Dr. Mehmet Öz 8 Kasım 2022'deki Senatör seçiminde Cumhuriyetçi parti adayı
-
Dunya vatandasiyiz kafasinda olunca bir onemi yok gibi gorunsede Turkiye Vatandasligini birakacak olmak bana gore ulkeye vatana yapilmis bir nankorluk olabilir. Ben yuzde 80 degilde 20 lik icindeyim. Bugun savas ciksa ABD vatandasligimida yirtip atarim, ulkeme donerim nokta,
-
Vatan ,millet,sakarya'ya baglamayacagim. Adamin hayati,hayalleri burada ne yapsin Turk vatandasligini. Isterse turist vizesiylede gidebilir diye dusunuyorum. Secimde basarilar diliyorum.
-
Dünyanın neresinde göçmen olursanız olun bu seçimi yapmak durumundasınız. Çifte vatandaşlık olayını birçok ülke kaldırma peşinde ve kapıda da ABD de var. Bu açıdan Almanya gibi bir gün bizde seçim yapmak durumundayız. Ben Dr Öz ‘den pek hoşlanmam . Ancak yaptığı seçim onun ileri adım atması için gerekli. Şuan ABD de yaşayanlara yada bir üst basamak olan Vatandaşluğı alanlara sormak isterim . Biz ne kadar Türküz ne kadar Amerikalıyız. Esasında biz tam Araf durumundayız. Vatandaşlıklığa geçiş ve yemin töreni ile Biz esasında bu ülkenin yani vatandaş olduğun yeni yerin bir bireyi oluyorsunuz. Dil tam oturmamış olabilir Adetler ve sosyal yaşam çevrenin etkisi ile ister istemez o ülkenin yapısına entegre ediyor. Öbür türlü ötekileşirdiniz. Nerelisiniz sorusuna yakın zamana kadar Miamiliyim diyordum. Artık Savannahlıyım demeye başladım. Türkiyeliyim konusu içimizde Senin gönül bağında , geçmişinde. Yaşadığın yeni ülkeye hizmet edeceksem bende Dr Öz gibi vatandaşlığımı iptal ederdim. Aksi taktirde aydiyetinizi ve kimliğinizi sorgulamak durumunda kalırsınız .
-
vatana ihanet etmek haricinde bazi sebeblerden dolayi vatandasliktan kendi istekleriyle cikan vatandaslara turk hukumeti tarafindan mavi kard veriliyor,kaybettikleri bir sey olmuyor
-
@nicely Beyfendi Vatandaş olurken ettiğiniz yeminin farkında mısınız? Madem bu kadar önemli idi greencardlı kalabilirdiniz. Hem söz veriyorsunuz hem yemin ediyorsunuz hem de farklı olaylar içine giriyorsunuz. Bu yaptığınız ikiyüzlülük. Kimse sizi vatandaş olun diye zorlamadı.
-
@Platon59, içinde söyledi: Dr. Mehmet Öz 8 Kasım 2022'deki Senatör seçiminde Cumhuriyetçi parti adayı
Öz den Turkler ve Turkiye için faydalı olabilecek hiçbir şey ummuyorum.
Aradığım yorum buydu aynen katılıyorum zaten Türk vatandaşlığından çıkacağım dedi.
Bir insan göçmen bir ülkede seni sen yapan senin göç ettiğin geldiğin kültür ülkedir .
Yani amerikada önce kendi kültürünle varsın israil alman italya irlandalı olmak sana çok şey katar türk olmakta böyledir.
tabi nasık gördüğüne bağlı ama sen yunan ermeni seni baskılıyor diğe yok ben çıkacağım dersen türk hava yollarından aldığın 1 milyon lar civarında reklam paran haram olur.
Git bak ermeni rum yahudi kürt irlandalı italyan bir şekilde amerikalı olmuş bütün insanlar hala sıkı sıkıya kendi ülkerine bağlıdır ve amerika ile köprü olurlar
senin gibi VATANDAŞLIKTAN ÇIKAYIM DEMİRYOR. !!!
BY
-
Cok geride basladigi yarisi iyi bi noktaya getirdi. %39u acilmis sandiklarin an itibariyle rakibi %51.2 dr oz %46.5. Ha gayret olacak bu is.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
Kaybetti Dr.Öz
-
@dytmelek, içinde söyledi: Dr. Mehmet Öz 8 Kasım 2022'deki Senatör seçiminde Cumhuriyetçi parti adayı
Kaybetmiş seçimi
https://www.diken.com.tr/abd-ara-secimleri-mehmet-ozun-rakibi-fetterman-kazandigini-ilan-etti/Nedense, hic uzulmedim :)
-
Pennsylvania eyaleti icin Demokrat aday John Fetterman secimi kazanmis gibi gorunuyor... Oylarin %94'u sayilmis ve aradaki fark 168.000 oy...

kaynak: https://abcnews.go.com/Politics/pennsylvania-2022-midterm-election-results/story?id=92010431
-
@MySea secimlerden once son haftalarda yapilan anketlerde aradaki fark iyice acilmisti ve Fetterman'a rahat kazanacak gozuyle bakiyorlardi; ben o zaman takibi kesmistim; ama bu kadar az farkla ucu ucuna kaybetmis olmasina uzuldum sahsen... biraz daha iyi ve duyarli bir kampanya yurutseydi, kesin Senator olmustu...
-
Kendisi Pennsylvania'da çok yasamadi bile. Bildigim kadariyla New Jersey'de çok kaldi. Kaybetmesi hiç sasirtmadi beni.
-
Saglik olsun...
-
Halka seven değil ‘öpen’ yaranıyor derler ya bu Amerika’da da geçerliymiş onu anladım. Keşke kaybetmeseydi ama yapacak bir şey yok. Amerikalılar için trans bireylerin tuvaleti ekonomik gidişattan ve yüksek suç oranlarından daha önemliymiş galiba.
-
-
Bu ileti silindi! -
Istemezukculerin gozu aydin. Cok tuhaf bi bakis acisi var yahu. Duyan da Amerikaya senator degil Yozgata ulku ocaklari baskani seciyoruz zanneder. :) Ermeni diyasporasi, rum lobisi gece gunduz karsit propaganda yapti. Oyle ya da boyle yedirmediler. Saglik olsun.
-
cumhuriyetci white supremacistler, beyaz karen tipi kadin musterilerle karsilasmayanlar ya da tutucu hristiyanlarla bir nevi abdnin ak partililerini tanimayanlar bu ulkede cumhuriyetcileri destekler. politik dincilik her yerde bela.
demokratlara bayilmiyorum ama yapacak baska birsey yok.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum