Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Non Resident Alien Tax Return


  • Re: Gelir vergisi / beyani

    Merhaba,

    Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.

    Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
    Haziran 2020 de evlendim.
    Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
    Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?

    Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.

    Simdiden tesekkurler.

    Sevgiler.


  • @crazycells Merhaba, bununla ilgili bir cevabiniz veya oneriniz var mi ? simdi ayni problemi yasiyorum :(


  • Bu ileti silindi!

  • @Omer-Tekler, içinde söyledi: Non Resident Alien Tax Return

    Re: Gelir vergisi / beyani

    Merhaba,

    Tax return ile ilgili sorum olacak, oncesinde durumumu ozetliyeyim.

    Ocak 2019 yilinda turist olarak US e geldim.
    Haziran 2020 de evlendim.
    Eylul 2020 de evlilik uzerinden GC a basvuru yaptim.
    Nisan 2021 de mulakatimiz olacak, bekliyoruz. Bu arada hic calismadim gelirim olmadi ne burada ne de Türkiye’de. Amerikada Non resident alien statusunde oluyorum sanirim. Esim (amerikan vatandasi) bu yil yapacagi tax return’unde evli oldugunu beyan edecek ancak beni SSN veya ITIN nr olmadigi icin nasil gostermesi gerekiyor? Joint mi yoksa dependent mi? Veya farkli bir sekilde mi?

    Konu hakkinda tecrubesi olan bilgi paylasabilirse mutesekkir olurum.

    Simdiden tesekkurler.

    Sevgiler.

    Aynı durumun cevabı bana da gerekli. Eşim icin itin no istemiştim ama İrs reject yaptı basvurumu. Eksik evrak göndermişim. Şimdi vergi yaparken eşimi eklemem lazım. Geliri yok haliyle. Ne şekilde nasıl eklenecek bilemiyorum ben de 🙏


  • @Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.


Benzer Başlıklar

  • H1B ile tax return

    Vergi Sistemi
    9
    1 Oy
    9 İleti
    562 Bakış
    wantiW
    Video hic yapmadigim icin biraz zor. Anca bir kanala davet lazim :) Aslinda olay sizin fiziken nerde oldugunuz diye hatirliyorum. Siz direkt normALde doldurabilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    760 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ABD vergilendirme (progressive tax, credit/deduction calculations)

    Taşındı Vergi Sistemi
    1
    2 Oy
    1 İleti
    258 Bakış
    hasbelkaderH
    Yillik odenecek vergi hesabi yapilirken tax bracket in nasil kullanildigini ve odenecek vergiden deductible ve credit lerin nasil dusuldugunu net bir sekilde anlatan bir video tesadufen youtube da karsima cikti. Anlatim dili ingilizce ama ingilizcede problem yasayanlar da sanirim yapilan hesaplamalardan neyin ne oldugunu cikartabilir. https://www.youtube.com/watch?v=f0TIwsVHH88
  • Guncel "Tax Credit" Listesi

    Taşındı Vergi Sistemi tax vergi return iade
    28
    11 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik. Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor. Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden. Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor. Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur. Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir. Kolay gelsin! :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum