DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@trtl cok tesekkur ederim cevap icin, merak ediyordum bu nasil olur diye. sürekli forumdayim ve okuyorum. O kadar cok sey ogrendim ki👍
-
Merhaba değerli forum üyeleri, benim bir kaç sorum olacaktı elimden geldiğince araştırma yaptım ama cevap bulamadım.
Benim kız arkadaşıma green card çıktı ve evlenmeyi düşünüyoruz ama CN numarası ortalama bir numara olduğundan dosya taşımayı düşünüyoruz. Evlilik düşündüğümüz için tekrardan form açtırmamız lazım birde dosyayı taşımamız lazım, burada nasıl bir yol izleyebiliriz. Önce dosya taşıması yapıp sonramı açtıralım formu yoksa önce forumu açtırıp sonra dosya taşıma işimi yapalım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. -
@blackterm mülakat almadığınız sürece dosyanızı açtırmayın
-
@blackterm Önceliğiniz gitmekte sorun yaşamayacağınızı düşündüğünüz bir ülkeye dosyanızı taşımak olmalı. Sonraki adım da o konsolosluktan mülakat almak. Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra dosyanızı kolaylıkla açtırıp istediğin güncellemeleri yapabilirsiniz. Bu işlem daha önce bir çok kez yapıldı. Sorun olmaz yani. 😉
-
Kafama takılan ve endişelendiğim bir durum var:
İlk Greencard başvurusu sırasında doğum tarihimin gününü 04 yerine 05 olarak girmişim. DS-260 formunda düzelterek doğrusunu girdim.
Ancak ceac.state.gov adresinden statümü kontrol etmek için login olmaya çalışırken yanlış olarak girdiğim doğum tarihimle login olabiliyorum.
Bu durum yanlış beyana girer mi acaba? Yoksa DS-260 formunda doğrusunu girdiğim için sorun teşkil etmeyebilir mi? Açıkçası haftalardır aklımda bu endişe var. -
@evrimooloji, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@korkmazunal 1.sorunun cevabı: Konsolosluk içerisinde veznede numaranız yanınca ödeme yapıyorsunuz. 330$ kişi başı vize ücretini.
2.sorunun cevabı: İlk girişinizi 6 ay içinde yaptıktan sonra giriş çıkış yapıp dönebilirsiniz, green cardı alıp dönebilirsiniz . Fakat 6 aydan uzun usa dışında kalmamanız, eğer kalacaksanız iyi bir mazeretiniz olması gerekir. Aksi durumda GC iptaline kadar giden durumlar yaşamanız olası. Bunun için forumda GC sahiplerinin Abd dışında kalış süreleri başlığını okumanızı tavsiye ederim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleriMesajı yanlış konuya yazmışım ama verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
-
@blackterm ds-260 gönderiminiz hazirana sarktığı için dosya taşıma konusuna mutlaka yönelmenizi tavsiye ederim. Arkadaşların belirttiği gibi mülakat almadan dosyanızı açtırmayıp, dosya taşımanız gerçekleşip, mülakat tarihiniz verildikten sonra dosyanızı açtırıp kişi eklemeniz daha doğru bir adım olacaktır.
-
@trtl merhabalar evet Almanya da girmicez. Türkiye için demiştim ayrıntılı evrak listesi 😇
-
bence sürece dolar kuru 26 tl den başlayıp kaç tl ye sonuçlanacağı bilinmeyen bir ortamda başlayan zor bir süreçten geçen çok kişi mülakata girmeyebilir sağlık vize
green kart ücreti haricinde hesaplarında dövizde gösterecekler bu zamanda finanse etmek bence çok zor bekleyeceğiz göreceğiz excel tablonunun sayısının 1/4
kadar dolmasının sebebi olduğunu düşünüyorum maliyet bir kişi için en az 5 kat arttı -
@deep_blue Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Süreç için sorum olacaktı CN numarasının aktif olmasını beklemem gerekir mi ? Yoksa şimdiden mail atmaya başlayalım mı ?
-
@Pamuk-0 Evet öyleyse yukarıda yazdığım gibi her şey. DV2023 exceline de göz atabilirsiniz.
-
@blackterm Merhaba, cut-off olmadan da dosya taşıyabilirsiniz. Her sene kendine has olmakla birlikte DV2023'ü dikkate aldığımızda case numaranız sınırda. Ankara'nın bu seneki performansını görmek için birkaç ay bekleyebilirsiniz ya da şimdiden dosya taşımayı düşünebilirsiniz.
-
@salih-atilla Merhaba, sürecin henüz çok başındasınız; muhtemelen birçok DV2024 talihlisi henüz forumu keşfetmedi; excel listesi zamanla dolacaktır. DV2023 sonuna gelirken şu an dahi forumdan yeni haberi olup gruplara katılmak isteyen talihliler var.
-
@mamudo Merhaba,
Bildiğim kadarıyla mülakata Ankara'da girecek olanlar için bu tip kötü niyetli olmayan ufak tefek hatalar pek bir sorun teşkil etmiyor. Aynı durumun anlatıldığı şu sayfadaki iletiye de bir göz atın isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır/435?_=1692466985860 -
@trtl rica etsem exel linkini atabilir misiniz 🙏
-
@evrimooloji Merhaba, ufak bir düzeltme yapmış olayım; veznede ödeme yaptıktan sonra sıra numarası veriliyor.
-
@akaynak-3546 teşekkür ederim cevabınız İçin ama bu süre bizim için uzun olmaz mı mülakat tarihinden önce halletmemiz lazım bir şekilde
-
@trtl Evet haklısınız, ben süreçten ziyade ödemeyi yapacağı yere odaklanıp cevapladım 🙈 Teşekkürler ek bilgi için 👍🏻
-
@Prm-oguzhan Merhaba, (cevaba ek olarak) mülakat günü götürülmesi gereken evraklarda "asıl talihlinin aldığı son diploma" yazsa da tüm diplomalarınızı götürüp, evrak teslimi sırasında konsolosluk çalışanına sorarak içlerinden istediğiniz bir tanesini verebilirsiniz. Beraberinizde götürdüğünüz diğer diplomalarınızı ise mülakat esnasında konsolosluk görevlisine sözlü olarak beyan edebilirsiniz.
-
@Prm-oguzhan Bu tip ufak tefek hataları formu açtırmadan, mülakat günü evrak teslimi sırasında da belirtebilirsiniz; genelde konsolosluk çalışanı tarafından dikkate alınıp düzeltilmiyor dahi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum