[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar, 20 Ocak için Ankara'dan mülakat aldık ve polis sertifikası ile ilgili bir sorum olacak. Asıl talihli eşim ve kendisi Türkiye'de ben ise Almanya'dayım. Almanya'ya 20.06.2022 tarihinde ilk kez giriş yaptım ve şu an aktif olarak eğitim amaçlı burada yaşıyorum. Polis sertifikasını almak burada bazen uzun sürebiliyor ve 3 Ocak'ta Türkiye'ye gelmeyi planlıyorum. 6 Ayın dolmasını bekleyip (20.12.2022) o şekilde mi polis sertifikasına başvurmalıyım yoksa şu an da başvuruyu yapıp sertifikayı almam yeterli olur mu? Aralık sonunda burada Noel tatili de olacağı için 20 Aralık tarihinden sonra başvurmam problem yaratabileceğini düşünüyorum.
Dönüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler. -
Merhaba, Ben ve eşim Sidney'de 29 Kasım saat 8.00'da mülakata girdik. Tam bir hafta öncesinde unganlar randevumuz vardı. Biz bir kere mülakatı ertelettik. Konsolostluğa ungan randevu tarihimizi söyleyince hemen 1 hafta sonraya verdi. Avustralya çok yoğun bir bölge değil diye sanırım. Doktor çok kibardı. Kibar olmayan herkese karşı bile sürekli gülümsedim. bir sorun çıkmaması için. Kıyafetlerimizi çıkarttırmadı. Üstten muayene etti. (Girişte maske ve negatif test istediler.) 2 tane aşı vurdu. Uzun uzun etkilerini felan anlattı. İngilizcemiz çok iyi değildi ama anlaştık. Sonra bizim başka şehirde yaşadığımızı öğrenince posta ile yetişmez siz mülakattan önceki gün gelin ve raporu elden alın dedi. Zarfın üstüne kocaman açmayın yazmıştı. Mülakata giderken yeni evli olduğumuz için bir çok fotoğraf ve belge çıkarttık. Her evrakın fotokopisi ile gittik. Sırada ilk vardık. 1 saat kapıda bekledik. Sonra evraklarımızı teslim alan adam bu kadar evrak asla almayız dedi. Ben de yeni elendik 7 yıllık ilişkimiz vardı. Evrak görmek istemiyor musunuz dedim. O da evlilik sertifikanız varsa sorun yok dedi. Bizim 2 klasor evrakın arasından sadece 10-15 sayfa evrak aldılar. Sonra verdiği fişle ödeme yaptık. Fişi ve numarayı almadılar bizden. Gidip yerimize oturduk ama 15 dakika sonra yan tarafta oturan adam çağırdı bizi. Evraklara baktı, parmak izin aldı ve sadece nereye yerleşeceksiniz diye sordu. Bu arada banka evraklarını da kabul etmediler. Biz istemiyoruz dediler. Sonra bize vizeniz 1 hafta içinde gelir dedi. Biz boş boş bakınca tebrik ederim. Tabi mutluluktan uçarak çıktık. Ben ara ara emin miyiz diye eşime sordum. Çünkü ingilizcemiz cidden çok iyi değildi ve emin olmadım saçma bir şekilde zaten sonra mail geldi. Tebrikler diye :) Tüm YeşilKartForum ailesi olmasa gerekten çok zor olurdu. Kendilerine tekrar çok teşekkür ederim :)
-
@Gamzedd Hayırlı olsun vizeniz, yeni yaşantınızda başarılar
-
@Gamzedd Tebrikler , Yeni hayatınızda başarılar.
-
@Gamzedd Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@Gamzedd Hayırlı olsun ABD deki yeni yaşamınızda bol şanslar
-
@Gamzedd vizeniz hayırlı olsun, size ve ailenize abd'de güzel bir hayat diliyorum.
yolunuz da bahtınız da açık olsun. -
@Gamzedd Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar
-
@Gamzedd Hayırlı olsun, amerika maceranızda başarılar dilerim
-
Merhaba tekrar mülakat tarihim belli oldu bu sürede evlendigim için ds260 formunun güncelleme isteği için [email protected] adresine mail attım dönüş bekliyorum. Bir sorum olacaktı . Mülakattan sonra verilen 6 aylık vize ile en geç Haziran'da oraya giriş çıkış yapmamız gerek fakat biz maksimum oraya gittiğimizde 1 hafta 10 gün kadar kalabiliriz diye konuşmuştuk. Çünkü hemen yerleşmeyi düşünmüyoruz. Orada yaşayan bir tanıdığım oraya ilk girisimizde social security NUMBER ve green cardi teslim alabilmeniz için 45-90 gün kalmamız gerektiğini söyledi. Bunun doğruluğu nedir? Ne kadar kalmamız gerekiyor bilen varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz aksi takdirde eğer bu kadar zor bir prosedurse biz sanırım gitmekten vazgeçmek zorunda kalacağız çünkü bı kaç kez giriş çıkış yapıp sonra yerleşmeyi dusunuyorduk buradaki işlerimizi bitirip ..
-
@Gamzedd Tüm talihlilerin sizin kadar kolay vize alması dileğiyle. Hayırlı olsun.
-
@Gamzedd Hayırlı uğurlu olsun, yolunuz açık olsun.
-
@Baris-berk Merhaba hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda kolaylıklar dilerim. Birşey merak ettim babanızın arabasını mülakattan kaç gün önce üzerinize aldınız.
-
@uykusuz tebrik ederim, acaba ne kadar meblağ gösterdiniz de yeterli dedi görevli.
-
Bugun icin Ankara'da mulakat olanlar var miydi?
-
@MySea Forum üyesi 12 kişinin mülakatı vardı.
-
@tpekgil54 Vizeniz hayırlı olsun :clapping_hands:
-
Efendim soğuk bir Gaziantep sabahından herkese günaydın :)
1 Aralık 2022 Mülakat görüşmesini anlatalım. Zira sağlık muayenesi herkesin belirttiği gibiydi zaten.
Mülakat Günü;
Sabah 8:15'teki randevumuz için 7:30 gibi konsolosluk önünde bulunduk. Herkesin saatine göre içeriye alıyorlar (Buradaki istisna, randevu saatiniz 9:20 ise ve önünüzde 5-6 kişi varsa çok problem değil saat 8'de de girebilirsiniz). Saat 8 randevularını çağırdıklarında biz de gittik ve sıraya girdik. Konsolosluk toprağına girmeden önce pasaportlarınızı alıyorlar. Sonra pasaportların verildiği sıraya göre sizi tekrar sıradayken çağırıyorlar ve xray cihazlarının bulunduğu kapıdan içeriye alıyorlar. Mont ve ceket dahil her şeyi çıkartıp xraydan öyle geçiyorsunuz. İçeriye poşet, torba vb. taşıma aletlerini almıyorlar bilginize. Size tavsiyem mülakata gelirken kesinlikle şeffaf dosyalar ile gelin. Koyu olan dosyalarda da problem yaratabiliyorlar.
Xraydan geçtikten sonra biraz yürüyüp sola dönüyorsunuz ve karşınızda eski konsolosluktan yadigar kalan o meşhur ağır kapı bulunuyor :)) Kapıyı açmak için mandalı basıp kendinize doğru çekiyorsunuz ve tüm haşmetiyle kapıyı çeke çeke açıyorsunuz. İçeriye girdikten sonra AIS barkodunu yapıştırmak için tekrar pasaportunuzu veriyorsunuz (Burada size görüşme türü soruluyor diversity demeniz yeterli). Sonra orada tekrar sıra numarası almak ve vize ücretlerini ödemek için sıraya giriyorsunuz. Vize ücretlerini ödeyip sıra numaranızı aldıktan sonra evrak teslimi için sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Genellikle 14-15-16 numaraları bankolar evrak teslimi yaptılar. Evrak tesliminde görevli olan hanımefendi biraz tuhaf. Onun tavırlarını görüp demoralize olmayın. Mülakatta her şey yolunda gidecek :)
Evraklarınızı teslim ettikten sonra heyecanlı ve stresli bir şekilde mülakat için bekliyorsunuz. Mülakat için sıra numaranız yandığında yerinizde usulca kalkıp mülakat yapılacak olan bankoya ilerliyorsunuz...
Biz yeni evlendiğimiz için (18 haziran) elimizde ne kadar belge döküman varsa hepsini götürdük. Toplamda 45 sayfalık WhatsApp - Instagram konuşmaları, çiçek sepeti sipariş dökümanı ve buna ek olarak Nişan - Nikah - Düğün fotoğraflarımızın bulunduğu toplamda 40 adetlik bir fotoğraf arşiviyle mülakata girdik. Açıkçası sadece verdiğimiz 45 sayfa incelenmiş fotoğraflara bakılmamıştı bile. Şeffaf bir dosyada paketleyip öyle vermiştik açmamışlardı.
Mülakatta herkesin dillendirdiğini sarışın beyefendi ile görüştük. Eşim ve ben heyecandan resmen birbirimizi kemiriyorduk ama hiç gerek yok, çünkü aşırı rahat geçti.
Sağ elimizi kaldırıp yeminimizi ettikten sonra, önce sol 4 parmak, sonra sağ 4 parmak ve son olarak baş parmaklarımızı okutarak parmak izlerimizi verdik.
- Hoşgeldiniz
- Hoşbulduk
- Amerika'da Nereye Gideceksiniz?
- Houston
- Neden ?
- Arkadaşımız Orada
- Ne iş yapmayı planlıyorsunuz ?
- İlk etapta hizmet sektörüne girip kendi işlerimizi bulana kadar bu şekilde devam edeceğiz
- Ne zaman evlendiniz ?
- 18 Haziran
- Ne zaman tanıştınız ?
- Şubat 2021
Adana'lı mısınız diye sordu. Ben Adana doğumlu olduğum için aslen oralı olduğumu söyledim. Houston'un havası Adana gibidir diyerek gülümsedi.
- İngilizce biliyor musunuz ?
- litte, litte, right in the middle diye cevap vermek istesek te sadece litte dedik ve o da anladım dedi gülümseyerek :) Buradaki mana farklıydı ama çünkü belli ki bunu söyleyen 150. kişiyiz :grinning_squinting_face:
- Vizenizi onaylıyorum, ABD'de yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
Bu şekilde mülakat sonra erdi. Banka hesap dökümlerini biz eşimde ve bende ayrı ayrı olmak üzere 27 bin dolara yakın olarak gösterdik. Benim hesabımda 220 bin tl ve eşimin hesabında 15 bin dolar vardı ve bu paraların girişleri mülakattan 3 gün öncesine dayanıyordu. Bununla ilgili hiç bir soru sormadılar. Evlilikle ilgili irdelemediler. Buradaki kolaylığı sağlayan iki unsur var;
Konsolosun tecrübesi ve sizin kararlılığınız.
Bu süreçte sadece yardımlarıyla değil kararlılıkları ve umut dolu yaşamlarıyla bize güç veren, bize aileyi aratmayan ve hatta ailemiz olan sayın @Erkan-Gürsoy @achillesoag @cerkezkizi09 @çakıl arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi ve sonsuz desteğimizi sunuyoruz. İyiki varlar, hep var olsunlar :)
Aynı zamanda, , saçma sapan sorulara göğüs geren, bu forumu ve yardımlaşma bilincini aşılayan sayın @gucarslan bey'e söz veririz ki sokak hayvanlarını unutmayacak, Mesnevi'yi Farsça'sından okuyacak, dini kullananlara aldırış etmeyecek ve her zaman bu forumda bulunacak, elimizden geldiğince herkesin DV sürecini kolaylaştırmak için bağlantıda kalacağız.
Herkese sevgiler, saygılar. Umarım hepimiz güzel bir hayatı kucaklarız.
-
@melikeugur tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olacak inanıyorum 😊
-
Vizesini alan tum arkadaslara hayirli olsun dileklerimi iletirim 🙏
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum