ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
Merhaba bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. "LOUISIANA" eyaletinde Türk Ehliyetimi kaç gün yada kaç ay süresince kullanabileceğimi nereden bakabilirim. Ayrıca Amerika'ya gelmeden önce "Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunda" 1 yıl geçerli Uluslararası Ehliyet belgesini ayrıca aldım. Türkiye'deyken zaman zaman polis memurlarının Türk Ehliyetine sıkıntı çıkardığını duymuştum. (Ayrıca arabam da defter gibi olan ehliyeti bulunduruyorum.) Bu arada Türkiye'deki ehliyetim eski tip değil, yeni tip ehliyetlerden.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla... -
@Redbeard Louisiana DMV el kitabına baktım. Buna göre yeni yerleşenler 30 gün içinde ehliyet almalı. Başka bir eyaletin ehliyetine sahipseniz süreniz 90 gün. Geçerli bir Uluslararası Ehliyet Belgeniz varsa 90 gün boyunca kullanabileceğinizi düşünüyorum ama emin olmak için Louisiana DMV ile irtibata geçebilirsiniz.
Kaynaklar:
-
@saulgoodman Çok teşekkürler. Henüz "SSN" numarasına sahip olmadığım için ehliyet başvurumu yapamıyorum. İnşallah gelecekte "SSN" numaram olur olmaz ehliyet işlemlerine başlayacağım. Ayırdığınız vakit için çok teşekkürler...
Saygılarımla... -
@Redbeard SSN olmadan ehliyet alabilmenizin bir yolu vardır. Burada turist statüsünü ve kalış süresini gösteren I-94 belgesi ile beraber giderek kalış süresince ehliyet sahibi olabiliyorsunuz. Siz DMV'ye uğrayıp ya da arayıp bilgi alabilirseniz daha rahat olur.
-
@EasternStar Ben sadece bunun "New Jersey" özel olduğunu biliyordum. O zaman yakın zamanda en yakın DMV'ye gidip bir şansımı deneyeyim. Çok teşekkürler...
-
@Redbeard isterseniz önce dmv louisiana sitesini iyice bi talan edin, tatmin edici bilgi bulamazsanız DMV'ye gidersiniz.
-
@Redbeard Direk DMV ye sorun ben NH için mail attım 60 gün burada mesela.
-
@EasternStar Tamamdır, çok teşekkürler...
-
@baran-bozdogan Tamamdır, çok teşekkürler...
-
@Redbeard ssnsiz turist vizesiyle georgiadan ehliyet aldım.
-
@ayvalik10 Uscis ödemesini Amerika’ya girince mi yapmalıyım yoksa yoksa giris yapmadan önce internetten odeme oluyor mu? Teşekkür ederim çok.
-
Ssn olmadan alınan ehliyetlerin 1 yıl geçerliliği var gibi bir ileti okumuştum. Doğru mu acaba bilginiz var mı ?
-
@serel öyle bir sınır var mı bilmiyorum ama i94'ün kopyasını veriyorsunuz, oradaki son kalma tarihine kadar geçerliliği oluyor.
-
@serel Yanlış bilgi, benim SSN'im var ama DMV yalnızca ülkede yasal olarak bulunabilme tarihimi göz önüne alıyor.
-
@charon ve @EasternStar çok teşekkürler cevaplar için...
-
Merhaba, Uscis ödemesini Amerikaya gelmeden önce Türkiyede yapmıştık, giriş yaptıktan 34 gün sonra Green Cardlarımız elimize ulaştı. Sıra ehliyette :) Florida da Türkçe sınav maalesef yok bulunduğumuz bölge için de randevuyu 1ay sonraya verdiler.
-
@burcugulsn Başka şehirlerde varsa daha kısa zamanda verilen randevu mutlaka onlara da bakın, ehliyet Amerikada en önemli şeymiş benım green cardım kuzenımın adresine gitti 3 aydır almadım onda duruyor baska eyalette uzak kaldı bana, her işimi ehliyetle hallediyorum su ana kadar
-
@burcugulsn, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Merhaba, Uscis ödemesini Amerikaya gelmeden önce Türkiyede yapmıştık, giriş yaptıktan 34 gün sonra Green Cardlarımız elimize ulaştı. Sıra ehliyette :) Florida da Türkçe sınav maalesef yok bulunduğumuz bölge için de randevuyu 1ay sonraya verdiler.
Merhaba, uscis odemesini nereye yaptınız ve ne kadarlık bir ödeme? teşekkür ederim
-
@diana-kate standarttır kişi başına 220 dolar olup aşağıdaki linke tıklayıp ilk iletisini okursanız çok rahat yapabilirsiniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
-
@diana-kate 220$ bir ödemesi var forumda konu başlığında detaylarını bulabilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum