Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EPA Sertifikaları Hakkında

• Merhaba
    America Delaware eyaletinde bir şirket kurduk. Türkiyede yüzme havuzu dezenfektanı satan bir firmamız var. bu dezenfektanları Amerikada da satmak istiyoruz.
    Ancak bize EPA belgemiz olması gerektiği hakkında dönüş oldu. bu belgelendirme işlemlerini avukatlar aracılığı ile yapabiliyor muyuz?
    Yapabiliyorsak bu bir uzmanlık dalı mıdır?

Amerika da 3 Türk personel için sigorta numarası için başvurular yapılacak ve belli bir ciroya ulaşınca bir Türk yönetici şirketimizde yerleşik olarak çalışmak için Amerika'ya gelecek.

Ancak öncesinde bu belgelere takıldık.

EPA sertifikalarının başvuruları için oraya gelmek mi gerekiyor, yoksa yardım alabiliyor muyuz bilginiz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. iyi çalışmalar

• @bilge_dgr, içinde söyledi: EPA Sertifikaları Hakkında

Merhaba
    America Delaware eyaletinde bir şirket kurduk. Türkiyede yüzme havuzu dezenfektanı satan bir firmamız var. bu dezenfektanları Amerikada da satmak istiyoruz.
    Ancak bize EPA belgemiz olması gerektiği hakkında dönüş oldu. bu belgelendirme işlemlerini avukatlar aracılığı ile yapabiliyor muyuz?
    Yapabiliyorsak bu bir uzmanlık dalı mıdır?

Amerika da 3 Türk personel için sigorta numarası için başvurular yapılacak ve belli bir ciroya ulaşınca bir Türk yönetici şirketimizde yerleşik olarak çalışmak için Amerika'ya gelecek.

Ancak öncesinde bu belgelere takıldık.

EPA sertifikalarının başvuruları için oraya gelmek mi gerekiyor, yoksa yardım alabiliyor muyuz bilginiz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. iyi çalışmalar

Her ne kadar bu alan bizim alanimiz olmasa da genel bilgi icin buraya bakiniz https://www.epa.gov/aboutepa/epa-certifications

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    308 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Denizli2030, içinde söyledi: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında Sayın @Claudia-J-Muslu, Öncelikle merhaba, bizlere kattığınız tüm tecrübelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ben de bir meslektaşınız olarak (Denizli Barosu)sizden aşağıdaki konularda tecrübenizi rica ediyorum. Greencard 2025 talihlisiyim. İlk başvuruda mevcut eşimin eski eşinden olan çocuğu(16yaş(üvey)) eklemedim. Zira kendisi bu sene üniversite sınavlarına çalışmak istiyordu. Bu sebeple babasında kalan çocuğa fiziken ulaşamadığımız ve şartlara uygun fotoğraf çektiremediğimiz için ilk başvuruya ekleyemedim. Bu durumda sanırım ds260 başvurumuz konsolosluk memuru tarafından reddedilecek. Sorularım özetle: 1- Başvurumun red sebebi ABD Göçmenlik Kanunu 212 a 6 c(Yanlış beyan) uyarınca mı olacak? Yoksa aynı kanunun 212 a 5 a (Piyango talimatlarına uymamak) uyarınca mı olacak? Bu red sebeplerinden hangileri ya da hangisi ileride başvurulabilecek başka vize türlerine olumsuz etki eder? 2-Şayet yukarıdaki red sebeplerinden birisini almamız durumunda Abd Hukukunda bulunan waivers(feragat) başvurusu yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bu başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? Başarılı olur mu? 3-Konsolosluk memurunun bu durumda vize vermesi mğmkün mü? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım. Sayin@Denizli2023, sorulariniz cevabini genel olarak veriyorum. Oncelikle dv lotaryasi basvurusuna butun cocuklari eklemeniz gerekir. Eger eklemedi iseniz ve cocuga ulasamiyorsaniz ve velayet esinizde degil ise ( mahkeme karari ile ve esinizin cocuga ulasma durumu yok ise)bunu kendi lehinize kullanma durumunuz olabilir. Yine de ispat yuku size ait oldugu icin bu is zor olacaktir. Cocuga ulasilmaz oldugunu, mahkeme karari, vs. gibi durumlarla aciklamaniz gereekecektir. Waiver basvurusu vize alirken veya yesil kart surecinde yapilabilir. Waiverin size yardimi olmayabilir.
  • EAD card hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2
    0 Oy
    2 İleti
    431 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: EAD card hakkında 21/02/2020 tarihinde AOS başvuru formlarımızı gönderdik. 24/03/2020-biometrik randevumuz günüydü koronadan dolayı iptal yazısı geldi. İkinci randevuyu 31/03/2020 tarihine verdiler onun için iptal yazısı gelmedi,ve biz uscis office gittik geri döndürdüler iptal dediler ve bir daha bize tarih gelmedi.4 haziran 2020 de uscis officelerinin açıldığını sosyal medya hesaplarından gördüm bugüne kadar da yeni randevu bugün gelir yarın gelir diye bekledim hiçbir yazı gelmedi.dün I-765 ve I-131 ile ilgili ekte bilgilerinize sunduğum evraklar tarafıma posta ile ulaştı. İzninizle,Buna göre sormak istediğim sorular şunlar. 1)bana biometrik randevu verilemediği için mi EAD kart yerine bu evraklar gelmiş oldu.? 2)Biometrik randevu için bana bir türlü yeni tarih verilmediğini Uscise nasıl bir yöntemle anlatabilirim? 3)Ekte bulunan I-765 notice ile SSN alabilirmiyim? Yanıtlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. [image: 1596812504184-257d6da7-6c96-49ee-9d25-4afbd9238f5e-resized.jpeg] [image: 1596812504042-9f18a482-f25b-4dd2-bd17-90ac01ae7347-resized.jpeg] Sayın @seznec , USCISte ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de yeşil kart ve EAD kartlarının basımı ile ilgilidir. Washington Posttaki bu yazıda da basılması gereken ne kadar çok kartın basılmadığı açıklanmaktadır. https://www.washingtonpost.com/opinions/how-the-trump-administration-is-turning-legal-immigrants-into-undocumented-ones/2020/07/09/15c1cbf6-c203-11ea-9fdd-b7ac6b051dc8_story.html Bunun ile ilgili hem USCISe şikâyette bulunmanız hem de Ombudsman yardımı kullanmanız gerekecektir. Kongre üyenizin yardımını da isteyebilirsiniz. USCISe online ulaşıp problem bildirebilirsiniz. Onlardan cevap alamayınca bunun kanıtı ile beraber Ombudsmani kullanmanız gerekir. Hem websitemde http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/ hemde facebook sayfamda https://www.facebook.com/musluhukuk Ombudsman yardımı ile ilgili bilgi paylaştım. Onlara bakabilirsiniz. Son sorunuzu Social Security Administrationa yönlendirmeniz gerekir. Onların prosedurleri farklı olabiliyor. Onlara buradan ulaşabilirsiniz. https://www.ssa.gov/ Özellikle Ombudsman yardımı konusunda danışmanlık görüşmesi alabilirsiniz. Teşekkürler
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • Kira kontratı hakkında

2
    1 Oy
    2 İleti
    259 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında Merhabalar, 1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var. Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ? Yanıtınız için teşekkur ederim. @Claudia-J-Muslu Sayın @sash, Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k