Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

E2 YATIRIMCI VİZESİ

• Merhaba ben Mesut KARA. 1991 doğumluyum. İnşaat mühendisiyim. Eşim ise mimar. Aktif bir mühendislik mimarlık şirketim var. Statik betonarme proje çiziyorum. Eşim ise evde 3 yaşında çocuğumuzla ilgileniyor. E-ticaret için eşim üzerine şahıs şirketi kurdum. Eşim bu şahıs şirketi üzerinden 'marangoz' olarak kayıtlı. Trendyolda mağazam var. E-ticaretin yanında özgün ahşap bir mutfak ürünü üretip trendyolda satıyoruz. Satışlar fena değil.
    Amerikada bir mobilya atölye devir alıp veya kurup 2 personel ile birlikte burayı işletmek istiyorum. E2 yatırımcı vizesi ile bunu yapabilir miyiz? Süreçler nedir? Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?

• @mesutka45, içinde söyledi: E2 YATIRIMCI VİZESİ

Merhaba ben Mesut KARA. 1991 doğumluyum. İnşaat mühendisiyim. Eşim ise mimar. Aktif bir mühendislik mimarlık şirketim var. Statik betonarme proje çiziyorum. Eşim ise evde 3 yaşında çocuğumuzla ilgileniyor. E-ticaret için eşim üzerine şahıs şirketi kurdum. Eşim bu şahıs şirketi üzerinden 'marangoz' olarak kayıtlı. Trendyolda mağazam var. E-ticaretin yanında özgün ahşap bir mutfak ürünü üretip trendyolda satıyoruz. Satışlar fena değil.
    Amerikada bir mobilya atölye devir alıp veya kurup 2 personel ile birlikte burayı işletmek istiyorum. E2 yatırımcı vizesi ile bunu yapabilir miyiz? Süreçler nedir? Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    Sayın@mesutka45, dedikleriniz genel olarak E2 vizesi ile yapabilirsiniz. E2 vizesi için buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Marangoz olarak eşinizin ABDye transferi zor olur. Yönetici olması daha uygun olur. Bu vizeye ABD veya TCden başvurabilirsiniz. İkisinin de avantaj ve dezavantajları vardır. Detaylı danışmanlık görüşmesi aldığınızda gerekli bilgilere hakim olursunuz.

• teşekkür ederim geri dönüşünüz için. araştırmaya devam

• @mesutka45 mesut bey e2 baslığı altına da iletinizi tasıyabilir misiniz

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    262 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fadime-agboyraz, içinde söyledi: E2 vizesi *merhaba Amerika içinde iken var olan beş yıllık vizemizin bitmesine az kaldı bu vizeyi Amerika içerisinde iki yıllık olacak şekilde yenileme yoluna gidersek bunu eski iş yerimiz üzerinden yapabilir miyiz? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim Sayin @fadime-agboyraz, vizeniz bitmeden ABDde is uzerinden yenileme imkaniniz olabilir. Vizeniz sona ermis ise bu mumkun olmaz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    631 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz? Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz? Teşekkür ederim. Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.
  • L-1 Vizesi Sartlari

2
    1 Oy
    2 İleti
    289 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k