Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

• Merhaba
    ben 3 yıldır permanent resident card holder olarak ABD de yaşamaktayım. Uc hafta once Türkiye'de evlendim. Eşim için F2A vize surecini başlatmadan once soyadımla ilgili sorularım var.
    Benim su anki pasaportumdaki ve green cardimin uzerindeki soyadim eski esimin soyadi. Esimi yillar once kaybettim ve kizlik soyadima geri donmedim. Simdiki esimin soyadini kullanmak istiyorum ama bu soyisim degisikligini yapmak cok fazla zaman alacagi icin
    1-sureci su an pasaport ve greencard uzerinde gozuken soyadiyla baslatabilir miyim?
    2-Eski esin soyadiyla basvuruda bulunmak dosyayi negatif etkiler mi? (Su anki esimle 20 yildir birlikte oldugumuza, ben buraya gelmeden once ayni evde yasadigimiza dair kanitlarimiz var.)
    Turkiye kanunlarina gore evlenildiginde esin soyadiyla duzenlenmis yeni pasaport almak gerekiyor.
    3-Esimin vize surecini baslattiktan sonra pasportumu yenilesem olur mu?
    4-Pasaport yenilenince greencard uzerindeki soyisimle pasaportdaki soyismi ayni olmayacak bu degisikligin belgesi olarak aile cuzdani ya da Formul B gostermek yeterli olur mu?
    5-Vatandasliga gecerken esimin soyadini almam mumkun olur mu?
    6- Medeni durum degisikligim hakkinda hangi kurumlari bilgilendirmem lazim?

Tesekkur eder harika bir gun dilerim.

• S sbayraktar bu başlıktan bahsetti

• @sbayraktar, içinde söyledi: F2A Basvurusu Oncesi Soyadi Degisikligi

Merhaba
    ben 3 yıldır permanent resident card holder olarak ABD de yaşamaktayım. Uc hafta once Türkiye'de evlendim. Eşim için F2A vize surecini başlatmadan once soyadımla ilgili sorularım var.
    Benim su anki pasaportumdaki ve green cardimin uzerindeki soyadim eski esimin soyadi. Esimi yillar once kaybettim ve kizlik soyadima geri donmedim. Simdiki esimin soyadini kullanmak istiyorum ama bu soyisim degisikligini yapmak cok fazla zaman alacagi icin
    1-sureci su an pasaport ve greencard uzerinde gozuken soyadiyla baslatabilir miyim?
    2-Eski esin soyadiyla basvuruda bulunmak dosyayi negatif etkiler mi? (Su anki esimle 20 yildir birlikte oldugumuza, ben buraya gelmeden once ayni evde yasadigimiza dair kanitlarimiz var.)
    Turkiye kanunlarina gore evlenildiginde esin soyadiyla duzenlenmis yeni pasaport almak gerekiyor.
    3-Esimin vize surecini baslattiktan sonra pasportumu yenilesem olur mu?
    4-Pasaport yenilenince greencard uzerindeki soyisimle pasaportdaki soyismi ayni olmayacak bu degisikligin belgesi olarak aile cuzdani ya da Formul B gostermek yeterli olur mu?
    5-Vatandasliga gecerken esimin soyadini almam mumkun olur mu?
    6- Medeni durum degisikligim hakkinda hangi kurumlari bilgilendirmem lazim?

Tesekkur eder harika bir gun dilerim.
    Sayin@sbayraktar, TCde evlendiginizde yasal olarak yeni esinizin soyadini almak zorundasiniz. Bu nedenle eski ve yeni soyadinizla sureci baslatabilirsiniz. Ancak TCde evlenince esin soyadi ne sekilde oluyorsa o kurallara uymaniz gerekecektir. Bir tek eski esin soyadi TCde evlenince tasinamadigi icin kanuna uygun yeni soyadinizla sureci baslatmaniz gerekecektir. Ancak pasport vs. dokumanlari daha sonra degistirebilirsiniz, yeni pasaporta basvurdugunuzu gostermeniz yeterli olur . Bu durum basvuru baslangincina engel teskil etmez ancak durumu daha komplike hale getirecektir. Soyadi degisikliklerini aciklamaniz gerekecektir. Kisacasi evlilik TCde ise TC kanunlarinin geregini yerine getirmeniz gerekecektir. Soyadi degisikliklerini aciklamaniz gerekecektir ve evlilik yeterli bir aciklama olacaktir. Medeni durum degisikligini bir cok kuruma bildirmeniz gerekebilir, vergi dairesi ( vergi bildirimi zamaninda), sigorta ile ilgili kurumlar, esinize haklariniz transfer etmek isteyeceginiz durumlar gibi. Evlilik cuzdani genelde kanit olarak yeterlidir. Vatandasliga gecince yeni isim alabiliyorsunuz. Soyadinizi kanunen gerektigi ve izin verildigi sekilde kulllanmaniz gerekecektir.

• Cevabiniz icin tesekkur ederim...

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    344 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    354 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları Merhaba tesekkur ederim yanitlariniz icin kira sozlesmesini duzenledik vergilerimizide durumu izah edip sisteme yukledik ayni gun sabah onay aldik aksama dogru oath ceremony icin 14 temmuza gun aldim tesekkur ederiz yardimlariniz icin Sayin @aysagroglu, tebrikler. Sizin adiniza cok sevindim. Vatandaslik en cok yardimci oldugumuz ve cok basarili oldugumuz alanlardan biridir.
  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    313 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    1 Oy
    5 İleti
    349 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k