E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket Tipleri
-
Merhaba herkese. E2 vizelerinde LLC şirket kurduğumuzda şirket hesabına aktaracağımız paranın 'temiz' ve ispatlanabilir olmasından bahsedilir hep.
Malum Türkiye'de işler şeffaf yürümediğinden aklıma takılan bir konu var. Mesela Türkiye'de gayrimenkulumuzu sattık ve parasını ABD'deki şirket hesabına aktarmayı planlıyoruz diyelim. Türkiye'de Tapuda herkesin bildiği gibi evlerin rayiç bedelleri düşük gösterilir ve kalan para elden alınır. Bu tarz elden alınan parayı önce Türkiye'deki banka hesabımıza yatırıp, ardından da ABD'deki şirket hesabına aktarırsak sıkıntı olur mu?
-
@Ozan-1 diger baslikta da sormussunuz buradan da yazayim.
"kesin olur ya da olmaz diyemem ama sizin de belirttiginiz gibi paranin ispatli ve temiz sekilde kazanildigini gostermeniz gerekiyor. elimde 2 ornek var size soyleyebilecegim;
yurtdisinda calistigim donemde maasim calistigim ulkeye ve turkiyedeki hesabima yatiyordu belirli oranlarda, statu degisikliginde tum bordro ve para transferlerini sunup basliga da bir excel tablosu yapmistim tutari tutturmak icin.
daha sonradan tanistigim bir arkadas 1 milyon dolar ile yatirimci vizesi alamadigini belirtmisti. nedenini cok detay vermeden para kaynagi olarak soylemisti.
kurusu kurusuna paranizi tutturmaniz beklenmiyordur, elden gelen parayi da aileden borc tarzi gosterebilirsiniz belki. oran cok yuksek degilse sikinti olmayacaktir umarim."
-
@Yolcu34 şekerleme üzerine e2 veren kişi dolandırıcı(adı yunus) ve kendi üstüne açılmış davalar var.
uzak durun. -
@Micro Fikir vermesi açısından https://www.bizbuysell.com/ sitesinde eyalet ve iş alanını seçtikten sonra sonuçlar sayfasındaki keyword'e E-2 yazarsanız bu vize türüne uygun iş yeri devir/franchise ilanları çıkar.
Ne kadar güvenilir bilmiyorum açıkçası. Benim tavsiyem yaşamayı düşündüğünüz eyalette adı sanı belli bir yatırım danışmanı ile görüşme ayarlayıp mümkünse yerinde fizibilite yapmak olur. Ben de en nihayetinde öyle yapacağım, öteki türlü işin içinden çıkmak biraz zor.
-
Franchise düşünen arkadaşlar şu siteyi inceleyebilir. Florida temelli bir şirket, Önceden Türkiye ofisleri vardı ama şimdi yok gözüküyor, sitenin Türkçe desteği de sadece giriş bölümü için değil tüm site içindi, şimdiki giriş sayfasındaki Türkçe o zamandan kalma galiba.
https://www.visafranchise.com/tr
Youtube da VF olarak Türkçe videoları vardı ama bulamadım. Geriye giderek İlkay Zaman'ın VF'ın Türkiye temsilcisi ile yaptığı videoyu buldum.
Şirket Türkiye ofisini kapatmış olabilir ama bende bıraktığı izlenim ciddi bir şirket olduğu. -
Merhaba, E-2 vizesi için bugün bir avukatlık firmasından 10.000 USD'lik danışmanlık teklifi aldım. Teklifin içerisinde şirket kurma ve evraklarının hazırlanması, Vize Başvuru paketinin hazırlanması ve iş planı hazırlanması var. Rakam sizce nasıl fikrinizi almak isterim?
-
@Ozan-1 Biz de 6 ay kadar önce e2 statü değişikliği avukatlık ücreti olarak o fiyata anlaştık. Eğer isim yapmış bir avukatsa, ücretler bu civarda.
-
@Ozan-1 amerika icinden yaptiginizi dusunerek genel rakamlar yazmak isterim;
Avukat parasi : 5000$
Premium Processing (sart degil) : 2500$
Government Fees : 1000$
Business Plan : 500-1000$seklinde dusunurseniz verilen rakam sizin dediginiz rakamlara geliyor. Ilk basvuru ile yenileme arasinda biraz rakamsal olarak fark olacaktir ama cok degistirmez. Ailedeki birey sayisi da ufak degisiklik yapar bazi rakamlarda.
Baska kisimlarda yazmistim bir kere daha yazayim. Mutlaka dosyanizin (yenileme zamani dahil) full kopyasi (soft copy de olur) elinizde bulunsun. Avukat degisikligi ya da eski yazilanlara ulasma konusunda sikinti yasanmamasi acisindan.
-
Arkadaşlar merhaba
Ben İstanbul’da yaşıyorum ve Rent A Carcılık yapıyorum burada, Lakin Amerika’ya taşınmak istiyorum ve aynı işi orada sürdürebilmek istiyorum,
Ufak ufak çaplı araştırma yaptım kafama yatan ( TURO ) İşi Oldu,
Fakat bu işi hangi eyalette yaparsam benim için daha uygun olacaktır.?
Ayrıca kalacağım yerin villa olması lazım müstakil şeklinde ve bu konum havalimanına olabildiğince yakın olması gerekiyor.
Saygılar diliyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum… -
@denizci10, içinde söyledi: E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket Tipleri
@rasmus Merhaba. Estağfurullah böyle bir şey demem asla haddim değil. Evet E2 den vazgeçtim. çünkü 100bin dolar para verip GC alamamak ve her seferinde yenileme yapmak bana saçma ve gereksiz geldi açıkçası. Bundan dolayı da EB3 vizesinin daha mantıklı ve kısa yol olduğunu düşünüyorum. Ben de bu yola girdim. 2 yıl içinde Green Card alacağımı düşünüyorum.
Selamlar, ABD’de yasal ve çalışma izni olmadan EB-3’e direkt başvurulamıyor diye biliyorum. E-2’den vazgeçti iseniz nasıl yasal olacaksınız ?
Bilmediğimiz başka bir yolu mu var acaba ?
Varsa bende öğrenmeyi çok isterim 🙏🏻 -
@Yolcu34 ben hali hazırda Knoxville, TN west town mall alışveriş merkezinde şeker kiosk işini yapıyorum. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim.
Yunus şekeröz’ün dolandırıcı olduğu iddia ve videoları ben almadan önce çıktı, mahkemeler de lehine sonuçlandı. Evraklarını bizzat gördüm. Sizde isteyin, anlaşmayı da avukatınız ile yapın.
Evet şeker işi pahalı. Kendiniz yapsanız daha ucuz ama nasıl yapacaksınız önemli olan bu ? Burada güvenilir bir ABD vatandaşı arkadaş, kardeş, akraba olmadıkça çok zor.
Bizde biliyorduk ve İzmit’te görüşürken yüzüne söyledik bu işin lüZumundan daha pahalı olduğunu ama orada kiosk yanında hizmet de satılıyor neyse şeker konusu bu kadar sorunuz olursa yardımcı olurum.
Herkesin kendi gerçekleri var bizim seçme nedenimiz daha az çalışalım, dil gerekmesin, basit olsun, müşteri bulmak ile uğraşmayalım, hızlı ve Kolay bir başlangıç olsun diyeydi.
Bugün 100’e aldık yarın GC çıkar başka bir şey olur kazandığımızı kar sayar 40-50’ye satarız sonuçta iş yapan ciroları belli ( Square satış sistemi ) bir iş.
Diğer işlere cesaret edemedik ama sizin gerçeklerinizde başka iş yapacak cesaret ve burada da güvenilir eş, dost akraba var ise o zaman yapmak istediğiniz başka işe yönelin derim.
Dediğimin gibi herkesin gerçekleri farklı ve herkesin hikayesi kişiye özel.
-
Instagram : / tahsin.ozdemir15 Linkedin :/ tahsinozdemir15 ve amarikada iş fırsatı adlı youtube kanalı bulunan tahsin özdemir bey'in videoları hakkında bilgisi olan var mı. daha önce iletişim kuran var mı?. tahsin bey ile iletişime geçmemizi önerirmisiniz? bu konuda yardıma ihtiyacım var. yardımlar için forum yöneticileri ve üyelerine şimdi den teşekkür ederim.
-
@uslanmaz Size mesaj attım, aklınıza takılanları sorabilirsiniz. Biz Tahsin Özdemir Bey ile çalıştık
-
Merhabalar,
Eşimle Amerika'ya turist vizesiyle gidip, şirket kurup 3 ay sonra da statü değişikliği ile E2 başvurusu yapacağız. Şirket üretim üzerine olacak. Makine fln alınacak. Eşimin Türkiye'de de kendi şirketi vardı, onu ortağına devretti ve ayrıldı, şimdi benzer bir şirket Amerika'da kuracak. Bunun için bir avukatlık şirketiyle görüştük. İlk ödememizi yaptık hatta. Ancak birkaç gün önce tesadüfen biri ile tanıştık, aynı avukat ile çalışmışlar avukat onlara eksik bilgi vermiş, statü değişikliğinde Türkiye'ye döndüklerinde çalışma izinlerinin iptal olacağını statülerinin bozulacağından bahsetmemiş. Türkiye'den de E2 başvurusu yapmışlar ama dosya çok gelişi güzel hazırlanmış ve Türkiye'deki başvurudan red almışlar. Sonra da bunlamışlar ve Türkiye'ye geri dönmüşler 8 ay sonunda. Böyle olunca da bizim avukata güvenimiz azaldı. Amerika içinden E2 başvurusu daha kolay oluyormuş, acaba avukat olmadan kendi işimizi kendimiz halledebilir miyiz diye düşünmeye başladık. Bu konuda tecrübelilerin yorumlarını almak isterim. Teşekkürler. -
@Ozan-1 avukatınızdan memnun kaldınız mı sorunsuz halloldu mu işleriniz?
-
@Müberra-Dikici merhaba siz avukatınızdan memnun kaldınız mı? Herhangi bir sorun yaşadınız mı?
-
@duzmuhendis Biz sorun yaşamadık avukatımızla. Türk avukatların ücretleri yüksek maalesef, ama süreci avukatsiz yürütmek zor bence. Herşey istediğiniz gibi olur umarım 🙏
-
@Müberra-Dikici Teşekkürler. başka bir başlık altında Muhammed Üzüm ile çalıştığınızı okudum. Biz de aslında onun ekibiyle anlaşmıştık ama birkaç gün önce bir yakınımızın olumsuz bir tecrübesine denk gelince biraz çekindik açıkcası.
-
Merhabalar minimum fiyat nedir e2 vizesi için
-
@fenerbahçe06 Change of Status yapacaksanız 55bin dolardan aşağısını düşünmeyin bence. Avukatlar da zaten bu şekilde söylüyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

