Guncel "Tax Credit" Listesi
-
Biz de her yıl Child Tax Credit vergi indirimi alıyoruz. Her çocuk için 2000 dolar. Başka bir deyişle, devlet çocuk başına 2000 dolar para veriyor.
-
bugün aklıma geldi şimdi markette galeride her yerde sales tax var bunu tahsil ediyorlar peki bu vergiyi nasıl ya da ne zaman ödüyorlar niye kafama takıldı misal gittin işyeri açtın satış vergisini de sattığın maldan alıyorsun o da mı şahıslar gibi yıllık oluyor
-
@haymatlos_, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
bugün aklıma geldi şimdi markette galeride her yerde sales tax var bunu tahsil ediyorlar peki bu vergiyi nasıl ya da ne zaman ödüyorlar niye kafama takıldı misal gittin işyeri açtın satış vergisini de sattığın maldan alıyorsun o da mı şahıslar gibi yıllık oluyor
bildigim kadariyla evet, yillik odeniyor.
Ama sirketlere yonelik uygulamalarla insanlara yonelik uygulamalar arasinda fark var. Siz kazandiginizin vergisini kesin oduyorsunuz, fakat sirketlere once bu kazanci yatirim yapma sansi da sunuluyor, yani kendisine yatirim yapip o parayi harciyorsa bunu kazanctan dusup vergi odemiyor. Hatta secim donemi cok konusulan bir durumdu... Dunyanin en buyuk sirketlerinden Amazon'un ABD'ye 0 dolar federal gelir vergisi odemesi... :)
-
@crazycells anladım bununla ilgili bişey bulamayınca herkes çalışan vergisini konuşunca merak ettim
-
https://www.investopedia.com/terms/s/salestax.asp bunu da buraya atayım ilgisini çeken okur :)
-
@FreeWoRLD Merhaba, refundable tax credit kismini hala anlayamadim herhalde cok stres olmaktan. Bizim hesaplanmis toplam 3500 dolar civari gelmesi gereken bir para vardi. 3200 bi 300 bi. simdi sistem 2900u refundable credit olarak gosterip bize sadece 300 dolar verecekmis gibi gosteriyor. Anlayamadim tam. nicin paranin cogu refundable racovery tax olarak gorunuyor bir fikriniz var mi?
-
@mazk2104 2900 vergi borcundan düşülmüş diye anladım. Vergi borcu var mıydı?
-
@knnrn bildigim kadariyla yoktu. her zaman vergiler odendi. Bir karisiklik mi oldu acaba diyorum veya cozulebilir mi? 3000$ az para degil yazik :(
-
Merhaba tekrar, bugun tax sorununun ne oldugunu cozduk. 3.000$imizi yemisler sebep de su biz basvururken benim SSNm yoktu bu sebeple evli olarak tax odediginiz icin evli olarak basvurmak zorundasiniz basvururken de taxid ( benim icin) basvurmak zorundasiniz o id senin ssn yerine gececek oyle iade alabilirsiniz dediler. biz subatta basvurduk tax id binbir turlu zorlukla geldi. iade 3 eylulde geldi ayllaaaar gecti ve aylar gecerken ben ead ve ssnimi aldim. Haliyle ssn alinca verilen taxid gecersiz olmus bu sayede de ben yine bi bilinmezlige dusmusum kagitlarda. Bu yuzden bizim 3000 dolar arada bir yerde. Itiraz edip kagit belgelersek durumu paramizi alabilir miyiz ?
-
2021 vergi iadesini Nisan ayında bir muhasebeci aracılıgıyla yapıp çıktı alarak posta ile gondermemi söyledi ve o şekilde gönderdim fakat 5 ay gecmesine ragmen irs in sitesinde hala “verginiz işlenmedi” yazıyor. Acaba gonderdigim posta ulasmamıs mıdır yoksa irs sisteme hala işlememiş midir,sizce sebebi ne olabilir ve bu durumda ne yapmak gerekir?
-
@Erkangeziyor postayı kayıtlı gönderdiyseniz kayıt numarasından takip edersiniz en azından ellerine ulaştığını bilirsin. Kayıt dışı normal göndermek olmazdı kıymetli bir evrak sonuçta
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
@Erkangeziyor postayı kayıtlı gönderdiyseniz kayıt numarasından takip edersiniz en azından ellerine ulaştığını bilirsin. Kayıt dışı normal göndermek olmazdı kıymetli bir evrak sonuçta
Kayıt numarasından takip ettim,ulasmadı gorunuyordu. Usps e gittim,biz gonderdik teslim edildi gorunuyor dedi. isin icinden cıkamadım. Muhasebeci bekle,kagıt gonderileri gec isliyorlar dedi ama bu kadar zamanda da islenmez mi. Irs in online hesabımdan bakıyorum arada,sadece odeme etkinliginde odedigim rakam tarih gorunuyor ama sari uyarı ekranında 2021 tax return is not processed yazıyor.
-
@Erkangeziyor @goodluck @ziyaku usps ile ilgili olarak aile üyemize yardımcı olabilir misiniz
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
@Erkangeziyor @goodluck @ziyaku usps ile ilgili olarak aile üyemize yardımcı olabilir misiniz
Konu nedir?
-
Tamam gordum. Postane sadece araci. Oradan elde edebileceginiz pek bir sey olmaz. Irs’i arayip bilgi almak en temiz yol olur.
-
@goodluck yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.
-
@goodluck, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
Tamam gordum. Postane sadece araci. Oradan elde edebileceginiz pek bir sey olmaz. Irs’i arayip bilgi almak en temiz yol olur.
Irs aramayın diyor sitesinde. Herhalde 2021 vergisi verilmemiş sayılacak, umarm bi ceza gelmez.
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
@goodluck, içinde söyledi: Guncel "Tax Credit" Listesi
Irs aramayın diyor sitesinde. Herhalde 2021 vergisi verilmemiş sayılacak, umarm bi ceza gelmez.
Nasil aramayin diyor. Illaki bi iletisim yolu oneriyorlardir. Email yada posta gibi. Posta isleri geciktirir. Ben arasanizda sorun olacagini dusunmuyorum. Gonderdiginizi soyluyorsunuz. Ceza da olsa iletisim kurarak sildirebilirsiniz. Ben zamaninda sildirmistim
-
@mazk2104 Sizin SSN sonradan geldigi icin, ben olsam amend tax return yapardim.
-
@Erkangeziyor Gonderdiginiz evraklarin kopyasini almissaniz, ki almaliydiniz, tekrar gonderin!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum