Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ReLoad endişe etmenize gerek eğer ödeme yapıp randevu almadıysanız bu ekranda yarım kalan başvuruların bir önemi yok. Silme seçeneği koymamışlar öyle ünlem olarak kalıyor, belki aradan uzun bir süre geçtikten sonra otomatik silinebilir. Siz yukarıdan yeni bir grup randevusu oluşturup tüm aile bireylerini dahil ederseniz bir sorun yaşamazsınız. Sadece ekranda bu yarım kalmış randevular görüntü kirliliği yaratır başka bir zararı yok.

Hocam şöyle de bir şey var yukarıda da belirtmiştim. 3 kişinin olduğu listeye eşimi ekleyemiyorum şuan. Eşimin tek olduğu listede onun eksik bilgilerini tamamlayıp 2 ayrı liste halinde mi ödeme ve randevu almam gerekecek acaba.

• Merhaba belki daha önce konusu olmuştur ama ben rastlayamadım, sorum şu 2 iş yerinden arkadaş olarak turist vizesine başvuru yapmak istiyoruz, aile olarak tek randevuya başvurulduğunu biliyorum ama arkadaş ile bu mümkün mü? DS-160 formunda kimle gidecek alana her iki form içinde karşılıklı olarak belirtildi(sadece ad soyad ve yakınlık derece soruluyormuş). Bu durumda her kişi ayrı ayrı randevu alması mı gerekiyor yoksa 2 kişi de 1 randevu ile mülakata girebilirler mi? aslında mümkünatı varsa beraber mülakata girmek istiyoruz. Eğer daha önce deneyen varsa bilgilendirirse memnum olurum. Şimdiden teşekkürler

• @ReLoad,: ama korkarım ki 2 çocuğu çıkardıktan sonra kendim o kısımda tek kaldığımda "KALDIR" seçeneği çıkmayacak. Ayrıca kaldırdığım çocukları yeniden ekleme şansım var mı bilmediğimden kaldırmaya da korkuyorum.

Denedim ve dediğim gibi de oldu. İsmimdeki kaldır seçeneği kayboldu çocukları listeden çıkarınca ve çocuklar grup arşivine gitti, mavi çark resmi deaktif oldu ve bastığımda menü açılmıyor. Umarım yeniden ekleme yaparken sorun çıkmaz...

• ⭐⭐⭐⭐

@ReLoad yukarıdaki yorumumda tarif ettiğim gibi mevcut listeleri bırakıp yeni bir grup randevusu oluşturmayı deneyebilirsiniz. Eğer yine de sorun yaşıyorsanız AIS müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us

• ⭐⭐⭐⭐

@M-J Tek bir AIS hesabı üzerinden grup randevusu oluşturup bu grupta kaç kişi var ise yeni kişi ekleyerek ortak randevu alabilirsiniz.

• @ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

AIS formunda hata yaptım sanırım !

Merhabalar, başlıktan da anlaşılacağı gibi ais bilgilerinde bir hata yaptım sanırım ama nedenini anlamadım ve düzeltemiyorum da.

Ekte ekran görüntüsü var, görüldüğü üzere ben ve iki çocuğum tek bir listede eşim ise ayrı bir listede tek olarak duruyor. Eşimin olduğu kısmı nedense hiç bir şekilde silemiyorum aynı zamanda da kendi olduğum listeye de ekleyemiyorum.

Bu şekilde ayrı olduğu için randevu tarihi de aynı olmayacak diye düşündüğüm için her ne kadar uğraşsam da düzeltemedim.

Sadece çocukların ve benim olduğum listede ayar işaretine tıkladığımda "KALDIR" seçeneği çıkıyor ama korkarım ki 2 çocuğu çıkardıktan sonra kendim o kısımda tek kaldığımda "KALDIR" seçeneği çıkmayacak. Ayrıca kaldırdığım çocukları yeniden ekleme şansım var mı bilmediğimden kaldırmaya da korkuyorum.

Biraz uzun oldu umarım derdimi anlatabilmişimdir dostlar. İlgilenen, okuyan ve yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın hepiniz...

ais.jpg

Sorunu çözdüm bilgi olması açısından buraya da yazayım.
    Yeni bir ais hesabı açtım başka bir mail adresimle, diğer bilgilerin tamamı aynı olarak. Sonra grup oluşturdum ve herkesi o gruba yeni mail adresi ile ekledim. Takibin kolay olması amacı ile kendi kullandığım ikincil mail adresini herkes için kullandım. Sonrasında ilk açtığım hesabın mail adresini ve yeni açtığım hesabın mail adresini çapraz olarak değiştirdim ve sorunu çözmüş oldum.

İlk mail adresini kullanmaya neden inat ediyorsun derseniz o adresi hem yıllardır kullanıyorum hem de takibi benim için daha kolay. Benim gibi hata yapan olursa (umarım hata yapmazlar) bu tecrübemden faydalanabilirler ve en azından bir vatandaşımızın sorununa çare olur.

Şimdi ikinci sorunum :( : Çocuklar için DS160 doldururken vize kısmına B1/B2 olarak işledim bu çocuklar için sorun olur mu yoksa sadece B2 mi işlemem gerekirdi. Eğer sorun olma ihtimali var ise çocuklar için yeniden DS160 doldurayım mı? Malum ki çocuklar o yaşta iş seyahati yapmazlar ve bunun da vize görüşmesinde sıkıntı çıkarması ve vizenin red olması ihtimali beni tedirgin ediyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ReLoad hayır biz de çocuğumuz için o şekilde doldurduk formu ve b1/b2 vizesi aldık.

• @tufank cevabın için teşekkür ederim. Endişe etmeme gerek olmaması sevindirici. Herkese iyi forumlar...

