(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, Görüşme sonrası işe döndüğüm için ve yoğunluktan ancak yazabiliyorum.
Detaylardan önce sonucu yazayım hızlıca. Maalesef RET.
Detaylar şu şekilde:
*Aracı Migros otoparkına park ettim. (7:30 randevusuna 6:30 da gitmeme rağmen park yakınlarda sıkıntı. Ama carrefour ve migros otoparklar açıktı oraya bıraktım. 5 dk yürüme mesafesi elçiliğe)
*Dışarda sıraya alıp üst araması ve içeri geçiş (maskesiz almıyorlar, büyük çanta vb yasak ama cüzdana ve araç anahtarına ses etmiyorlar. Akıllı saatte yasak bu arada)
*içeriye girişte bir güvenlikten daha geçip ilk bankoya gittim. Pasaport ve DS-160 ilk sayfasını aldı ve sadece "daha önce başvurun var mı?" diye sordu.
*Sonrasında 5-6-7 bankolarda pasaport kontrol (resmi de istiyor ancak benimkini almadı, gerek yok dedi)
*8-9 bankolar parmak izi (ilk sol 4 parmak, sonra sağ 4 parmak ve baş parmaklar birlikte - yönlendiriyorlar)
*10-11-12 görüşme bankoları (ilk sıralardaydım ve 3. kişi olarak görüşmeye girdim. Daha bankoya giderken memuru görünce ahanda olmayacak bu iş dedim. Orta yaşlarının sonunda, cılız, kumral, gözlüklü biriydi. Direk negatifi aldım kadından)Sorular şu şekildeydi (tam sırayı hatırlayamıyorum)
+Neden gidiyorsun
-Tatil için
+Kaç gün kalacaksın
-2 hafta
+Daha önce yurtdışına çıktın mı?
-Sadece Batum Gürcistan'a günlük ziyaretim. Kimlik kartımla
+Ne iş yapıyorsun
-Gıda mühendisiyim. Gıda güvenliği ve sosyal uygunluk denetçisiyim.
+Ne kadardır bu işi yapıyorsun
-Yaklaşık 9 yıl
+Son işini neden değiştirdin (Sanırım bu soru benim için eleyici oldu çünkü hazır değildim, ve verdiğim cevaba ben olsam kendimi de elerdim :D )
-Daha iyi... (duraksadım, keşke duraksamayıp net cevap verebilseydim - eğer ki daha iyi şartlar falan deseydim ne olurdu diye düşünüyorum saatlerdir)
+para için mi
-Evet, sayılır, o da var. Daha iyi teklif aldım.
+Amerikada ziyaret edeceğim kişinin ismini söyledi ve kim olduğunu sordu (Formda yazılıydı)
-Arkadaşım
+Nereden tanıyorsun
-Türkiyeye geldiğinde tanıştık
+Nasıl tanıştınız
-Ortak arkadaşımız var
+Üzgünüm şuan için uygun değilsin, bu sadece bu seferlik bir red, tamamen red değil. Daha sonra tekrar deneyebilirsin.
-Teşekkür ederim.hiçbir evrağa bakmadı, pasaportu direk verdi ve çıktım.
Benim önümde yan tarafta 1 kişi mülakata girdi ve onun kısa sürdü. Sadece hostes olup birçok kez yurtdışına çıktığını, evli olduğunu ve eşiyle tatile gideceğini duydum.
Benden sonra birkaç kişi hemen çıktı; anladım ki benim ki baya uzun sürmüş.
En azından yakın zamanda yüklü masraf altına girmicem diye kendimi avutuyorum. Ama üzdü.
Hatırladığım detaylar olursa tekrar paylaşırım.
(Sanırım bir iki avrupa ziyareti yapacağım tekrar mülakata girmeden önce.)
Cok üzüldüm baya da olumlu bi havada geçmiş aslında geçmiş olsun
-
@waterman özelden atasan merak ettim gerçekten. :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
@waterman kimse vize konusunda garanti veremez.
-
@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@waterman kimse vize konusunda garanti veremez.
şöyle garanti veriyorlar aslında, umutsuz vakaları yada alamayacakları düşündükleri profilleri direk kabul etmiyorlar ücret karşılığında bile olsa :)
-
Daha once başvuru yapıp red alanların bir cogunda amerika vize başvurusu oncesi yurt disi cikisi yok. bence en onemli konulardan biri bu. ben hala görüşmeye gittiğimizde alicagimiz cevabın onceden belli olduguna inananlardanım. sonuçta form doldurup sisteme giriş yaptıkları zaman her turlu giriş cikis bilginize ulaşıyorlar. belki hangi firmada ne kadardır calistiginiz bile goruyorlardir bilemem. ben ilk amerika vizesine başvurduğumda esimin abisi amerikada yaşıyordu , amerika vatandasligi almisti , onu ziyarete gittiğimizi ve onun evinin adresini vermiştik diye hatırlıyorum. yani demem o ki belli başlı kriterler elbet var ve bu herkese gore değişkenlik gösterebilir. ama belli başlı kriterler var ki karsilanmamasi durumunda banka hesabiniz , kaç yıldır calistiginiz hiç bir onemi kalmıyor. olabildiğince net olmaya calisin. benim bi arkadaşım kendi başvuru yaptı red aldi, sonra gitti ets yanlış hatırlamıyorsam ordan bir tur satin aldi , onunla başvurup onay aldi. umarım herkes en kısa zamanda istediği başvurularda onay alır. selamlar.
-
@egesahinkaya bence karar tam olarak görüşme öncesinde belli değildir. Tabiki formda yazan bilgiler çok önemli ve mülakat yaparken hızlıca göz atıyorlar ama mülakatın da son belirleyici şey olduğunu düşünüyorum. Bütün kriterler formda uygun olsa bile mülakatta kendini doğru ifade edememek, net cevap verememek ya da özgüvenli durmamak red almaya sebep olabilir. Yani ne tek başına öncesinde karar veriyorlar ne de her şey mülakatta belli oluyor diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi yurtdışı çıkışı büyük bir etken, bize mülakatta sorduğunda Almanya ve İtalya dedik başka yer diye sordu görevli, biz de çocuklarımız artık büyüdüler ve yeni yeni gezmeye fırsat bulduk dedik, yani 2 yeri bile az bulmuş olabiliyorlar.
Ama şu da bir gerçek maalesef artık eskiden olduğu gibi kolay kolay onay vermiyorlar, adamlar da kendince haklı giden dönmüyor gibi bir durum var 😅 -
@madmizah Geçmiş olsun, sanırım tanıdık var dememek daha iyi bir seçenek olabilir. Ben yeni bir form doldurayım en iyisi.
-
@Programmer Merhaba ben 16 ağustosta vize görüşmesine girmiştim ve kuzenimin orada yaşadığını belirtmeme rağmen herhangi olumsuz bir cevap almadım ve vizem onaylandı.
-
@celal-zümrüt Hayırlı olsun. Peki profilinizden biraz bahseder misiniz, rica etsem.
-
Herkese selamlar
biraz geç oldu ama 16.11.2022 tarihindeki Ankarada olumlu sonuçlanan görüşmemden bahsedeceğim;Kısaca profilim
Özel bir firmada yaklaşık 4 yıldır dış ticaret uzmanıyım 2017 de wat, 2020 de gürcistan ve son olarak 10. ayda yunanistana gittim.
Benim vize isteme amacım iş toplantısı içindi.
Görüşmede sorulan sorular
+Ne için amerikaya gitmek istiyorsunuz?
+nereye gideceksiniz?
+ne kadar kalacaksınız?
+orada tanıdığınız var mı?
+masraflarınızı kim karşılayacak?
+ne tür bir ürün üretiyorsunuz?
+evlimisiniz?
+Eviniz var mı, kirada mısınız?
ben ve eşimin olumlu sonuç almasında emeği geçen @denizci10 abime teşekkürü borç bilirim.
Son derece doğru yönlendirmeleri sayesinde son derece basit bir görüşme oldu bizim için. -
@egesahinkaya yurtdisi giris cikis meselesi nasil ortaya cikti da insanlar yapiyor Bilmiyorum ama kimsenin boyle bi mecburiyeti yok diye dusunuyorum cok cok gezmeyi seven biriyseniz zaten belirli periodlarda gidip gezip gelmissinizdir sonucta amerika basvurusu oncesi ulkelere girip cikmak supheli bile gorunebilir. Cok degisik alintilar goruyorum burada cok cok da garip geliyor. Dogru doldurulmus bir ds160 ve gorusmedeki tavriniz belirler gibi geliyor bana.
-
@onur-özcan estağfurullah. tekrar hayırlı olsun vizeniz :winking_face:
-
Ben de vizemi dün aldım, hiç stresli değildim, evraklarımın hiç birine bakılmadı. Görevliylede konuşmam 30sn falan sürdü, kalan sürede adam bilgisayardan bir şeyler yaptı, sonra onaylandı dedi bitti, selam verip ayrıldım.
-
@Semih-0 profiliniz nasıldı acaba biraz bahseder misiniz?
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Semih-0 profiliniz nasıldı acaba biraz bahseder misiniz?
Sizin profil nasıl merak ettim. Ds160 doldurmaya başlayıp vazgeçiyorum sürekli schengen reddinden sonra bi korkum var
-
Merhabalar, 21 yaşında üniversite öğrencisiyim, part-time üniversitede çalışıyorum, aynı zamanda babamın vefatından ötürü emekli gözüküyorum. Tek gideceğimi belirttim. Daha önce yurtdışına 10’dan fazla çıkmışımdır. Galiba DS160 formuna çok detaylı bakılıyor çünkü onun dışında hiç bir belgeme bakılmadı. İyi Günler
-
Selamlar herkese, bir süredir postları takip ediyorum ancak daha yeni yazmaya fırsat bulabildim. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın :)
20 Ekim tarihinde vize görüşmem vardı ve olumlu geçti, vizemi aldım. 2010 yılında wat yapmıştım ve pasaportu uzatır uzatmaz daha önce gelmişsiniz, ingilizceniz de vardır diyerek direkt mülakata ingilizce başladı görevli. Ne zaman, nereye ve kiminle gideceğimi sordu. Eşimle dediğimde onun vize durumunu ve işini sordu. 10 gün sonra da o görüşmeye gelecek dedim. ABD de tanıdığım olup olmadığını, maaşımı, hangi ülkelere gittiğimi sordu. Wat dışında bu yaz Sırbistan ve Karadağ'a gitmiştim sadece. Hepsini söyledim gayet güzel bir mülakattı.
1 Kasım'da eşim görüşmeye gitti. Zaten 2 görevlinin olduğu yerde 30saniyede görüşmeler bitiyordu herkes elinde pasaportla ayrılıyordu, ben de ona denk geldim dedi. Sadece mesleğini, nereye gideceğini ve hangi ülkelere gittiğini sormuş ve reddetmiş.
Bu arada biz randevularımızı Mart 2022'de almıştık. DS160 formumuzu da değiştirmek durumunda kalmıştık, bilgilerimiz değiştiği için(Sırbistan ve Karadağ gezisini yazın yapmıştık, bunları ekledik). İkimizde konsolosluğa gittiğimizde bunu belirtip girişte yeni DS160 ID lerini ilettik. Daha sonra eşim pasaport kontrolüne gittiğinde orada tekrar DS160 formunu kontrol etmek istemişler. Kimseden istememişlerdi sadece benden istediler, sende de oldu mu diye sordu bana. Bana da garip geldi, burada da bu şekilde bi yoruma denk gelmemiştim. Eşim müşteri hizmetlerini arayıp danışmak istedi. Aradığında güncel olan son DS160 ID'sinin sistemde görünmediğini, eski ID'nin var olduğunu söylediler. Durumu anlatan bir mail atın, belki ID değişikliği sırasında hata olmuştur dediler. Mail attığımızda da yine aynı telefon numarasını aramamız gerektiği şeklinde maile döndüler.
DS160 ın önemli olduğunu düşünürsek, zaten orada gittiği ülkeleri söylediğinde form ile tutarsızlık olacağı için bile ret yemiş olabilir diye düşündük. Ancak bir muhatap bulamadığımız için yeniden başvurmaya karar verdik.
Ret sonucunun değişmeyeceğinin farkındayız ama en azından belki sisteme not vs düşebilirler bu durumla ilgili diye düşündük. Diğer görüşmeye gitmeden yapabilecğimiz bir şey var mı, benzer durumu yaşayan oldu mu sormak istedik. Herkese görüşmelerinde iyi şanslar. -
Merhaba daha yeni çıktım konsolosluktan 10.15 olan görüşmeye ancak girebildik ve parmak izimizi verdikten sonra on bir kişi önümde vardı hiç birimiz vize alamadık ben savunma sanayisinde yazılım mühendisyim doktorlar inşaat mühendisi 16 ülke gezen arkadaş bile red aldı malesef türk pasaportunun Afganistan pasaportundan bile farkı yokmuş onu anladım
Vize memuru
Hangi eyalete gideceksin
Ben
Florida
Malesef vizeniz red edilmiştir şu an vize veremiyorum iyi günler dedi bu kadar -
@erdemcc Geçmiş olsun. Nasıl bir kritere bakıyorlar acaba. Merak etmiyor değilim. Çok değişik bir durum. 16 ülke gezen, doktor, mühendis vize alamıyor. Almaz dediğin kişi bir bakmışsın vize alıyor.
-
@Programmer Yani şu an kritere baktıklarını sanmıyorum sadece onay alan 2 kişi gördüm yan bankoda oda 65 yaş olan torununa giden amca idi bu kadar sarı kağıt eline yapışmış gibi çatır çatır sarı kağıt verdi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum