Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dismissed davanın tekrar açılması


  • Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Merhaba sayın Muslu Avukatlık Bürosu,

    J-1 olarak geldiğim bu serüvende, bir iftira ve yalan doğrultusunda bir kriminal suçla suçlandım. Kanıtlarımla kanıtladım. Karşı taraf hiçbir şeyi olmadığından 2. Duruşmaya gelmedi. Dava savcılık hatası nedeniyle düştü. Ama hakim dahi herkes kızın yalan söylediğini mahkeme salonunda bile söylediğini biliyor. Evrakları alırken katip ofisindeki kadının, kızın ofisi arayıp yalan söylediğini, şikayetini geri çekmek istediğini belirtmiş. Savcıyla da konuşmuş ama bu belgelenmemiş tabi. Avukatıma sordum bulamadı. Bana avukatım evine dönmelisin bence onu öneriyorum diyor. “Probably” diyerek üst mahkemede görülebilir diyor. Ben çoktan F-1 başvurusu yaptım 2k dolar harcadım. Merak ettiğim şu, üst mahkemeye gider mi? Giderse sonuçları nedir? Üst mahkemeye kaç günde gider? Dönmeli miyim? Zaten dava düştü.
    Sayin@@hakimikucukbayral, kriminal davalar sizi hem ABD disina gonderilme hem de ABD disina ciktiginizda iceri girememe durumuna dusurebilir. Bu nedenle bu konuyu ciddiye alarak ilermenizi tavsiye ederim. Ceza avukatlari genelde gocmenlik sonuclarini bilememektedir. Davanizi incelemeden bir tavsiyede bulunulamaz. Ayrica bu durumlarda eyalet ceza kanunlarina hakim olmak, maksimum sucu bilmek, ilk kez olup olmadigini bilmek, polis raporuna bakmak gibi onemli detaylara hakim olmadan size tavsiye vermek sonrasinda buyuk problemler dogurabilir. Bu alan criminal immigration denmektedir. Ve iki alana da hakim bir avukatla veya iki ayri avukatla calismanizi gerektiren bir durumdur.


  • Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?


  • @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Dismissed davanın tekrar açılması

    Tekrardan merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Ben Türkiye'ye döndüm. Ancak F-1'a başvuru yaptığım için Amerika'ya hala dil okuluna verdiğim parayla gitme şansım var. Diğer bir konu not ortalamam yüksek olduğundan tekrardan WAT (work and travel) yapabilirim. Şimdi ben başvuru yapsam bu konu konsoloslukta görüneceğini söylemişsiniz. Dava tekrardan açılmayağının kesinliği olmasa da ben kesinlikle açılmayacağını düşünüyorum. İki şey soracağım, düşen dava kesin ama kesin olarak vize başvursunda gözükür mü? Bir de Bu davayı ''Sealing the criminal records'' diye bir şey var. Onunla birlikte sicilden sildirebilir miyim? Nereye Kime başvurmalıyım? Bunu sizin Avukatlık büronuz yapıyor mu?

    Sayin @hakimikucukbayral, vize basvurusunda bulundugunuzda sorulan sorulara dogru cevap vermeniz esasdir. Kriminal davalar ve suclarla ilgili vize basvurularinda detayli sorular oldugu icin cezai durumunuz sizin bildirmeniz gerekecektir. Gorunmesine gerek yoktur. Aciklama kisminda davanin asilsiz oldugu icin dustugunu belirtebilirsiniz. Elinizde davanin dustugune dair belgenin bulunmasini tavsiye ederim. Vize gorusmesinde gormek isteme ihtimalleri yuksektir. " Sealing the criminal record" is basvurulari, ev bulma konulari gibi degisik konularda yardimci olsa da gocmenlik acisindan kapanmis kriminal recordlari bile belirtmeniz ve belgelerini sunmaniz gerekir. Bu nedenle bu islemi yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemlerine faydasi olmaz. "Sealing the criminal record"un daha da ileri olan proseduru "expungement" dir. "Expungement" ( cezai durumun silinip iptal edilmesi ve hic olmamis gibi sayilmasi proseduru) yapsaniz bile vize ve gocmenlik islemleri icin bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Genelde cezai durumunu olanlarin waiver prosudurune hazir olup onu isleme koymalari gerekir. Mahkeme dosyaniz ve karar ile beraber bu konuda danismanlik alabilir ve gerekiyor ise vize basvurusunda waiver yapmaya hazirlikli olabilirsiniz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    163 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mümine, içinde söyledi: Domestic violence Merhabalar, Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim. Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi. Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı Yanıtlarsanız çok sevinirim. Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.
  • CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    124 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • Reentry permit olmadan iki yil aradan sonra tekrar giris

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    13
    5 Oy
    13 İleti
    694 Bakış
    E
    Sayin @Claudia-J-Muslu , Tesekkur ederim yonlendirmeniz icin, Iyi calismalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum