Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• https://www.hizliresim.com/fucs37k save yapmaya çalıştığımda hata vermişti bende dediği şeyleri değiştirip tekrar save dedim ama site böyle oldu açılmıyor şu an

• @crazycells ilginize teşekkür ederim.
    J1 visa bitiş tarihimiz 16 Eylül
    F1 ve B2 statü değişikliğimizin USCIS üzerinden işleme alınma tarihi 11-12 Eylül
    Eşimin ilk B2 statü değişikliği 17 Ocakta onayladı bitiş tarihini hatırlamıyorum. İkinci b2 statü degisikligi onayı biz Türkiye'ye geldikten sonra elimize ulaştı ve 2-24 Nisan tarihlerini kapsıyordu.
    Benim F1 vizem 21 Nisan'da onaylandı.
    Eşimin F1 vizesi 30 Nisan'da reddedildi.
    Amerika'dan 24 Nisan'da çıkış yaptık. Toplam 11 ay.

Böylede sınav sorusu gibi oldu 😅

• Merhabalar, 2024 talihlisiyim ancak aşağıdaki bazı konularda fikir almak istiyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

1. 16 yaşından önceki tarihler için e-devletten TARİHÇELİ YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ şeklinde bir tablo indirdim. Ancak tabii üniversite için başka şehirde yurtta kalırken ikametgah adresim memleketteki şekliyle kaldığı için öyle gözüküyor. Erasmusla yurt dışına da gitmiştim. Bu durumda adresleri tabloda gösterildiği gibi mi doldurmak daha doğru olur yoksa yurt adresini ve erasmusta kaldığım yerleri de yazmam gerekir mi?
    2. Eğer başvuruyu tamamladıktan sonra şirket değiştirme durumum olursa DS-260 formunu güncellemek zorunda mıyım?
    3. kısa süreli bedelli askerlik yaptım ancak speciality kısmına "not applicable" yazdım çünkü er olarak yaptım. Aynı durumda olan varsa görüşlerini merak ediyorum.

Umarım herkes sorunsuz bir şekilde greencard'ına kavuşur. Ayrıca şansı yaver gitmeyen arkadaşlara da bir sonraki çekilişte bol şans diliyorum.

• @Formentor benim B2 vizem de 19 Şubat'ta onaylandı geçerlilik tarihi 18 ağustosa kadardı.

• İyi akşamlar arkadaşlar,
    2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim,
    1- Ben 2 kızımla beraber işlemlerimi yapacağım fakat mesleğim gereği yurtdışında olabileceğim için mülakat için gerekli işlemleri yaparak o ülke nin ABD konsolosluğun da görüşmeye gittiğim takdir de kızlarım bundan nasıl etkilenir? Haklarını kaybederler mi?
    2- Çalıştığımız firmaların hepsi mi form a yazılacak?
    Şimdi den teşekkürler

• Merhabalar,

Şu anda master yapıyorum aynı zamanda çalışıyorum o yüzden DV-260'ta present employer kısmına şu anda çalıştığım şirketi yazdım.
    Education kısmına geldiğimde number of educational instutions attended kısmına 3 mü yazmalıyım?
    (açıklama pdf'inde bu durumda 3 yazılmalı denmiş. Lise, universite ve master)
    Ancak 3 yazarsam master bilgilerimi dolduramiyorum henüz tamamlamadigim için, ayrıca present employer kısmında master okulum değil çalıştığım şirket yazıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım?

• ⭐⭐⭐

@serhat-01, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar arkadaşlar,
    1- Ben 2 kızımla beraber işlemlerimi yapacağım fakat mesleğim gereği yurtdışında olabileceğim için mülakat için gerekli işlemleri yaparak o ülke nin ABD konsolosluğun da görüşmeye gittiğim takdir de kızlarım bundan nasıl etkilenir? Haklarını kaybederler mi?
    Şimdi den teşekkürler

1- siz yurtdışında mülakata girerseniz kızlarınıza ankaradan vize talep edebilirsiniz takdir konsolosluğun
    2- hatırladığınız kadarını yazın kimse nerde çalıştınız diye sorgulamayacak

• ⭐⭐⭐

@Salih-1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Şu anda master yapıyorum aynı zamanda çalışıyorum o yüzden DV-260'ta present employer kısmına şu anda çalıştığım şirketi yazdım.
    Education kısmına geldiğimde number of educational instutions attended kısmına 3 mü yazmalıyım?
    (açıklama pdf'inde bu durumda 3 yazılmalı denmiş. Lise, universite ve master)
    Ancak 3 yazarsam master bilgilerimi dolduramiyorum henüz tamamlamadigim için, ayrıca present employer kısmında master okulum değil çalıştığım şirket yazıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım?

1- dogru yapmışsınız bu sorun yaratmaz.
    2- halen master yapıyorsunuz bunu eklemenize gerek yok şuanki durumunuzu belirtin

• W waterman bu başlıktan bahsetti

• @avc

1. e devlette gözükene takılmayın çok üniversite dönemi bir çoğumuz ikameti almadan kaldık başka şehirlerde veya ülkelerde. Onlarıda yazın özellikle yurtdışı bölümünü pasaportunuzda görebilirler onu yazmanız önemli olur

2. ds260 sizden o anki bilgilerin doğruluğunu ister. Doldurduğunuz andaki durumları doğru girin sonra yurtdışı seyahatleriniz olabilir, iş değiştirebilirsiniz, ev değiştirebilirsiniz bunları güncellemenize gerek olmaz açtırıp. Ancak evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma gibi durumları güncellemem gerekir

3. ne yazdığımı çok hatırlamıyorum askerlik kısmına yaptım yazmıştım, ama görev bölümünü forumdaki belgede yazan kurala göre doldurmuştum

• @crazycells bu hatayı düzeltmek için dosyayı açtırmalı mıyım peki?

• @cetinakkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

https://www.hizliresim.com/fucs37k save yapmaya çalıştığımda hata vermişti bende dediği şeyleri değiştirip tekrar save dedim ama site böyle oldu açılmıyor şu an

sorun degil, farkli zamanlarda farkli web browser'lar kullanarak giris yapmayi deneyin.

• @Formentor, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells ilginize teşekkür ederim.
    J1 visa bitiş tarihimiz 16 Eylül
    F1 ve B2 statü değişikliğimizin USCIS üzerinden işleme alınma tarihi 11-12 Eylül
    Eşimin ilk B2 statü değişikliği 17 Ocakta onayladı bitiş tarihini hatırlamıyorum. İkinci b2 statü degisikligi onayı biz Türkiye'ye geldikten sonra elimize ulaştı ve 2-24 Nisan tarihlerini kapsıyordu.
    Benim F1 vizem 21 Nisan'da onaylandı.
    Eşimin F1 vizesi 30 Nisan'da reddedildi.
    Amerika'dan 24 Nisan'da çıkış yaptık. Toplam 11 ay.

Böylede sınav sorusu gibi oldu 😅

Bu durumda zaten out-of-status kalmamis oluyorsunuz, cunku basvurunuzun reddedildigi durumda onceki statunuz gecerliydi. O halde sorun yok.

6 aydan uzun sure out-of-status kalmis olsaydiniz 3 yillik vize baniniz; 12 aydan uzun sure out-of-status kalmis olsaydiniz 10 yillik vize baniniz olacakti.

• @serhat-01, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar arkadaşlar,
    Şimdi den teşekkürler

Siz, bulundugunuz ulkede vizenizi aldiktan sonra kizlariniz icin Ankara'daki ABD konsolosluguyla iletisime gececeksiniz.

• @Alp-Güngör, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells bu hatayı düzeltmek için dosyayı açtırmalı mıyım peki?

hayir, doldurup gonderdiyseniz bu sekilde kalsin. mulakat tarihi aldiktan sonra -gerekiyorsa- formu actirip bu cevaplari guncelleyebilirsiniz.

• Merhaba , yigenime cikti ama bir sorum var. Case numarasi 16xxx lerde, DS260 formunu bir an once doldurmasinin bi avantaji varmi dir? Bildigim kadariyla case numarasi dusuk olanlar icin bir avantaj sagliyor sadece. Birde bu case numarasi ile gorusmeye cagrilmama ihtimali varmidir? Tesekkurler simdiden

• @crazycells teşekkürler

• @Hamza-Kalender, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba , yigenime cikti ama bir sorum var. Case numarasi 16xxx lerde, DS260 formunu bir an once doldurmasinin bi avantaji varmi dir? Bildigim kadariyla case numarasi dusuk olanlar icin bir avantaj sagliyor sadece. Birde bu case numarasi ile gorusmeye cagrilmama ihtimali varmidir? Tesekkurler simdiden

Evet, eger DV2024 sureci de DV2023 gibi olursa ve duzelmezse o durumda DS-260 formunu gonderdigi gun cok onemli olacak.

O nedenle bir an once gondermenizi tavsiye ederim.

• Merhabalar herkese
    Ben de bu yılın talihlilerinden biriyim, hala şoku atlatabilmiş değilim. Kazanan diğer arkadaşlarımı da tebrik ederim yolları açık olsun. Sormak istediğim bir kaç şey var. Öncelikle bu süreçte ne yapmam gerektiği konusuna uzağım. Yanlış bir şey yapmaktan da korkuyorum.
    1-Sizce şirketlerden danışmanlık almalı mıyım? Yoksa DV2024 Aşamaları kısmındaki yönlendirmelerle kendim DS260 formunu doldurabilir miyim?
    2-Formu maksimum kaç gün içinde doldurmalıyım?
    3-Case numberım 20 binlerde tecrübelerinize göre mülakata girebilir miyim, girersem de tahmini ne zaman girerim?
    4- Mülakat tarihlerini sorma sebebim 5 yıldır beraber olduğum kişiyle evlenerek beraber gitmek istiyoruz. Evlenmek için tahmini ne kadar süremiz var onu kestirmeye çalışıyoruz.
    5- Anladığım kadarıyla mülakat tarihine kadar evlenirsek green carddan o da yararlanabiliyor. Sonrasında konsolosluğa evlilik cüzdanının ilk sayfasını göndermek, evlendiğim kişi içinde formun açılmasını talep etmek ve kendi formumda da güncelleme yapmayı talep etmek dışında yapmam gereken bir şey var mı?
    5- Green Carddan alakasız biliyorum ama tecrübelerinize göre Türkiyede yaklaşık 3 yıldır hemşire olarak çalışıyorum lisans mezunuyum hemşirelik denklik işlemlerine de şimdiden başlamalı mıyım?
    Biraz uzun oldu ama kafamda o kadar çok bilinmezlik varki bir yandan halledememe ve yanlış yapma korkusu oluştu. O yüzden sizlere sormak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @cegede, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar herkese
    Ben de bu yılın talihlilerinden biriyim, hala şoku atlatabilmiş değilim. Kazanan diğer arkadaşlarımı da tebrik ederim yolları açık olsun. Sormak istediğim bir kaç şey var. Öncelikle bu süreçte ne yapmam gerektiği konusuna uzağım. Yanlış bir şey yapmaktan da korkuyorum.
    1-Sizce şirketlerden danışmanlık almalı mıyım? Yoksa DV2024 Aşamaları kısmındaki yönlendirmelerle kendim DS260 formunu doldurabilir miyim?
    2-Formu maksimum kaç gün içinde doldurmalıyım?
    3-Case numberım 20 binlerde tecrübelerinize göre mülakata girebilir miyim, girersem de tahmini ne zaman girerim?
    4- Mülakat tarihlerini sorma sebebim 5 yıldır beraber olduğum kişiyle evlenerek beraber gitmek istiyoruz. Evlenmek için tahmini ne kadar süremiz var onu kestirmeye çalışıyoruz.
    5- Anladığım kadarıyla mülakat tarihine kadar evlenirsek green carddan o da yararlanabiliyor. Sonrasında konsolosluğa evlilik cüzdanının ilk sayfasını göndermek, evlendiğim kişi içinde formun açılmasını talep etmek ve kendi formumda da güncelleme yapmayı talep etmek dışında yapmam gereken bir şey var mı?
    5- Green Carddan alakasız biliyorum ama tecrübelerinize göre Türkiyede yaklaşık 3 yıldır hemşire olarak çalışıyorum lisans mezunuyum hemşirelik denklik işlemlerine de şimdiden başlamalı mıyım?
    Biraz uzun oldu ama kafamda o kadar çok bilinmezlik varki bir yandan halledememe ve yanlış yapma korkusu oluştu. O yüzden sizlere sormak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tebrikler.

1. Hayir, almamalisiniz. Sizin formunuza ve dosyaniza sizden daha fazla hicbir danisman ozen gostermez. Forumdaki kaynaklar formu doldurmaniz icin yeterlidir.

2. En yakin zamanda doldurup gondermenizi tavsiye ederim.

3. Suradan gecmis yillardaki bultenleri ogrenebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/

4. Resmi evlilik icin beklemeyin, su anki guncel bilgilere gore formu doldurun. Daha sonra evlilik yaptiktan sonra durumunuzu guncellemek icin mulakat tarihi alana kadar bekleyin.

5. Bunlar yeterlidir :thumbs_up:

6. Su bolumdeki basliklari incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/7/sağlık-sektörü

• @crazycells çok teşekkür ederim, çok sağolun

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 33 Oy
    11k İleti
    787k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k