• DS-160 doldururken ortaokul üstü okulların hepsini mi girmemiz gerekiyor? Benim lise var, lisans mezuniyetim ve yüksek lisans tamamlanmamış olarak var, bunları hepsini mi girmek şart mıdır?
    Bir de çalıma hayatında son şirkette 12 yıldır çalıyorum onu girdim, emekliliği giremedim, bir adet daha önce çalıştığım firmayı girdim daha önceki firmaları girmedim. Eski firmaları da girmek şart mıdır? Gelir kısmına çalışma maaşım+emekli maaşımı girdim.

• DS-160 da belirtilen instagram hesabında amerikada yaşayan insanlar olsa, avukatlar olsa, göçmen olanlar olsa, iltica edenler olsa, aracılık eden firmalar olsa, .vb.
    bunlara bakarak turist vizesi başvurusu sıkıntıya girebilir mi ? Takipleri silmek mi lazım ?

• @ReLoad Bilgiler için teşekkür ederim, ben de benzer şekilde tüm aile için başvururken yanlışlıkla kendime ayrı, eşimle çocuğumuza ayrı hesap açmış bulundum. Ödemeyi yapıp randevu tarihi de belirlediğim için korktum düzenlemek istemedim.

Paylaştığınız eminim faydalı olacaktır benzer durum yaşayanlara. Sorunsuz bir şekilde vizenizi almanızı dilerim.

• @zeynep34 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım siz de dileklerinizi
    kısa sürede yerine getirirsiniz.

• @Ferhat-ŞENER

• ortaokul üstünde tamamlamış olduğunuz eğitim bilgilerini girmeniz yeterli.
    • son 5 senedir çalıştığınız yerleri girmeniz yeterli. 12 senedir aynı yerde çalışıyorsanız eski işler kısmına bir ekleme yapmanıza gerek yok. Bu işinizi "PRESENT EMPLOYER INFORMATION" kısmına girmeniz yeterli. Aynı zamanda emekli iseniz bu bilgiyi girmenize gerek yok çünkü zaten geçmişte kalmış. Eğer 5 sene içerisinde emekli olduğuysanız eski işler kısmına girebilirsiniz bu bilgiyi.
    • gelir kısmına tüm gelirinizi yazın. emekli + çalıştığınız iş yeri + varsa kira ve diğer gelirlerin toplamı tahmini olarak.

• @Ferhat-ŞENER bu hesaplara gerçekten bakılıyor mu bilmiyoruz. Bakılıyorsa da güvenlik tehditi oluşturabilecek içerikler taranıyordur muhtemelen. Takip ettiğiniz kişileri inceleyip göçmen potansiyeli taşıdığınıza kanaat getirecek bir taramadan geçirdiklerini düşünmüyorum.

• Merhabalar, 18 Eylül 2023 de Ankaradan eşim ve ben turist vizemizi çok şükür tek seferde aldık. ( bununla ilgili mülakat deneyimlerine yazıcam fayda sağlaması için).
    Şimdi ise ABD'ye gitmeden anne ve babama da vize almak istiyorum.
    Daha önceden annemin 1 defa Arabistan girişi var Umre için 2004 yılında, Babamın ise 3 defa Arabistan girişi var 2004-2012-2013 yıllarında.
    Mülakatta annem ve babam ' kızım ve damadım ABD'ye tatile gidecekler bizde onlara katılmak istiyoruz' diyecekler.
    Bu arada 4 çocuk ve 8 torun sahibiler. Annem torunlarına bakıyor babamda bağ bahçe takılıyor. Bunlar geri dönmelerini gösterecek sebep olarak gözükür mü.
    Ya da riske atmayıp annem babam ben bi Karadağ tatili falan mı yapsak.
    Yaşlılar için vize oranları nasıl ben mülakat günü heyecandan hiç dikkat edemedim.
    Yardımcı olacaklar için şimdiden çok teşekkürler

• Merhaba. Green Card a başvuru yapılması vize randevusunda olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkar mı? Green Card a başvurup başvurmadığımız mülakatta soruluyor mu?

• ⭐⭐

@fmaltun GC başvurusu turist vizelerinde sizin önünüze çıkmaz.Ama 2024 kazananı iseniz bunu sorgularlar.

• ⭐⭐

@Şemre Yaşları itibariyle vize almalarında sıkıntı çıkmayacaktır.Gidişleri ile ilgili özel bir plan belirtirseniz (torun doğdu görmeye gidiyorlar vb ) ekstra destek olur.

• @selamibasaran Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ABD de kimse yok tanıdık yani torunların hepsi burda ve annem burda torun bakıyor. Planımız şu yönde ben ve eşimin vizesi var annem ve babamda damadım ve kızımla birlikte bizde ABDye seyahat etmek istiyoruz onların vizeleri var diyecekler. Hatta pasaportlarımızı da vericem görüşmede sunsunlar diye görevliye. Ama daha önce yurtdışı seyahati yapmamaları (Arabistan dışında) olumsuz etki bırakır mı ?
    Yani annem ve babamın bizimle seyahate gelmelerini anormal karşılarlar mı ?

• ⭐⭐

@Şemre ingilizce diline hakim olmadığımız için bizi onlar gezdirecek diyebilirler. Genellikle yaş itibariyle yaşı 50 üzeri olanlara vize veriyorlar ama hiç belli olmuyor. Gideceğiniz vizesiz ülkelerde çok artı etkisi olmuyor Abd vizesinde. Şengen multi ve bir kaç ülke giriş çıkış olsa (Almanya,Hollanda v.s) onun olumlu etkisi oluyor.Ama karadağ saraybosna v.s bu tür vizesiz yerler çok etki etmiyor.

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k