Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 239.2k 173

• @tufank Serzeniste bulunan kisiye cevap vermisler zaten sonrasında kendisi de tesekkur etmis...BDV hizli aksiyon aliyor anladigim kadari ile...ama yazdiklarinda uzuldugum nokta 2 yıldır ailemi gormeye gidemedim demis...umarim bir an once sorunu cozulebilir...Dediginiz gibi CP de en azindan buradasin....uzarsa da en azindan evinde bekleyisini surduruyorsun ve gidince de oyle uzun sureler beklemeden GC ni aliyorsundur diye dusunuyorum...BDV ile AOS yapip cok rahat hic beklemeden isleri hallolan bir turk arkadas ile konustum....hic sorunsuz gecmis sureci ve gayet rahat bir sekilde cok az bekleme sureleri ile GC sini vs almis...bazilari da bu ornekte oldugu gibi sıkıntılı geciyor....yani 2 yıldır gc si gelmemesi cok enteresan hakkaten

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 case bazlı bazı sıkıntılar olabilir ama önemli olan hızlı aksiyon alıp aracı firma ile iletişime geçmek ve desteğini almak. Seyahat belgesi formunu doldurduktan aylar sonra onay alması gerekiyor. Hadi diyelim işlem yoğunluğuna göre 1 sene sürdü. 1 sene kabul edilebilir bir süre. Sonrası için mutlaka sorgulaması gerekiyordu bu durumu. Zaten grupta 4-5 arkadaş biz çoktan Advance Parole aldık demiş.

Dediğim gibi bazı case'ler arada sıkışıp kaldı. Haziran 2022'de retrogression a girildi, 1 yıl 4 ay geçti. Demekki dosyası 2022 yılının ilk çeyreğinde file edildi ve o dönemde tüm tablolar "C" all current olduğu için aslında tam bir belirsizlik vardı. Çünkü bütün başvuruları alıyorlar sonrasında verilebilecek vize sayısını kısıtlamak için A tablosunu geri çekiyorlar. Bir anda 1-2 sene gerilere gidiyorsa tabi ki AOS filing yapanlar ve arada kalan kişiler bu durumdam etkileniyor. ( sponsorda daha uzun çalıştıkları için ).

• @dpdemir
    Border polis no AOS , no COS yazarsa bunu düzeltme , değiştirme yolu yok mu? AOS, COS yolları kapanıyor mu?

• @Ferhat-ŞENER Mevcut girişimiz için maalesef kapanıyor. Çıkış yapıp tekrar giriş yaptığımızda görevlinin bu damgayı basmamasını umut etmemiz gerekiyor.

• şimdi diyelim ki çalışma iznini aldık sponsorda çalışmaya başladık 1 sene geçti green card hala yok
    1- sponsorda çalışmaya devam etmek zorundasın
    2- I-485j formu ile aynı tipte yeni bir işverende çalışmaya devam etmek zorundasın (burda sanırım işvereni kendimiz buluyoruz doğru mu ? ve işveren bu şartları kabul etmek zorunda yani bir nevi yeni sponsor gibi bişey doğru mu anladım ?)
    şimdi diyelim ki ben sponsorda çalışmaya başladım 1 sene geçti hala green card yok green card alana kadarda sponsorda kalmam lazım mutlaka... bu süreç devam ederken kendi adıma bir işletme açabiliyor muyum ?
    aslında mantıken biz sponsorla 1 yıllık sözleşme imzalıyoruz. bir yıl bitince green card olmasa da herhangi başka bir iş bulup ordan devam etsek olmuyor mu ? (olmuyor diye biliyorum ama yine de emin olmak istedim açıkçası )

• ⭐⭐

@serel günaydınlar. İşletme açılabilmesi lazım. Zira zaten 2. İşte çalışabiliyorsun. İşletmede açarsın diye düşünüyorum. 2. İşte çalışıldığında ekstra vergi ödemen gerekebilir.
    Ama imzalanan sözleşmede ilk önceliğimi sponsoruma vereceğim gibi bir madde vardı. Onu aksatmayacağım gibi bir madde vardı.

• ⭐⭐⭐⭐

@serel USCIS green card mülakatına girdiğimiz zaman aktif olarak çalışıyor olmamız gerekiyor. 1 yıllık çalışma zorunluluğu bizimle sponsor arasındaki bir sözleşme olsa da, mülakata girdiğimiz zaman aktif olarak çalışıyor olmamız gerektiğinden bu sürenin üstünde çalışma ihtimali mevcut. Sponsorda çalıştımız süre boyunca başka bir işte çalışabiliriz bunda bir sakınca yok, ama mevcut işimizi etkilemeyecek ölçüde. Tamamen ayrılıp başka bir işe girmek istiyorsak I-485 Supplement J ile mevcut işimizle aynı kategoride bir işe geçebiliriz, bu işi kendimiz buluyoruz evet. Süreci karmaşıklaştıracağı için pek tavsiye edilmiyor. Geçtiğimiz işte sorun yaşarsak mülakatta sıkıntı yaratabilir. Kendi adımıza işletme açabiliriz sanırım ama bu da yine süreçleri karmaşıklaştıracaktır. Devam eden bir dosyamız varken onun tamamlanmasını beklemek en sağlıklısı.

