Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

• Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

• @cgokhan, içinde söyledi: I-130 formu konsolosluk seçimi hakkında

Esim ve kizim Rus vatandasi onlar icin 1 haftadir I-130 doldurmaya calisiyorum(F2A icin). Bu formda konsolosluk yeri soruyor. Usembassy sitesinde soyle bir aciklama var acaba bundan yararlanma sansimiz var midir? Türk vatandası oldugum ıcın onlar için illa Ankara'yi mi secmeliyiz?

Normalde başka bir ülkede oturum izni olunca orada green card işlemleri için mülakat alınabiliyor. Benim kafamı kurcalayan mülakata ben girmeyeceğim eşim girecek.

Polonya Konsoloslugu

Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Poland, Belarus, and Russia at the U.S. Embassy in Warsaw.
    pl.usembassy.gov

Rusya konsoloslugu

Due to the suspension of immigrant visa services at the U.S. Embassy in Moscow, the U.S. Department of State has designated the U.S. Embassy in Warsaw as the immigrant visa processing post for nationals and residents of Russia. Please note that this suspension means that U.S. Embassy Moscow also cannot accept local filing of form I-130, Petition for Alien Relatives. On February 16, 2023, the Department of State added U.S. Embassy Tashkent and U.S. Consulate General Almaty as processing posts for Russian IR-5 (parent of a U.S. citizen) immigrant visa applicants. [Please see the FAQs on visa processing in Warsaw for Russian residents]
    ru.usembassy.gov

Sayin @cgokhan, Turk vatandasi oldugunuz icin Ankarayi secmeniz gerekmiyor. Esiniz ve kiziniz Rus vatandasi olduklari icin Varsova, veya onlari kabul edecek herhangi bir konosolosluktan islemleri gerceklestirebilirsiniz. Oncelikle Varsova ile yazisarak direkt I-130 filing'i kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeniz gerekiyor. Ancak konsolosluklar direkt I-130 basvurularini cok ozel durumlar disinda kabul etmemektedirler. Basvuruyu ABD'den de yapabilirsiniz. Yapacaginiz basvuruda ozellikle de sizin ikametgahiniz ABD degil ise yapmaniz gereken ekstra durumlar vardir. Bunlari yapmaz iseniz basvurunuz red edilecektir.

• @Claudia-J-Muslu verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet 2022 green card talihlisiyim 7 aydır Amerika'dayım buradan başvuru yapacağım . Yine de dediğiniz gibi konsolosluğa sorayım.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    300 Bakış
    tubasemraT
    @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz
  • I-193 waiver

4
    0 Oy
    4 İleti
    259 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu? Sayın @floryalı , Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz. Teşekkürler.
  • 2 Oy
    4 İleti
    426 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
  • Kira kontratı hakkında

2
    1 Oy
    2 İleti
    260 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında Merhabalar, 1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var. Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ? Yanıtınız için teşekkur ederim. @Claudia-J-Muslu Sayın @sash, Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k