Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

Benzer Başlıklar

• CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    124 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    642 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ilkcank, içinde söyledi: Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu Merhabalar forumda çok yeniyim. 2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum. Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi. Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti. Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım? Sayın @ilkcank, Cezai durumlar ABD göçmenlik durumunu etkileyebilir. Her durumda göçmenlik başvurusu sırasında ABD yetkilileri cezai durum ile ilgili mahkeme kayıtları, verilmiş cezanız ve cezanızı çekmiş olduğunuz görmek isteyeceklerdir. Sucun ne olduğu ve maksimum ceza suresi de önemlidir. Genelde bir kez islenmiş ve ağır olmayan suclar icin bazı aflar mevcut olup göçmenlik durumunuzu olumsuz etkilemez. Ancak belgelerinize bakmadan ve bunları kontrol etmeden size yeşil kartı vermeyeceklerdir. Bu nedenle ABD’ye göçmenlik için bu belgelere bir an önce ulaşmanız yararlı olacaktır. Teşekkürler.
  • ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim?

Kilitli Taşındı Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zLucas, içinde söyledi: ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim? 2018 tarihinde amerika’da iltica ettim, 2019 yilinda ise ailemin kaza gecirmesi sonucunda ve artik turkiye’de bana tehtit olusturacak kisinin hapise girmesi sebebiyle turkiye’ye temelli donus yaptim (ulkem benim icin artik guvenli durumundaydi) simdi ise esim ile birlikte amerika’da is acmak istiyorum, sizce e2 vizesine basvurabilir miyim? daha once iltica edip ulkeme geri donmem e2 vizesi alirken problem yaratir mi? Sayın @zLucas, Bu konu problem yaratabilir. İlticaya başvurduktan sonra başvurunuzu geri çektiniz mi, açıklamada bulundunuz mu? E2 vizesine başvurmak icin mutlaka önceki bu iltica durumunu açıklamanız gerekecektir. Açıklamanız ne kadar mantıklı ise E2nin bu konudan dolayı reddedilmemesi o kadar yuksek ihtimal olur. Teşekkürler.
  • J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    4 Oy
    3 İleti
    385 Bakış
    crazycellsC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari @crazycells, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari Merhabalar sevgili Muslu Hukuk Burosu, Forumdaki yonlendirmelerden emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. J1 "2 year home residency" kurali normalde H,L,K gibi gocmenlige giden ya da dual intent olan vizelere ya da Green Card basvurularina bir engel. Peki H2A ve H2B vizeleri icin de ayni sekilde engel teskil ediyor mu? Sanirim resmi yonlendirmelerde "H" vizeleri diyor, o nedenle iceriyor diye dusunuyorum; fakat H2A ve H2B, H1B'den amac ve tanim olarak farkli oldugundan emin olmak istedim. Tesekkurler. Sayın @crazycells, İlgili kanun maddesi INA 212 (e)dir. Buna göre J1 2 year home residency kuralına tabii olan birinin başka bir göçmen vizesine geçebilmesi, statü değiştirme (adjustment of status) yapabilmesi veya başka bir göçmen olmayan vize türüne geçmesi için (A, G ve 3 yıllık waiver alan H-1B doktorları hariç) kendi ülkesine veya en son ikametgâhının olduğu ülkeye iki yıl dönmesi gerekir. Bu durumda bütün H vizeleri buna engel teşkil edebilir. Yine de emin olmak için ve bazen 2 year home residency kuralı yazılsa bile aslında kişi buna tabii olmadığı icin Department of Stateden advisory opinion (danışma görüşü) alınıp kişinin vizesine göre J1 2 year home residency kuralına tabii olup olmadığı kesin olarak öğrenilebilir. Department of Stateden alınan cevaba göre gerekli işlemler yapılabilir. Teşekkürler. bilgilendirme icin tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k