• ⭐⭐

Yapılan araştırmalara göre ilk alınan kararlar çok yüksek oranda doğru çıkıyormuş tufan bey. Siz yazılımdaki becerinizle amerikada şirketinizi kurar amerikan şirketi olarak almanyadan iş alırsınız 🙂
    O nedenle aos mu cp mi seçimine odaklanın yeter. 👍🏻

@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@btek14 bazen seçimler / alternatifler o kadar karışıyor ki kafamda çıkmaza giriyorum 😄“acaba e2 ile gelip eb3 professional mi yapsaydık”, “boşver bekle LC filed oldu elimde hem AOS hem CP seçeneği var”, “ almanya da göçmen alımında gaza bastı orada yazılım firmalarında gelen çok fazla teklif var acaba değerlendirsen mi” gibi sorular dönüyor kafamda ama sonra tekrar fabrika ayarlarıma dönüyorum ve bu sürece girdik ve ne olursa olsun sonuca ulaşacak en iyi yolu bir şekilde bulacağız diyorum.. hayırlısı bakalım :)

• @selamibasaran teşekkürler, hayırlısı baklalım :) bir yerleşebilsek zaten iş konusunda kafamız biraz olsun rahat. bakalım hangi yolu seçerek ilerleyeceğiz. Yazı tura atalım, dik gelirse giderim :)

https://www.youtube.com/watch?v=QuFcGYEQyaY

• sesli düşünüyorum :D şimdi ben çalışma izni ile sponsorda başladım çalışmaya bu sırada sinsi sinsi :)) kendime yatırım yaptım sertifikadır belgedir artık her ne ise donanım sahibi oldum. sponsorda 1 yıl doldu ben bu sırada başka bir eyalette çok daha iyi bir iş buldum FARKLI bir iş kolunda. direk geçebilir miyim ? sonuç olarak yine mülakatta çalışıyor olucam sponsorda da bir sene bitmiş olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@serel maalesef I-140 formuna iliştirdiğimiz LC'de belirtilen işte veya onunla aynı kategorideki başka bir işte çalışmak gerekiyor. Eyalet değiştirme çok sakıncalı çünkü PWD (geçerli maaş tespiti) bulunduğunuz eyalete göre yapıldı.

• Evet doğru anlamışım demek ki o kadar çok yerden tarama yapıyrm ki artık kafam karıştı sorayım dedim... CP gözüme hoş görünmeye başladı :)) 2 sene asgari ücretle tek maaşla yaşamak ciddi bir birikim gerektirir. 2 sene bence çok uç bir örnek ama yine de ihtimal var tabi...

• ⭐⭐⭐⭐

@serel eşlerden biri EB3 ile çalışırken diğeri istediği işte çalışabilir. Bunun için Form I-765 doldurup onay alması gerekiyor. Bir iş bulmasına gerek yok, önce bu geçici çalışma belgesini alıp sonra iş arayışına geçebilir. Yani çift maaş olacak. Yine de bunların gerçekleşmesi ve tüm onaylar için ABD içerisinde 1 yıl çalışmadan idare edebilecek bir paraya ihtiyaç var. Bekleme sürelerini göze alarak yanımızda bir kısım birikim olması şart AOS seçeneğinde. Belkide AOS seçeneğinin BDV'de $7k daha ucuz olması bu paraya ABD içerisinde ihitiyacımız olacağı içindir :)

• @tufank sabah biz de aynı şeyi dşünüyorduk neden cp daha pahalı diye mantıken aos seçeneğinin daha fazla olması gerkir gibi geldi bize...bir de https://egov.uscis.gov/processing-times/ bu linke I-140 işlm süresini gösteriyor yanlış anlamadıysam nebraska ve teksas arasında uçurum var resmen. acaba formun hangisine gönderildiğini nerden öğrenebiliriz bdv ye sorsak mı diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@serel I-140'ı dert etmeyin hiç. çünkü BDV de premium process ile dolduruluyor ve fiyata dahil. 15 günde onaylanır max eğer RFE ( denetime girmezse ) I-140 çok da önemli değil ama I-485, I-765 ve I-131 formlarının işlem süresi bizim için önemli. Bunun hangi servis merkezinde işleneceğini sanırım başvuru yaptığımız yere göre belirleniyor. Bir inceleyeceğim bu konuyu eğer USCIS üzerinden erişebilirsem bu bilgiye size aktarırım.

• @tufank @serel Bizimki Nebraska’ya gitmisti. New York’tan basvuru yapildi. Premium process’le I-140 8 gunde onaylanmisti

• @tufank aynen I-140 çok problem değil de diğerlerine de baktım teksas ta büyük sıkıntı var. nebraska bütün başvurularda bariz bir şekilde hızlı çözüyor davayı. acaba biz seçebiliyor muyuz onu da bilmyrm.

• @dpdemir siz kendi tercihinizle mi nebraskayı seçtiniz yoksa başvuru yerine göre otomatik mı ilerliyor? değiştirme şansı var mı ?

• @serel Nebraska daha hizli ilerliyor evet. Bizim Covid zamani olmasina ragmen islemler hizli ilerlemisti. Biz secemiyoruz bildigim kadariyla. Basvuru yapilan center yonlendiriyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir teşekkürler bilgi için. hangi forma hangi servis merkezinin baktığı bilgisi aşağıda mevcut. Ancak mutlaka başvurduğumuz konuma yakın bir merkeze gitmesi şart değilmiş. Birazcık şansımıza kalmış sanırım. Dosya doldurulduktan sonra hangi servis merkezine gittiğini sorgulayabiliyormuşuz.

https://www.uscis.gov/forms/all-forms/service-center-forms-processing

Screenshot 2023-10-25 at 10.35.01.png Screenshot 2023-10-25 at 10.35.28.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k