Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak.

• Sayın Yetkili;

İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem :
    1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi?
    2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli?
    3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli?
    4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi?
    5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı?
    6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır?
    7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

• @GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak.

Sayın Yetkili;

İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem :
    1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi?
    2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli?
    3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli?
    4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi?
    5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı?
    6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır?
    7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    68 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lastvect, içinde söyledi: Hep Türkiye'de Yaşamış Amerikalı Nişanlıyla K1 Vize başvurusu Merhaba Kız arkadaşım Amerikalı (babası Amerikalı) ama 6 yaşından beri Türkiye'de yaşıyor. Bu yıl annesi ve babası amerikaya taşındı ve biz de hayatımıza Amerika'da devam etmek istiyoruz. O yüzden kız arkadaşım da bu yıl sonuna doğru Amerika'ya taşınıp k1 işlemlerini başlatacak. Ekstra bilgi babası emekli Amerikan askeri. Ancak bu k1 süreciyle alakalı şöyle bir sıkıntımız var. Kız arkadaşım daha önce Amerika'da yaşamadığı ve çalışmadığı için orada bir kredi puanı yok. Gittiği gibi iş bulup çalışmaya başlayacak. K1 başvuru sürecinde tek sıkıntımız Amerikalı nişanlının geliri olacak sanırım. Benim sorularım şunlar: 1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi? 2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım) 3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir? 4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır? 5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu? Şimdiden cevaplarınız ve yardımınız için teşekkür ederim. Sayin@@lastvect, sorularinizi kopyalayip altina cevaplari yaziyorum. 1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi? Evet baslatilabilir. 2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım). Babasinin federal vergi beyaninda kac kisiyi vergi yukumlusu olarak belirttigine bagli olarak degisir. Buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-864p 1. rakama bakacaksiniz. 3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir? Hayir sorun olmaz, gelirinin olmasi sizin icin daha iyi olur. 4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır? Evet olabilir, durumunuza detayli bakmak gerekir. 5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu? ABDde gayrimenkul ve araba ekstra gelir olarak kullanilablir. TCdekiler kullanilamaz.
  • B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    194 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @MuratErgur, içinde söyledi: B1&B2 Vizesi ile USA Giriş ve sonrası Merhaba, Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Eşim ile birlikte 2023 Ekim ayında USA'e giriş yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir kalış süresi ile Haziran ayında çıkmayı düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde Amerikada ki iş fırsatlarını değerlendirmek ve çocuğumuzu dünyaya getirmek istiyoruz. Türkiye'ye geri döndükten sonra tekrar Aralık ayında (Yaklaşık 7 ay süre Türkiye'de kalmış olacağız) USA girmeye çalıştığımızda bir zorluk ile karşılaşır mıyız? Christmas zamanı için geliyoruz diyerek, vize uzatma işleminin açıklaması içinde eşimin sağlık durumlarından dolayı uzatmak zorunda kaldık dememizin bir sakıncası olur mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. Sayin@MuratErgur,turistik vize ile is firsatlarini degerlendirmenizi tavsiye etmem. Kisa sure ara ile tekrar turistik vize girisleri sizi zor duruma sokabilir ve giriste sizi almayabilirler de. Eger cocuk doguracaksaniz direkt once cocuk dogurmaya ve hamilelik cok ilerlemeden giris yaparak bu isi halletmeye calismanz daha uygun olur. Bu sirada is basvurusu yapmamaniz onemlidir. Bu esnada belki gerekirse surenizi bir alti ay daha uzatabilirsiniz. Kisa sure ara ile ki alti ay bile kisa sayilir, tekrar giri yapmaya calismaniz sorun cikaracaktir. Veya bundan sonraki girisinizin muhtemelen ozellikle de 6 ay olacaksa turistik yerine baska bir vize turu ile girisi daha uygun olacaktir.
  • ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    437 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım? @strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k