DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@ridetowild Mulakata Ankara'da girecekseniz ve Turkiye'den adli sicil kaydi alacaksaniz Turkce olabilir (ama edevlet Ingilizce veiyor, hatta bir cok dilde veriyor). Baska ulkeden alip Ankara'da girecekseniz Ingilizce olmali. Mahkeme veya vaka kaydi varsa her sekilde Ingilizce olmali.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@crazycells selam bu 330 usd ücreti mülakat başarısız olur vize başılmaz ise ödemiyor muyuz yoksa mülakata girmeden önce ilk önce bu ödemeyi mi yapıyoruz tşkler
-
@crazycells merak ettiğim son ikişey daha var greencard sonuçlanmadan önce turist vizeye başvurmuştum temmuz ayında mülakatım bu 160 usd harcı mülakatı iptal etsem green card harcına aktarma olurmu veya ds260 doldurdum şimdi turist vizesine girsem redmi alırım sizce?
Çocuğum için de ds formunu doldurdum çocuk ilk okula gidiyor green card aldıktan sonra türkiyede eğitimine devam edebilirmi annesinin yanında ünüversiteye kadar veya onu mülakata sokmasam problem olurmu teşekkürler. -
@efe3535 Girmeden önde ödüyorsunuz.
-
@efe3535 1. Hayır maalesef öyle bir aktarım olamaz. 2. Türkiye'de öğretim ya da bireysel
hayatına devam edebilir çocuğunuz -
@lumos çok teşekkürler bilgiler için
-
@efe3535, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri
@crazycells merak ettiğim son ikişey daha var greencard sonuçlanmadan önce turist vizeye başvurmuştum temmuz ayında mülakatım bu 160 usd harcı mülakatı iptal etsem green card harcına aktarma olurmu veya ds260 doldurdum şimdi turist vizesine girsem redmi alırım sizce?
Çocuğum için de ds formunu doldurdum çocuk ilk okula gidiyor green card aldıktan sonra türkiyede eğitimine devam edebilirmi annesinin yanında ünüversiteye kadar veya onu mülakata sokmasam problem olurmu teşekkürler.Bu sekilde bir ucret aktarimi yapamazsiniz maalesef. Turist vize basvurunuz otomatik olarak iptal olmaz, forumda gocmenlik sureci devam ederken gocmen olmayan vize alan pek cok ornek var, onemli olan ABD'ye gidis amacinizi gerceklestirdikten sonra Turkiye'ye geri doneceginize konsoloslugu ikna etmek.
Cocugunuz icin kesinlikle Green Card alin, mulakata girsin, daha sonra ABD'ye ilk girisi yapsin ve Turkiye'ye geri donsun... Siz ABD'de yasamak zorundasiniz ama yasi kucuk cocuklari bu konuda zorlamiyorlar. Daha sonra siz vatandaslik basvurunuzu yapmadan once cocugunuz ABD'ye geri gelsin ve siz vatandas olurken, kendisi Green Card sahibi oldugu icin ve ABD'de sizinle yasadigi icin otomatik olarak vatandas olabilir (ABD'de uzun sureli yasamamis olsa da).
-
herkese kolay gelsin
2024 green kart talihlisiyim forumda öğrendiğimle mülakat sıram kasım aralık ocak gibi olacak benim sorum şöyle olacak
çocukların yaşı 22 ve 28 onlar için mülakata girmeden turist vizesi ne başvururup 10 yıllık vize alınmasına bizim green kart
göçmenlik vizesi almamız engel olurmu sonuçta onlar gelmeyecekler ama ben eşim amerikadayken bizim yanımıza ziyarete gelmek için
hemen başvurmak doğrumu yoksa ben ve eşim vize aldıktan sonramı onlar için turist vizesi başvurusu yapalım ilginiz için teşekkürler -
@salih-atilla Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
Cocuklarinizin ABD vizesi almasinda bir sakinca yok, bagimsiz olarak basvuracaklar ve bireysel degerlendirilecekler, seyehat vizesi basvurularinin size olumsuz bir etkisi olmayacak ozetle.
-
@crazycells hocam bütüm merak ettiğim sorulara en net cevapları verdin çok saol.
-
Merhaba talihli arkadaşlarım, dv2023 talihlisi ve dosyasını taşımış birisi olarak (dosyamı taşıdığım halde geç kaldığımı düşünüyorum.) ben bu riski geç taşıyarak aldım sizlere tavsiyem eylül ayına geldiğiniz andan itibaren konsolosluklara mail atmaya başlayın ve dosya transferinizi gerçekleştirin ne kadar erken başlarsanız bu işe o kadar kârlı çıkacaksınız emin olun.
-
@sibrikoz Eylül ayı gelince konsolosluklara mail atıp kabul alsak ta,cuteoff olmadan birşey yapılabilir mi ki.Cuteoff olmayı beklemek lazım değil mi
-
@ozkan-akbulut Mali yil bitmeden CN'niz cut-off olmazsa yapabilinecek bir sey yok.
-
En zoruda beklemek, ama buda sürecin bir parçası malesef.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@ozkan-akbulut Herhangi bir konsolosluktan dosya tasimaya onay alirsaniz cut off olmadan once tasima islemi cok daha kolay oluyor. Direk KCC araciligi ile tasiyabiliyorsunuz. Cut off olduktan sonra konsoloslukla tasima islemi yapmaniz gerekiyor ve bu surec cok sikinti olabiliyor.
-
2024 talihlilerine bu surecte bol sans diliyorum. Umarim 2023 surecinde yasanan sikintilari yasamazsiniz ancak surecten ogrendigimiz bir sey varsa o da her zaman ikinci opsiyonu dusunmek lazim. Mulakat yeri konusunda dosya tasima yapabileceginiz konsolosluk seceneklerini hep hazir tutmak iyi olacaktir. Mutlaka 2023 Asamalari ve mulakat deneyimleri basliklarini okumanin cok faydasi olur. Ben Kanada'da yasiyorum ama mulakata Ankara'da girdim, hem Ankara hem Montreal konsolosluklari konusunda bir sorusu olan olursa seve seve yardimci olmak isterim. Herkese bol sanslar simdiden
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum