Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uniting for Ukraine ile evlilik süreci

• Merhaba Claudia Hanım

Umarım iyisinizdir bir arkadasim adına size soru sormak istiyorum (kendi cümleleriyle)

"Şuanda j-1 vize ile Austin'de bir otelde çalışmaktayım, programım 12 aylık staj programıdır.
    2 yıllık kuralımı kaldırdım.
    Ve vizemin bitmesine 5 ay kaldı.

Kız arkadaşım ukrayna vatandaşı ve savaştan almanya'ya kaçtı.Şuan orda bir otelde çalışıyor.

Uniting for Ukraine. Programı ile amerikaya getirmek istiyorum ve burda onunla evlenmek ve bu programın sunduğu (şartlı tahliye : 2 yıl çalışma vizesi ) benefitlerden bende yararlanmak istiyorum.

Eger kız arkadaşım ile amerikaya getirdikten sonra evlenirsem ben bu statuden yararlanabilirmiyim bunun cevabını bilmek istiyorum.

Kız arkadaşım ile ABD'de yuva kurmak ve aynı statu de 2 yıl çalışma izni ile kalmak istiyorum

Bu mümkün mü
    Eger mümkünse hangi yolu takip etmeliyim ?

Kısaca u4u ile amerikaya gelen biri ile evlenirsek stasunu alabilirmiyiz ?"
    İyi çalışmalar...

• @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: Uniting for Ukraine ile evlilik süreci

Merhaba Claudia Hanım

Umarım iyisinizdir bir arkadasim adına size soru sormak istiyorum (kendi cümleleriyle)

"Şuanda j-1 vize ile Austin'de bir otelde çalışmaktayım, programım 12 aylık staj programıdır.
    2 yıllık kuralımı kaldırdım.
    Ve vizemin bitmesine 5 ay kaldı.

Kız arkadaşım ukrayna vatandaşı ve savaştan almanya'ya kaçtı.Şuan orda bir otelde çalışıyor.

Uniting for Ukraine. Programı ile amerikaya getirmek istiyorum ve burda onunla evlenmek ve bu programın sunduğu (şartlı tahliye : 2 yıl çalışma vizesi ) benefitlerden bende yararlanmak istiyorum.

Eger kız arkadaşım ile amerikaya getirdikten sonra evlenirsem ben bu statuden yararlanabilirmiyim bunun cevabını bilmek istiyorum.

Kız arkadaşım ile ABD'de yuva kurmak ve aynı statu de 2 yıl çalışma izni ile kalmak istiyorum

Bu mümkün mü
    Eger mümkünse hangi yolu takip etmeliyim ?

Kısaca u4u ile amerikaya gelen biri ile evlenirsek stasunu alabilirmiyiz ?"
    İyi çalışmalar...

Sayin@@Burak-Erdoğan,, Bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/ukraine
    Burada konu ile ilgili butun sorularinizin cevaplari vardir. Uniting for Ukraine programindan yararlanmak icin " The Ukrainian citizen (or their non-Ukrainian immediate family member) who is outside the United States and who may be considered for parole under Uniting for Ukraine." seklinde bildiriliyor. Siz su anda ABD icinde oldugunuz icin ve henuz evli olmadiginiz icin bu programdan yararlanamazsiniz. Ancak evlendiginizde esinizden dolayi baska vize haklariniz olacaktir. Parole gecici bir durumdur. Parole vizesi Ukraynalilar icin degisik nedenlerden dolayi daimi yesil karta da cevrilebilir. TPS, iltica, vs. gibi nedenlerden dolayi yesil kart alinabilir.

• Avukat hanımda bahsettiği üzere Amerika'da olduğu için alamazsınız. Çünkü Şartlı tahliyeyi ülkeye girerken sınır polisi veriyor.

Bunun öncesinde Şartlı Tahliye alacak kişiye Amerika'da birinin sponsor olması gerekiyor ve bu sponsorluk onaylandıktan sonra Seyahat izninin çıkması gerekiyor. Ukraynalılara seyahat izni hemen çıkıyorken Yabancı pasaportlu yakınına 1-2 hatta 3 ay bile sürebiliyor.

Ben şanslı kişilerdendim 12 günde çıktı ama 65 gündür bekleyenler olduğunu biliyorum.

Bu arada U4U için resmi evlilik şartı yok. Birlikte olduğunuzu kanıtlayan belgeler yeterli oluyor. Birlikte ödediğiniz fatura ev kirası gibi durumlarla kanıtlayabilirsiniz.

Fakat siz zaten Amerika'da olduğunuz için bundan faydalanamazsınız. Çünkü bir diğer şart 11 şubat öncesinde Ukrayna'da yaşıyor olmanız gerekiyor. (Sınırda bunun kontrol edilmediğine dair bazı kişiler yorum yapmıştı ama emin değilim.)

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E1 vize başvuru süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    412 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

2
    1 Oy
    2 İleti
    218 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • bosanma sonrasi DV sureci

3
    -3 Oy
    3 İleti
    306 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
  • Daca ve I-130 sureci

2
    3 Oy
    2 İleti
    207 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k