Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Merhaba. Size bir soru sormak istiyorum. Formu doldururken, en yüksek eğitim seviyesine meslek yüksekokulu seçip üniversite bilgilerini girdim fakat lise bilgilerini girmeyi atlamışım. Çok endişeliyim, nasıl bir yol izlemeliyim?


  • bir sorum daha olacak ds260 ı dolduruyorum bugün göndereceğim , kasımda bedelli olarak askere gideceğim kasım ayında yokum randevuyu kasım ayına verirlerse öteleyebilirmiyim sorun çıkar mı ? ötelersem çok geç tarihe verirlermi şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan hizmet dökümümüzdeki tüm iş hayatımızı yazmalı mıyız ? İş veren tarafından bir çok giriş çıkış yapılmış. Eşimde özellikle fizyoterapist olarak çalışmasına rağmen halka ilişkiler uzmanı olarak gösterilmiş. Bu iş deneyimini fizyoterapist olarak mı göstermeliyiz yoksa halka ilişkiler sorumlusu olarak mı göstermeliyiz.


  • Ds-260 formunu doldururken anne kızlık soyadını yanlış yazdım. Düzeltebilir miyim? Böyle sıkıntı olur mu? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.


  • Merhabalar. Ben de DV2024 talihlisiyim. Case numaram 12000'lerde. Ds 260 Formunu 7 Mayıs'ta submit ettim. İlk başta heyecanlı ve mutlu hissederken bu süreç içerisinde edindiğim bilgiler ışığında bu sevinç yerini endişeye bıraktı. Mülakat adresim Ankara ABD Büyükelçiliğinde. Okuduğum birçok içeriğe dayanarak, burada mülakat sırası gelmediği için vize almamız imkansız hale gelebiliyormuş. Bu durum gerçekçi ise ilerleyen tarihlerde,mülakat adresimi değiştirmemi önerir misiniz? Yoksa beklemeli miyim? Bir diğer sorum da, ben ABD'ye sevgilimle gitmek istediğim için mülakat tarihi geldiği taktirde kendisiiyle evlilik gerçekleştirsem sorun yaşar mıyız?


  • kazanan arkadaşlara hayırlı olsun umarım herkes süreci sorunsuz sonuçlandırır.


  • @dogibakan bugün pasaportsuz ve bekar olarak doldurun hemen, sonra iki alanı güncellersiniz birşey olmaz


  • Merhaba bana bir konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. 2024 yili talihlilerindenim. Dv260 i dolduruyorum. Ancak bir yerde fena takildim. Adres beyani kisminda... sorularim soyle.

    1. Suan esimin isi nedeniyle yaklasik 2 yildir moskovadayim. Ancak resmi ikametgahim halen tr de.
      Simdi ben moskova adresimi beyan etmeliyim?
      Eger evet ise burada soyle bir durum var. Gercekte oturdugumuz ev ile resmiyette oturuyor gbi gosterdigimiz ev farkli. Cunku burada ev sahipleri resmi registire yapmak istemiyor, vergi yuku vs cikiyor. Buyuzden otel kamp gbi yerlerde gecici 3 er aylik registireler gosteriyoruz.
      Bu durumda ben hangi adresi beyan etmeliyim...

    Lutfen yardimci olursaniz cok memnun olurum....


  • @symbi0te gizlemeye kalkmayın size sorun yaratmayabilecek birşey sırf siz gizlediniz diye daha büyük sorunlar yaratabilir


  • @Prm-oguzhan bir sorun olmaz rahat olun


  • Arkadaşlar green card çekilişine ds260 formunda belirttiğim pasaporttaki fotoğraf ile başvurulmuş. Mülakata bu pasaport ile gidince iki fotoğrafın aynı olması problem olur mu? Yeni pasaport çıkartıp mülakat tarihi verilince güncellemeli miyiz pasaport bilgilerini?


  • Merhaba ds 260’ı doldururken adli sicil arşiv kaydımız varsa bunu nerede belirtiyoruz? çünkü daha formu açmadan burda okurken belirtin filan yazılmıştı. formda göremedim öyle bi soru


  • Ds 260 formunda anne kızlık soyadını yanlış yazdım. Bunu güncelleyebilir miyim? Böyle kalsa sıkıntı olur mu? Teşekkürler


  • Şuanda aktif okuduğum 2 okul var fakat ösym sisteminde gözüken 5 okul var okuyor gözüküyor ama okumuyorum aktif olarak 3 ünü sadece okuduklarımı yazıp gönderdim sorun olur mu ?


  • Merhaba ds 260 formunu doldururken hata veriyo kabul etmiyo yazımı neden olabilir


  • @gucarslan merhaba askerlik kısmına türkçe yazdım sorun olurmu


  • Benden başka bağlantıda problem yaşayan var mı arkadaşlar? Formun orta yerinde bağlantı kesildi.

    image.png


  • @OzzieOzzy8 farklı browserdan da deneyin.


  • @gucarslan askerlik kısmına türkçe doldurdum ve ii deneyimimi
    2024eu000047××

  • ⭐⭐

    @Redbeard visa bültenleri takip edin. Ankara süreçte çok yavaş ilerliyor. Ona göre tedbir alırsınız. Mesela şu an ankara cn7000 lerde. Ve mali yılın bitmesine çok az kaldı.


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum