Infosys firmasıyla anlaştım. Amerikaya gelmeden iş bulabildim.
Googledan araştırma yaparken şans eseri bu konuyu buldum. Üye oldum.Merhaba, hoş geldiniz foruma ve başlığa. Gittiğiniz şehirler arasında en çok Austin'i sevmeniz şehrin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor...
Mesleğiniz göç etmeye çok müsait, çok şanslısınız. Ben bunca yıllık mesleki birikime rağmen (hukuk) orada hayata sıfırdan başlamak ve yeni bir meslek edinmek zorundayım. Tek tesellim uzaktan danışmanlığa devam edebilecek olmak.
Gitmeden iş bulabilmeniz de harika... Tebrik ederim.
Austin'deki yerleşme ve sair tecrübelerinizden bizimle paylaşabileceklerinizi anlatmanızı bekleriz.
Yeni hayatınızda bahtınız açık olsun.
Bol şanslar... -
Sayın @murat-yılmaz İlk önce aramıza hoş geldiniz..
Tebrikler!
Birçok arkadaşımızın hayalini kurduğu bir yaşama ayak basıyorsunuz. Forumdan @tissi arkadaşımızda Austin yaşıyordu sanırım. Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.. -
@saulgoodman Texas, Austin içinde söyledi:
@murat-yılmaz Texas, Austin içinde söyledi:
Merhaba,
Googledan araştırma yaparken şans eseri bu konuyu buldum. Üye oldum.Merhaba, hoş geldiniz foruma ve başlığa. Gittiğiniz şehirler arasında en çok Austin'i sevmeniz şehrin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor...
Mesleğiniz göç etmeye çok müsait, çok şanslısınız. Ben bunca yıllık mesleki birikime rağmen (hukuk) orada hayata sıfırdan başlamak ve yeni bir meslek edinmek zorundayım. Tek tesellim uzaktan danışmanlığa devam edebilecek olmak.
Gitmeden iş bulabilmeniz de harika... Tebrik ederim.
Austin'deki yerleşme ve sair tecrübelerinizden bizimle paylaşabileceklerinizi anlatmanızı bekleriz.
Yeni hayatınızda bahtınız açık olsun.
Bol şanslar...Teşekkürler, evet meslek itibariyle oldukça şanslı sayılırım. Umarım sizin de işleriniz yaver gider. Tecrübe kazandıkça paylaşımlarım olacaktır :)
Allah hepimizin işini rast getirsin inşallah. -
Bu ileti silindi! -
@murat-yılmaz Hayırlı olsun. Austin'i seçmenizin sebebini merak ettim. İş bulduğunuz için mi Los Angeles ve San Diego'ya tercih ettiniz yoksa şehir/yaşam şartlarını mı?
-
İlk olarak Austin'de yaşamayı denemeyi düşünüyorum. İlk işlerim arasında telefon hattı almak, ev (apartment) kiralamak ve ikinci el bir araba almak olacak...
-
İlk gidildiğinde geçici süre için tavsiye edebileceğiniz oda/studio var mıdır? AirBNB düşünüyorum.
-
Austin'de ev kiralarken tavsiye edeceğiniz veya uzak dur diyeceğiniz mahalleler, semtler var mıdır? Evin güvenli bir bölgede ve iyi bir ilkokul bölgesinde olması önemli... 2 yatak odalı ve kira olarak 1300 USD altı olması iyi olur. Ev kiralarken şuna dikkat et diyebileceğiniz bir ipucu?
-
Austin'de tavsiye edebileceğiniz ikinci el araç satıcısı veya aracı almadan muayene ettirebileceğim mekanik var mıdır? Araç olarak Honda Civic veya Accord düşünüyorum.
-
Austin'de telefon operatörü ve tarife olarak tavsiyeniz var mı?
-
Tam zamanlı bir iş bulmadan önce Austin'de part time olarak hangi işleri önerirsiniz? Über, Lyft, Flex, vs? Hangileri daha mantıklı?
Bu konularda özel başlıklar var biliyorum ama Austin özelinde konuşmak için sorularımı burada yazdım. Teşekkürler...
-
-
@saulgoodman işlerinizin yoğunluğundan dolayı forumdan uzak kalmışsınız galiba. Arabayı zaten @semavi çözecek. flex için de amerika da açık yer yok.
austin için yaşam için de
https://www.homesnacks.net/tx/austin/
https://www.lifestorage.com/blog/moving/8-things-you-must-know-before-moving-to-austin/
https://www.buzzfeed.com/javiermoreno/keep-austin-weird
https://realestate.usnews.com/places/texas/austin
https://teleport.org/cities/austin/ -
Arkadaşlar kim çıkarttı Bu lift bir yıllık ehliyet muhabbetini bilmiyorum ama öyle bir şey yok.yazılı kural olarak Evet var ama siz amerika ehliyetini alıp başvuru yaptığınızda buradaki Bütün arkadaşlar onay aldılar birkaç gün içerisinde. Arka arkaya birkaç red gelmediği sürece lütfen bu bilgiyi yaymayalim ve 1 yıldan önce kabul etmiyor demeyelim.
Son 1 ay içerisinde amerika ehliyetiyle başvurup red alan sayısı 3 4ü geçti ise o zaman güncelleyelim bilgiyi ama sitesindeki bilgiye bakarak böyle düşünmeyin, başvurun kabul ediyor
-
@semavi bir deli taş attı 40 akıllı çıkaramıyor hemen düzeltiyorum
-
Arac durumu ile alakali olarak gelmeden benimle yazisabilirsiniz. Spesifik olarak bir marka calismiyorum. Illaki bir marka yada model isteniyorsa nasipte varsa oluyor bazen :)
Mesela suan icin elimde civic yok. Iki adet accord (acura) yi ise gecen hafta teslim ettik. Ozellikle model yili eskidikce illa bir marka uzerinden gitmeniz size yanlis yaptirabiliyor. dikkatli olmakta fayda var...
Ikinci el arac alimi ile ilgili olarak ayri bi post hazirlayacagim. Bizleri ve sizleri zorlayan bazi durumlar olabiliyor cunku... Zaman icinde degisen gozlemlerimde var...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum