Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri


  • @venedikli Hocam büyük geçmiş olsun, ama çabanızı tebrik ediyorum, artık sorunsuz bir süreç ile devam etmeniz dileğiyle...


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar mülakat tecrübeme geçmeden evvel öncelikle hepinizi sevgiyle selamlıyorum ve bizlere öncülük ve yardımlarından dolayı tüm yeşilkartforum ailesi ve özellikle @gucarslan Uğur hocama çok teşekkür ediyorum.Tecrübemi sizlerle geç paylaşıyorum sebebi mülakat tecrübemde yaşadıklarımdan okuyacaksınız ama kısa ben mülakata Hindistan’da girdim ve dönüşünde ağır bir hastalık geçirdim hemen akabinde iş güç derken ancak kendimi toparlayarak yazmaya karar verdim.
    Hindistan hikayesine giriş yapmadan önce Berke ve Sedar abiye bolca teşekkür ediyorum Hindistan yolculuğunda bana ve benimle gelen diğer iki arkadaşıma rehber oldular.
    Hindistan’a ilk giden 3 kişiden birisi benim.Öncelikle ben dosya taşımak için olabildiğince geç kaldım Ağustos ayında mail atmaya başladım ki bunun sebepleri arasında hem Ankara’ya güvenmem hem bu kadar çok dosya transferinin tarihte görülmemesi etkiliydi.Bir gün Telegram grubunda bazı arkadaşların Malezya’dan mülakat aldığını gördüm kendileriyle konuştuğumda Malezya’nın fiziksel olarak orada bulunanlara yardımcı olduğunu duydum ve bende ilk giden arkadaştan daha önce tatil için sırasıyla malezya ardından thailand’a gitmiştik ve pasaportumda damgalar vardı ardından hemen Berke ile daha önceden muhabbetimiz olmasına istinaden Malezya’ya güzel gir mail yolladım pasaportum ve yeni uçak biletim ile beraber sonrasında Malezya benden bir gün önce mail atana kadar mülakat verdi ama benim mülakat alanların hepsinden önce orda bulunmama rağmen geç mail atmam sebebiyle mülakat alamadım ardından diğer ülkelere mail atmaya devam ederken Berke bir gün bana yazdı ve Yiğit hazırlan seni Hindistan’a yollayalım dedi ben sebep sormadan kabul ettim ve süreci araştırmaya başladım sebebi ise Hindistan fiziksel olarak Burada bulunanlara mülakat verebiliriz gibisinden otomatik bir mail atarak açık kapı bırakmıştı.

    Hindistan Konsolosluğu Süreci:

    Akabinden ben,Tuğçe ve diğer bir arkadaş daha Hindistan vize almak üzere İstanbul’da buluştuk %5 görüyordum ihtimali çünkü süreç belirsizlikler bütünüydü ilk belirsizlik Hindistan konsolosluğunda başladı kesinlikle çift giriş veya çoklu giriş bir vize almak gerekiyordu.Sıramızı beklerken içeride kapalı bir odadan konsolosluk yetkilisi bir abi bizimle görüşmek istediğini rastgele dosya seçtiğini söyledi yanına giderek kendisiyle tanıştık bizi tanımak istediğini söyledi Yaptığım işi söyledi kendim havacılık sektöründe çalışıyorum ve beyefendi gayet bilgiliydi bu şekilde güzel bir sohbet havası yakalayabildik Hint uçaklarına bakım yapıp yapmadığımızı hangi markalar olduğunu ve bir kaç teknik soru sordu ardından vize işlemimize devam etmek üzere içeri geri döndük bankoda çalışan Hindistan konsolosluğu memurları Türk beyefendilerdi tabi biz Green cardın adını bile geçirmeden defaatle çoklu veya double vize istediğimizi söyledik hepimize single vize verdi ama tek giriş vize bize kesinlikle yaramıyordu sebebi ise hepimiz belli işlerde çalışıyorduk ve izin problemimiz vardı plan şöyleydi biz ağustosta gidip dosya taşıma talep edecektik akabinde olumlu olursa eylülde mülakat gelecek tekrar hindistana gidecektik velhasıl inatla tek giriş vize verileceğini söyledi bende bir cesaret ne kaybederim ki diyerek direk bizi başta Çağıran yetkili abinin odasına daldım.Bizim en az double yada çoklu vize almamız gerektiğini söyledim.Beyefendi şaşırmıştı odaya pat diye girmeme söylediklerimi sindirdikten sonra Türk memurların aksine buyrun oturun dedi ve dinlemeye başladı.Hindistan’ın çok büyük bir ülke ve kültürü olduğunu izin sayımın kısıtlı olduğunu ve parça parça 2 ay içinde gezebileceğime kendisini ikna ettikten sonra içeride ki vize memurunu çağırdı ve gerekenin yapılmasını söyledi.Türk memur inatla biz Türk vatandaşlarına ilk sefer double vermeyiz çoklu vermeyiz vs dese de ufak bir atışmanın ardından double vizemizi alabildik.

    Hindistan İlk Giriş:

    Tuğçe ve diğer arkadaş önce yeni delhi sonra Mumbai olacak şekilde aktarmalı olarak farklı bir şirket ile hindistana yola çıktılar ben ise doğrudan Mumbai’ye yola çıktım yollarımız burada bir süreliğine ayrıldı.Evet zorluklar Mumbai havalimanına inmem ile devam etti.Şöyle ki ülkeye giriş için sıra bana geldiğinde vize memuru bey bana anormal sorular sormaya başladı,daha önce ne zaman Hindistan’a geldin diye sordu ardından ilk gelişim olduğunu söylediğimde en son hangi yılda geldin gibi absürt sorular sordu ardından beni bir suçlu edasında peşine takıp kapalı kameraların olduğu bir odaya götürdü orda bie 15-20 dakika sorguya çekildim tahminimce vizemin double olması kaynaklı şüphelendiler çünkü Son 2 ayda 3 ülkeye gitmiştim ve herhangi bir adli sicilim suçum vs yok sorgu sonrası anlamadığım İngilizcesiyle yüzüne baktım ve el işaretiyle git dercesine bir hareket yaptım dünya varmış dedim ve kapalı odadan koşar adımlarla kaçtım sonra biz ülkeye girdiğimizi ve durumumuzu anlatan defalarca mail atmaya başladık Mumbai konsolosluğuna ama hiç bir cevap alamadık ardından dönüş günü Tuğçe’nin cesaretlendirmesiyle hadi gidelim konsolosluğun kapısına dedik benim Ankara’dan duyduklarımdan dolayı umudum %5 olacak şekilde kalktık gittik konsolosluğun kapısına gidip polis memuru beye durumu anlattık ve oda sağolsun gidip içeri sordu ve CN number istedi birimiz verdik ve aile misiniz diye sorduk hayır hepimiz ayrı CN’ye sahibiz ve bir bağımız yok diye cevapladık içeri gitti ve geri döndü yarın 10’dan önce gelin dedi.
    Akabinde ertesi gün biz konsolosluk kapısına gittik ve durumu söyledik güvenlikte bekleyen memur CN lerimizi alarak içeri gitti ve dönüşte mail atın burada beklemeyin dedi biz buna hazırlıklı gitmiştik ve zaten çoktan mail attık buyrun çıktılar diyerek mail çıktılarını memura verdik tekrar içeri gidip geldiğinde ise bu sefer KCC’den talep edin dedi ve bizde çoktan talep ettik sizin transfer yapmanız lazım diyerek KCC mail çıktısını da memura verip tekrar içeri yolladık bu sırada kesinlikle Amerikalı ile muhattap olamıyoruz sağolsun kapıdaki Hintli memur içeri gidiyor konuşuyor bize geliyor söylüyor bizi dinliyor geri gidiyor döngü bu şekilde ilerlerken 3. Gelişinde biz sizi çağırmadık geri dönün dendi bu seferde İlk mailin çıktısını vererek fiziksel olarak burda bulunursanız diye mail attınız bizde fiziken buradayız dedikten sonra içeri tekrar gitti ve geldi biz size mail atacağız şimdi gidin dendi.
    Bizim dönüş günümüz yaklaşmıştı ve ne gelen mail vardı ne herhangi bir şey mecburen ülkemize işimize geri döndük ve elimiz boştu.
    Sonra döndükten bir hafta sonra mülakat maili gelmişti üçümüze de geldi mail ve şaşırmıştık tabi bu şaşkınlık Telegram grubumuza bakmamızla daha da arttı çünkü Hindistan ile alakası olmayan 15 kadar kişiye daha mülakat maili gelmişti.Biz üç kişi diğer arkadaşlar ile de tanıştık ve tekrar yola koyulduk.

    Hindistan 2. Sefer:(Double Vize Sağolsun)

    Evet bu girişimde yine büyük zorluklar şaka şaka bu sefer çekinerek gittiğim pasaport memurundan 1 dakikada geçtim ve benim mülakat günüm diğer arkadaşlardan 1 hafta sonraydı bu sebeple geç gittim onlar tüm süreci öğrenmiş ve tecrübeliydi bende kolayca haletmek için kendilerinden baya bir yardım aldım.

    Relee Clinic Mumbai:

    Sağlık muayenem 2 gün içinde çıktı zaten süreci bildiğimden kolayca ilerlettim ve sağlık randevumu henüz Hindistana gelmeden Türkiye’de almıştım fena olmayan bir binada nezih çalışanlar ile süreç güzelce ilerledi Kan alan abi çok sinirliydi bir an kan benim damar benim diye kendisine çıkışma isteği uyandı içimde sadece bana değil diğer arkadaşlara da bana davrandığı gibi davranmış koluna vurmalar çekiştirmeler garip bir abiydi neyse Doktor Relee Türkiye hakkında güzel şeyler söyledi ve güzel bir muhabbet sonrası yarına raporun hazır olur dedi.Ertesi gün gidip aldım Bu arada Türk kredi kartım ile ödedim vize bedelini sağlık muayenesinin ve Türkiye’de olup tercüme ettirdiğim 3 aşıyı tanıdılar

    Büyük Gün Mülakat Günü(16Eylül Cuma):

    Hindistan’a ilk giden ve son güne randevu alan kişi olarak (CN kaynaklı sanırım en büyük CN benimdi içlerinde ) konsolosluğun içini dışını bankoları her bir yerini biliyordum 7’de mülakat binası önünde bulunmak üzere yola çıktım ve konsolosluk karşısında immigrant diye anons etmesini bekledim.Ardından o sesi duyduktan sonra koşarak karşıya geçtim ve sıraya girdim güvenlik koridorundan geçtim ve emanete telefon vs eşyalarımı verdim.Ardından mülakat salonuna girip sıra aldım ve beklemeye başladım 150 kadar insan vardı ama sadece 4 veya 5 Green card dosyası vardı immigrant kısmında diğerleri sanırım vatandaş ve iltica vs Green card dosyaları açıkça seçiliyordu çünkü kırmızı renkli olarak mülakat yapan kişiye gidiyordu diğer tüm dosyalar yeşil renklilerde.Sonrasında evraklar için sıram yandı ve evrakları teslim ettim ardından parmak izi ve mülakat dili beyan ettim ardından ödeme yapmak üzere yine 21 nolu bankoya gittim ve Türk kredi kartınızla eğer isminiz soyisminiz yazıyorsa ödeme yapabiliyorsunuz ben o şekilde ödedim akabinde mülakat için beklemeye başladım ama bu arada karşıda mülakat dosyalarını izliyordum bizim dosyalar kırmızı olduğundan seçiliyordu.Daha önce giren arkadaşlarımın tasvir ettiği bey ve diğer Hintli hanımdan mülakat gelir diye bekliyordum çünkü herkese onlar mülakat yapmıştı ve gözüme bir çalışanı kestirmiştim 2 dosyaya red vermişler çatık kaşlı bir beyefendiydi umarım bu beyefendi gelmez diye içimden geçirdiğim esnada o beyefendiye bir kırmızı dosya geldi ve dosya içeriği uzaktan görünüyordu evet benim dosyamdı yapacak bir şey yok diyerekten elimden geleni yapmak üzere o beyefendiye karamsar ama kendimi cesaretlendiren adımlarla ilerledim.Merhabalaşma kısmından sonra İngilizce konuşabilir misin diye sordu ve evet dediğimde “Thank God” dedi ve gülümsedi o an bir rahatlama geldi,sanırım önceki mülakata girenlerden tercüman ile girmelerinden sıkılmıştı o yüzden kaşları çatıktı sohbet havasında güzel bir mülakat ardından vizeni onaylıyorum dedi ben de sonrası yok tekrar bir şeyler anlattı kusura bakmayın çok mutluydum anlamadım tekrar anlatır mısınız dediğimde nezaketle anlattı Green card Fee’den bahsediyormuş sonra çıkarken tekrar orada bana sıra numarası veren hanımefendiye elimdekileri gösterdim ve yapmam gereken başka bir şey var mı diye sordum ve kendisi bana vizen onaylanmış pasaport için mail bekle dedi teyit etmiş oldum 😂 ve kendimi dışarı atıp benimle beraber bekleyen arkadaşlarımı arayıp sevincimi bekledim ardından onlarla buluşup dönüş yoluna koyulduk.Tabi ben 15 gün evvel aşı olmama rağmen kabakulak olmuştum Hindistan’da ve çok ağır geçiriyordum bir an önce Türkiye’ye dönmek için mail bekliyordum pasaportumu almak üzere mülakatım 16 Eylül Cuma günüydü ve pazartesiyi beklemek durumunda kaldım pasaportumu teslim almak için ardından pasaportumu aldım ve Türkiye’ye dönmek üzere uçağa bindik yarı baygın Türkiye’ye geldikten sonra havalimanından doğrudan hastaneye geçtim ve tedaviye başladım eve dahi uğrayamamıştım ardından toparlanmam işe geri dönüş vesaire derken tecrübemi yazmam bu güne nasip oldu.
    Tecrübelerim bu kadardı tekrardan tüm yeşilkartforum ailesine teşekkür ederin


  • @venedikli tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun
    İmzanızı güncellebilirsiniz.


  • @yigiteizm çok geçmiş olsun.Tebrik ederim,vizeniz hayırlı olsun aksilikler peşinizi bırakmamış, bu öncü üçlü bir çok insanın mülakat tarihi almasına da sebep olmuş bizde size teşekkür ederiz umarım Amerikada çok mutlu olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @venedikli Soluksuz okudum, ne kadar güzel anlatmışsınız. Hiç unutulmayacak büyük bir macera olmuş. Tuttuğunu koparan azimli birisiniz ayrıca vefalı biri olmanız da takdire şayan. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @yigiteizm Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • @yigiteizm öncelikle geçmiş olsun kardeşim, düzelmene sevindim.
    vizen için de kutluyorum seni, tebrikler.
    abd'deki hayatında başarılar diliyorum sana.

  • ⭐⭐

    @yigiteizm Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @yigiteizm Öncelikle çok geçmiş olsun, vizeniz için de çok tebrik ediyorum. Umarım bunlar yaşadığınız son aksilikler olur, mutluluklar diliyorum 🙏🏻


  • Bu ileti silindi!

  • @icf Gerçekten kitap tadında bir girişti. Hayal dünyası geniş ve hayal kurmayı seven biri olarak kitap gibi giriş olduğunu söylemem gerekli. Öncelikle tebrik ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun. Gerçekten okurken yanınızdaymışım gibi hissettim. Benim de gözlerim doldu. Burada kalmasın ama . Youtube a da deneyimlerinizi aktarmanız dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • SharmS Sharm bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba sevgili arkadaşlar,
    Uzun maratonda yorucu bir tempoyla koşan ve koşudan sonra da durmayan başka bir koşudan henüz çıkmayı başaran DV2022 talihlisiyiz. Son başvuru gününde eşime nasılsa yine çıkmayacak 15.kez kendini yorma istersen derken bize çıktığını öğrenmemiz ile başlayan sürecimiz hep meşakkatli geçti. Önceleri sadece forumu takip ediyorduk. Selected belgesinin görüntüsünün istenilmesi bizi tedirgin ettiği için telegramdan çekindik fakat forumu ve değerli adminleri tanıdıkça telegrama girmekte geç kaldığımızı gördük.
    Eşim forumu ,ben de telegramı takibe başladık. Tüm emekleri için @Muhtaradana @gucarslan Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Forumda,telegramda,yetmedi telefonlarda ödenmez emekleriniz oldu.
    Numaramız 16k lardaydı, yani normal şartlar altında şu anda USAda olmamız gerekirdi. Fakar 2021 çok beklenilmedik olaylara tanıklık ettiği için öyle olmadı.
    DS260 aralık ayında tamamlandı.Bu da belirsizlikle geçen 1,5 yıla mal oldu. Öyle ki parasını ödediğimiz mobilyaları 1 yıl depoda beklettik. Sandalyelerde oturduk.
    Sürekli takip başlamıştı. Numaramızdan dolayı adminler de biz de kesin olur diye düşünüyorduk. Tüm ezberler bozuldu.
    İlk hareketlenme mayıs ayında arkadaşlarımızdan Berke'nin Bosna'dan mülakat kabulü ile başladı. Sağolsun bizlerle paylaşınca biz de yazıştık. Önce kabul eder gibi arada yazışmalar olunca ümitlendik sonra olmadı.Böylece onlarca konsolosluğa email attım. Arkadaşın yaptığı gibi yazılım yoktu :) Geri dönüşlere göre özgün emailler yazdım. Fakat işi çok yoğun olan 2 çocuk annesi biri olarak geceleri 5 saat falan uykular ile günümü GC işlemleri,kendi işim ve ailem arasında bölümlendirmeye çalıştım.
    Telegramı sürekli kontrol ediyordum. İadeli taahhütlü dilekçeler bile attık Ankara'ya. Sonra Sn @istavrit ile bi çığır daha açıldı, ülkelere direkt gidip orada kaldığını belirterek 2.email ile pekiştirmek. Ailecek yola çıkıp 4 ülke dolaşan arkadaşlar da oldu.
    Bu arada eskiden Amerika'da yaşamış olmanın tecrübesi ile hukuk sistemine olan eski bir güven ile bireysel davaya girdik. 5000USD harcadık. Olsaydı gittiğimizde de 2500USD verecektik. Orada da sanırım farklı engellemeler yaşandı. Fakat davaların bizim için faydası olamadıysa da DV2022 sürecine olumlu katkıları olduğunu bazı arkadaşlarım gibi ben de düşünüyorum. Fakat arkadaşlar, Amerika'da yaşanan ile GC sürecinde yaşanan hukuk gerçeği aynı değil. Bunu yaşayarak öğrendim. Sn @gucarslan da bu konu ile alakalı yeterli paylaşımlar yapmış.

    Tüm bu trafik beni o kadar yormuştu ki artık email atmak yada hiçbir şey yapmamak moduna girmiştim. , düzenli instagram/twitter yazıları devam ediyordu..
    Bosnadaki yazışmalardan sonra ,çok sağolsun bir Afrika ülkesine giden arkadaşımız da durumunu söyledi. Ben geldim, mülakat bekliyorum olcak gibi dedi.Tam gidecekken orası olumsuz dönüşlere başladı. Uykusuzluğu geriye kaldı :(
    Sonra Barbados hikayesi başladı. Bireysel davaya 5k usd bırakmanın verdiği yorgunluk olsa da biz Barbados değerlendirmeleri yapmaya başlamıştık. Lakin o hafta bir başka kardeşimiz, abla bize de Umman'dan aynı emailden geldi dediler. "first come first serve" gibi ibare de vardı. Bu nedenle 3 aile 1 hafta içinde vize başvurusu yaptık ve yola çıktık. Olumlu olsaydı paylaşım yapacaktık. Fakat çok yanlış bir kapıyı çalmışız. Verdikleri sözde durmadılar. Bizi davet eden onlar değilmişçesine havalimanında attığımız email arkası diğer 2 arkadaşa olumsuz dönüş yaptılar. Fakat bana olumsuz dönüş yapmadıkları için mücadeleye devam dedik. Umman çöllerinde mülakat açlığı-susuzluğu ile 2 haftamız geçti.1Umman riyali 48 TRY gibi düşünün.Yeni düzende orta direk bile sayılamayacak bizler için büyük fedakarlık ve mücadele dolu 2 hafta. 2 kez konsolosluk kapısına gittik. Konsolos ile telefonda görüştük falan. 2 haftaya uzamasının sebepleri attıkları ilk olumlu email/ilk kurşundu. Ve bi diğeri tabi kanka olduğumuz medikal sorumlusu ve güvenlikçi ablalar -abilerin payı da büyük oldu.

    İlk olumsuz emailden sonra konsolosluğa gittik. Tüm olayları olumsuza meylettiren aslında göçmenlik bölümünde dahi çalışmayan ve kötülüğü ile ünlenen z. amerikalıyı telefona bağladılar. Arkadaşları temsilen ben konuştum. Görüşmeler bitti dedi. Fakat bize email attınız dedik. Buralara kadar geldik dedik. Kadın ters olduğu için "I am the embassy, I said no"dedi. Ben de "are you consul"dedim, telefonu konsolosa verdi. Öncesinde telefonu sessize alıp onla konuştu. Sonra konsolos bunlara dönüp alabilir miyiz diye sordu. Orada yanlış insana çatmamız en büyük sorun oldu aslında. Sonun başlangıcı gibi :(

    Güvenlik müdürü ,burada bu telefonda hayır alıp sakin emailler ile görüşme alan çok oldu dedi. Biz de gittik güzel emailler attık. Dosya açıldı. Arada mücadeleye devam mahiyetinde konsolosluğun anlaşmalı olduğu hastaneye gittik. Medikal işleri organize eden arkadaşla kanka olduk.
    %100 olur dedi, siz merak etmeyin. Onlar herkesin işini yaptılar, size de yardımcı olurlar merak etmeyin dedi. Kalan aşılarımızı olduk. Yoktan yere 4 aşı ve giden paracıklar :dollar_banknote:
    Tüm aşılar da evraklara ilave olunca yine hastaneye gittik. Görevli arkadaşa bizim için gelsinler, bekliyoruz diye ona atılan emaili okuduğunda arkadaşla birbirimize sarıldık. O kadar :smiling_face: Hadi acele edin hemen gidin dedi. Tamam dedik mülakat vercekler. Bizde ne heyecan var ama. Kızıma da giydirdik cicileri. Evrakları da hazırlamışız, herşey tamam. Arkadaşlar hepsi parlak gençler. Ülkeme ümit beslettiren arkadaşlar. Yoldaş olmuşuz tam manasıyla. Aynı yemeği paylaşıyoruz, aynı taksiyi. En büyük heyecanımızı o gün yaşadık. Fakat ne yazık ki 2.bir olumsuz görüşme ile neticelendi.
    Biz üzüntü,burkluk ile yine hastaneye gittik. Üzülmeyin dedi. Olacak sizin işiniz biz tekrar emailler attık. Benim için açılan online case.de evrakları teslim edin gibi bir ibare vardı. Bu sefer de evraklar ile gittik. Aşılar falan herşey. Ne yazık ki 3. olumsuz dönüş ile bu defterin kapandığı kesinleşmişti. Gözlemim İrandan çağırdıkları insanları da gözlerini kırpmadan olumsuz yanıtla geri çeviren acımasız bir konsolosluk olduğu. Asla güvenmeyin email alırsanız da. Çünkü bize vizenizi ve kalacak yerinizi ayarlayın gelin demişlerdi. Fakat sözlerinde durmadılar. Tatile gitmediğiniz için o psikoloji ile hapis gibi 2 hafta geçti. Fakat 2 dost ailemiz oldu. Sn @Muhtaradana ve Sn @istavrit Ummanlarda da bizi manevi destekleriniz ile yalnız bırakmadınız. Çok sağolun. Tecrübelerini paylaşan Burak kardeşimize de müteşekkiriz.
    Bireysel davayı da kazanamadık belki fakat hep görüşeceğimiz değerli dostlar edindik. @Duygu-0 @eedb @MissOzge @Ozgen @Kapgan @gamefry

    Bu süreçte 7.000USD ye yakın para harcadık. Uykusuz geceler ve yorgunluklar, ertelenen planlar vs. Ne de çok yorulduk.
    Bu kadar çabanın arkasından tüm iç huzurumla hayırlısı böyleymiş diyorum. Bana fedakar ve karakterli arkadaşlar+dostlar kazandırdı. Bazen zaferler değil süreçler de kazandırır. Bu süreç de maddi olarak çok kaybettirdi kesin fakat daha olgun ,hoşgörülü ve güçlü yaptı. Hiçbirşeyin göründüğü gibi olmadığını da bir daha gördük. USA Hukuk sistemi gibi.

    Her mevzuda baktığımızda tüm adminlerimiz, özellikle @Muhtaradana ve @gucarslan 'ın ilmek ilmek emeklerini gördük, nasiplendik , nasıl ödenir hakları bilmem. Berke, Tuna gibi Sn @istavrit @Programmer @Stiff gibi arkadaşların yönlendirme ve yardımseverliklerini unutmayacağım. Tüm telegram ve forum arkadaşlarına da sevgiler saygılar..
    ( Olmadı be Özgür Abi :sad_but_relieved_face: )

    *NOT: Umman'dan umduğumuzu bulamayıp geri döndüğümüzde işyerinde yerime 2 kişi almaları ve gece gündüz çalışmak zorunda kalmamdan dolayı geç yazdım. Kusura bakmayın arkadaşlar. Umarım kimse selected olup ta bu zorlukları yaşamak zorunda kalmaz. Tecrübelerimizin faydalı olmasını temenni ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet en azından uğraşmadan ve çabalamadan "olmadı" demediniz.
    elinizden gelenin fazlasını hem maddi hem de manevi olarak yaptınız, bununla övünün derim.

    umuyorum sonraki yıllarda daha olumlu sonuçlanan göçmenlik dosyalarınız olacaktır.
    yolunuz açık olsun..


  • @gucarslan Sağolun. Sizin de hayallerinizin gerçek olmasını dilerim. Saçtığınız iyilik tohumları Size güzel dua ve dileklerle dönüyor. Bunun mutlaka güzel neticeleri size ulaşacaktır. Herşey gönlünüzce olsun. :vulcan_salute:

  • ⭐⭐⭐

    @SkyNet Ne diyeceğimi bilemiyorum. Canınız sağ olsun. Para tekrar kazanılır, size ve ailenize bir şey olmasın yeter ki. Bir çoğumuzun gösteremediği cesareti ve çabayı gösterdiniz. Sonuç hüsran olsa da mücadele ettiniz. Sizi ve diğer giden arkadaşları can-ı gönülden kutluyorum.
    Yeni başvuru ile yeni umutlara yelken açtım. Ama bu sefer tecrübeliyiz artık. Bunu da unutmamak gerek.
    Yeni başvuruyu yaptığınızı umuyorum. Vazgeçmek yok! Olacak inşallah bu sefer.


  • Arkadaşlar Merhabalar

    Dv22 kazananı olarak Abdye yeni yerleştim. Marylandde oturuyorum.
    Bana Telegram grubundan bahsettiler oraya nasıl girebilirim ?

  • ⭐⭐⭐

    @PARANOYAK Merhaba, 2022 grubu süreç bittiği için kapandı. Yeni hayatınızda başarılar.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum