Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz?

• Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
    Teşekkür ederim.

• @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz?

Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz?
    Teşekkür ederim.
    Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    154 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • E-2 Vizesi ve mahkumiyet

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BuseKumova, içinde söyledi: E-2 Vizesi ve mahkumiyet Merhaba, eşim 1998 yılında emniyeti suistimal suçundan 1 yıl hapis cezası alıyor ve para cezasına çevriliyor, 2020 yılında bu cezanın uzlaştırma kapsamına girdiğini öğreniyor ve uzlaştırma ile dava ortadan kalkıyor. E-2 Vizesine başvuracağımız için bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında herhangi bir kayıt yok. Ancak bunu belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Üzerinden çok uzun süre geçmesinin konsolosluk değerlendirmesinde bir etkisi var mıdır, zaman aşımı gibi ? Teşekkürler. Sayin@BuseKumova, evet bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Arsivli adli sicil kaydinda kayit olmamasi bunu degistirmez. Mahkeme karari ve sonucunu Ingilizceye tercume ettirmeniz gerekecektir. Bazi suc ve cezalarin gocmenlige olumsuz etkisi bulunmaktadir. Bu durumlarda bazen waiver prosdururunu de ektradan yapmak gerekmektedir. Suc ve cezanin detaylarina bakmadan surece etkisini belirlemek mumkun degildir. Gocmenlikte suc ve cezalar daha kapsamli degerlendirildigi icin zamanasiminin sucu belirtmemek gibi bir etkisi yoktur.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

2
    1 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ? Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için. Sayin @Hüseyin-Huseyın, J1 vizesinde olduğunuzu varsayıyorum. 2 year rule applies J1 vizelerinde görülen bir durumdur. Bu kuralı kaldırmak mümkün olabilir. Ancak Türkiye devletine borcunuz olduğu için bunu kaldırmak daha zor olacaktır. Borcunuzu ödemeniz gerekecektir. Aksi halde kaldırma talebiniz olumsuz sonuçlanacaktır. İltica talebinde bu kuraldan feragat talebinde bulunabilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k