-
@Orhan-Cabarov orhann çok sevindim bi düzen kurmuşsun, ilk iletilerini hatırlıyorumda hepsi geçti gitti gördün mü sadece birazcık sabır lazımdı ve bunu başardın :) seni tebrik ederim ve güzel günlerin devamını dilerim
-
@mexido @MySea @ahsenaydgdu Teşekkür ederim. :) 2010 Mazda 3 aldım. Şimdi İstanbul'dayım ama Kasım başı geri döneceğim. Fakat hangi eyalete döneceğimi bilmiyorum. :D NJ,NYC veya yine NC'ye dönebilirim. Akrabam Virginia'ya taşındı orada fena değil bence.
Benzin içinde ortalama haftalık 1000 kazanıyorum ama hem yaz mevsimi diye delivery işleri daha az hem de akşamüstü çıkıyordum. Gündüzde çalışsam daha iyi kazanırdım. NC gibi ufak yer için fena bir kazanç değildi bence. Bazı günler Lyftle beraber delivery yapınca 300'ü geçtiğim oldu ama o gün şanslı günümdeydim.
Yaşadığım şehri öğrendikçe artık nerede ne olduğunu biliyordum ona göre kazancım ilk zamanlara göre yüselmişti. Yinede bu işe geçici iş olarak bakıyorum, kendimi geliştirip meslek öğrenmek istiyorum. Umarım lafta kalmaz bakalım.
-
@Orhan-Cabarov Cok sevindim bir seyleri duzene koyabilmenize 👍
Donuste, daha da iyi olacaktir. Kis mevsimi baslangicinda bence akraba yani Virginia daha avantajli olabilir. En azindan Nisan-Mayis aylarina kadar.
-
@MySea Virginia banada mantıklı deliyor. Hem NYC gibi kalabalık değil, hem NC gibi çok sakin değil. İkisinin ortası gibi gözüküyor.
-
Bu eyalet seçimi de baya kafa karıştıran cinsten. LA, NY , NJ gibi yerler çok kalabalık ve pahalı ama iş olanağı çok ve basit işlerde çok para kazanabilirsiniz. NC, VA TX FL gibi yerler biraz daha sakin ama iş olanağı çok geniş değil. Gerçi son zamanlarda buralar da pahalanmaya başladı. Bazıları sıcak bazıları soğuk, Tabi bu benim fikrim hiç görmediğimizden kaynaklanıyor gibi geliyor. Gidince görebilirsek az çok bir fikir oluşur diye düşünüyorum.
-
NC büyüyen bir yer olduğu için her yerde işçi arıyoruz ilanları vardı ama verdikleri maaş 13-15 dolar arası. Gerçi NYC'de bile 15-17 arası veriyor çoğu iş yeri. Meslek yoksa maalesef asgari ücret yada bir tık üzerini veriyorlar.
-
@Orhan-Cabarov Sizin belirli bir meslek var mı acaba ? Başka bir mesajınızda meslek kurslarına katılırım gibi bir şey hatırlıyorum. Ne tür bir meslek var aklınızda ?
-
@Programmer Merhaba. Bir mesleğim yok. Örneğin araba tamiri, klima temizleme, çatı tamiri, elektrikçi, tesisatçı vb. Bu tip işler burada çok kazanıyor. Yoksa amazonda orda burda saatlik 20-25 dolar ( brüt ) çalışmakla çok iyi hayat olmaz. Bu benim düşüncem.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@Programmer Merhaba. Bir mesleğim yok. Örneğin araba tamiri, klima temizleme, çatı tamiri, elektrikçi, tesisatçı vb. Bu tip işler burada çok kazanıyor. Yoksa amazonda orda burda saatlik 20-25 dolar ( brüt ) çalışmakla çok iyi hayat olmaz. Bu benim düşüncem.
Dogru tespit :)
-
@Orhan-Cabarov Orhan abi, tornaci hakkinda fikrin var mi bu konuda?
-
ben pensilvanyadan memnunum hicbirsey yok kislari soguk -15 derece gorebilir. duzenli olarak yagmur yagar bu guzel birsey. pahalilik duzeyi njden nydan daha uygun. suc uyusturucu cinayet var ama bu amerika normali.
ornek bir suc ornegi. abd manyak orani coktur. baby face cocuk dersin ama katil olur.
https://www.pahomepage.com/news/community-reacts-to-tragic-homicide-of-hazleton-student/amp/abd yapisi itibariyle curuyen toplum yaptigim isden dolayi birinci elden daha cok sahitim. insanlar ya pets yada drugsla kafayi yemeyi onlemeye calisiyor. kadinlari en azindan benim orneklemimde biraz hijyenik degil. rus ukraynali avrupali kiz arkadasiniz olmussa gercekten standard dususu carpici duzeye iner. ortak noktaniz cok yok ama iyi is arkadasi olunur.
mesela oglen yemeginde misir patlatan senden yuksek maas alan adam gorursun icinden senin yasadigin hayati s… dersin hahaha o hafta sonu veya cuma aksami parasini bosa harcar :). yada bi yerine dal tarak dovmesine harcar.
e kardesim bu kadar sovuosun neden abd desin. Dolarin satin alma gucu ve kafa rahatligi derim. bugun 300k net trye yatirim yapsam doner miyim yoksa her insan dogasi gibi daha da ac gozlu olup fazlasinin pesine gidermiyim bilmiorm.kucuk kendi halinde bir yasam icin uyar. dogasi guzel.
birkac kisi kucuk bir sehirde dusuk kira ile baslayip local olarak yukselerek ve networkle californiadan daha iyi konfor olusturulabilir.ornegin californiada 4-5 kisi bir villada yasayip yedi gun calisiorlar. pa da yakin satinalma gucunu 2 kisi akilli harcamayla daha kucuk bir evde daha bireysel kurabilir.
saatlik buyuk sehirde 18 alirsin ya da doordashden daha iyi para yaparsinbama burada 14 alirsin kafam rahat risk ve insan sevmem diyorsan dogru yerdesin.
https://www.haberturk.com/video/haber/izle/abdde-ucak-kacirildi/777700
-
Bende eğer GC kazananı olursam %80 oraya gelmek istiyorum. İş durumları nasıl oluyor? @Doncarleone
-
@waterman
herkesin amerikasi farkli karakteri farkli yukarki entryi guncelledim. ne desek yalan olur. kendi dinamiklerine gore hareket etmelisin. ben suan daha yuksek ucret veren walmarta gececegim mudurum oraya transfer oldu ve beni de goturdu daha iyi pozisyona. network onemli. diger isim de idari isler tarzi diyeyim evrak posta mektup ofis araclari kisi bilgileri kaydi resepsion tarzi. onemli olan gelirken iyi paran olmali kredin yok vs ise isler zor. o yuzden ben olsam ayni yil kazandigim uc bes kisi ile ayni bolgese eve cikarak beraber baslardim. -
@irem-celik gidince fikriniz değişmez umarım. açıkçası ben düşünmüyordum zaten new york ta yaşamayı ama orayı görünce ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. inşallah siz yaşadığım şoku yaşamazsınız.
-
Işıklarda yan yana durduğumuz arabalardan aşırı şekilde ot kokusu geliyor keskin ekşi bi garip trafikte onu içip araba kullanıyolar bu suç değil mi yahu bide inglewoodda sokaklardan kokular geliyor onun dışında gittiğimiz semtlerde böyle şeyler olmadı şimdilik çok şükür 🙏🏼
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Işıklarda yan yana durduğumuz arabalardan aşırı şekilde ot kokusu geliyor keskin ekşi bi garip trafikte onu içip araba kullanıyolar bu suç değil mi yahu bide inglewoodda sokaklardan kokular geliyor onun dışında gittiğimiz semtlerde böyle şeyler olmadı şimdilik çok şükür 🙏🏼
Çen Ameriga lara mı gittin çennnn 😂
-
@Ping-PONG ahahaha sonundaa yahu sen nerdesinn
-
Merhaba ben Selim. Kamu kurumunda sözleşmeli inşaat teknikeri olarak çalışmaktayım. Formu 15 gündür takip ediyorum birçok paylaşımı okudum ve herkesin kendine göre farklı bir hayat hikayesi olduğunu gördüm. Geçen sene aklıma GC yattı ama eşim yok dedi bu sene şakasına kendisine acaba gc başvurup Amerika ya mi gitsek dedim olur başvur dedi. Bu sene başvurmayı düşünüyoruz ama nasip olursa olur olmazsa seneye denemeye devam. Ben bu formu takip edene kadar ne YouTube da nede intsagramda anlatıldığı gibi hiçbiseyin basit olmadığını kanaatine vardım. Herkese bu güzel bilgileri paylaştıkları için çok teşekkür ederim. Benim okuduğum kısımlar başlıklar altında en çok merak ettiğim konu şudur.
1- Evli olan kişiler eyalet seçimlerini neye göre belirlediler ?
2- Gittiklerinde ev olayını nasıl çözdüler hemen. Bekar kişiler airbnb den oda kiralayıp kalmaları mantıklı ama evliler için zor olabilir.
3- Mesleklerini icra edene kadar gittikleri Eyaletlerde ne tür işler yaptılar. -
Merhabalar, arkadaşlar.
Diş Protez Teknolojisi Mezunuyum şuan için konuşmak erken biliyorum ama işim hangi şehirlerde yaygın ve sakin aile kurabileceğim güvenilir suç oranının düşük olduğu (kız arkadaşımla 3 yıldır beraber başvuruyoruz) yerler olarak nereleri tavsiye edersiniz?
Konut kiralarının çok uçuk olmadığı ve sosyal aktivite konusunda aktif olan.
Teşekkürler...
-
Selam,
Biz de birkaç yıldır Amerika Eyalet ve şehirlerini araştırıyoruz. DV 2024 başvurduk beklemedeyiz. Evliyim ve 13 yaşında bir oğlumuz var. Eyalet seçerken şunlara dikkat ediyoruz. Yaşam maliyetleri, güzel bir mahallede mümkünse bahçeli garajlı bir evde yaşamak, çevredeki okulların iyi olması ve iş olanakları tabi.CA, NY, FL ve New Jersey araştırdık ama yaşamak pahalı, bahçeli bir evi 4.000 USD ye ancak kiralayabilirsiniz, aynı ev Frisco TX, Plano ve Alpharetta GA da 2.500 USD civarı.
Ayrıca NY ve NJ de iklim sert, özellikle kışın 4-5 ay çok soğuk ve kar küremek zorunda kalırsınız bahçeli bir evde. İklim sebebiyle ılıman ve kışları sıcak olan, California, Texas, Florida ve Georgia eyaletleri mantıklı. CA çok pahalı her açıdan o yüzden eledik. Yoksa biz de San Diego da yaşamak isterdik tabiki.Bunları düşününce en mantıklı seçimler; Texas eyaleti Frisco ve Plano şehirleri, Georgia eyaleti Alpharetta şehri şimdilik favorilerimiz oldu, araştırmaya devam ediyoruz.
Sizin favori şehirlerinizi de duymak isteriz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum