Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi


  • Merhabalar biz yaklaşık 2 yıl önce F2A ya başvurduk ve yakın zaman da Case approved olduk ancak bizden I-824 belgesini doldurup göndermemizi istiyorlar yanlış anlamadıysam bu belgeyi göndermeden NVC ye göndermiyecekler dosyamızı ,bize herhangi bir yönlendirme e-mail i falan da atmadılar bizim bu belgeyi nereye göndermemiz gerekiyor nasıl bir yol izlememiz gerek bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz lütfen


  • @tubasemra, içinde söyledi: I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

    Merhabalar biz yaklaşık 2 yıl önce F2A ya başvurduk ve yakın zaman da Case approved olduk ancak bizden I-824 belgesini doldurup göndermemizi istiyorlar yanlış anlamadıysam bu belgeyi göndermeden NVC ye göndermiyecekler dosyamızı ,bize herhangi bir yönlendirme e-mail i falan da atmadılar bizim bu belgeyi nereye göndermemiz gerekiyor nasıl bir yol izlememiz gerek bilmiyoruz yardımcı olurmusunuz lütfen

    Sayin @tubasemra,eger gocmen vizesi alip sonra ABDde yesil kart aldi iseniz ailenin kalan uyeleri de sizinle gelebilsin diye aile birelseiminden faydalanabilirsiniz ( follow-to-join). Dosyaniza bakmadan tam olarak ne yapilmasi gerektigini iletemem. Ancak NVC ile yazismak icin https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html adresini kullanabilirsiniz. I-824 formunu gondereceginiz adresler ise ektedir. https://www.uscis.gov/i-824-addresses


  • @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz

  • crazycellsC crazycells bu başlığı bölerek ayırdı
  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    134 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
  • 2 Oy
    4 İleti
    254 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili Merhabalar, Benim annem zamanında Amerika'dayken greencard için başvurmuş ancak başvuru sürecinin tamamlanmasına yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş ve işin takibini yapmamış. Case number ile sorgu yapınca case'in hala açık olduğunu gördük. USCIS sitesinde ise böyle gözüküyor: [image: 1628963381968-121e57c2-8afe-4d8f-a45b-397830b5d6fc-image-resized.png] Site üzerinden adres değişikliği bildirimi yaptık ama Amerika adresi kabul ediyor sadece. Biz de bir tanıdığın adresini koyduk. Adres değişikliği yaptıktan sonra tarafımıza mail geldi 9 Ağustos gibi tarafınıza cevap verilecektir şeklinde. Henüz bir yanıt alamadık. (Posta ile mi mail ile mi dönecekler emin olamadım) Bu süreçte başka ne yapabiliriz ve 17 yıllık bir case için durum nasıl sonuçlanır, uğraşmaya değer mi onu öğrenmek istiyoruz. Sayın @Yazar8, Uğraşmaya değebilir. Bu işlem onaylanmış görünüyor. Anneniz ABD’li olup TR’ye dondu ise sonraki asamalar çok daha kolay olur. Ancak anneniz yeşil kartı alıp TR’ye dondu ise ve yeşil kartını devam ettirmek için gerekeni yapmadı ise o zaman ona bağlı onay gelen işlem de geçerliliğini yitirmiş olabilir. Durumunuza detaylı bakmadan ve annenizin su andaki detaylı ABD statüsünü bilmeden bunu değerlendirmek mümkün değildir. Teşekkürler. Cevabınız için teşekkür ederim Claudia Hanım. Annem ne ABD'li oldu ne de yeşil kartı aldı. Yeşil kartı alamadan Türkiye'ye döndü. Yani bir nevi arada bir yerde şu an. Annemin detaylı statüsünü nasıl öğrenebilirim? ABD de yaşarken greeencard müracaatı yaptık sonra döndük ve prosedür işledi gelinen noktada irtibat kayboldu. Son durum böyle. Sayın @Yazar8, FOIA(freedom of information act) requesti USCISe yaparak başvurunuzun bir kopyasını ve tam ne aşamada kaldığınızı öğrenmeniz mümkündür. Size linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/records/request-records-through-the-freedom-of-information-act-or-privacy-act Sonuçlarını bir avukatın yorumlaması gerekebildiği için direkt FOIAyi da bir avukata yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Teşekkürler.
  • 2 Oy
    4 İleti
    426 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
  • 0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    S
    Sayın @Claudia-J-Muslu, Bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Durumumu değerlendirip, bana vakit ayırdığınız için size minnettarım.. İyi çalışmalar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum