Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 vizesinden sonra H2B vizesi almak veya H2B statüsüne geçiş yapmak


  • Arkadaslar merhabalar.

    Hala daha devam eden bir J1 vizesine sahibim. Vizemin bitmesine 8 ay daha var ve bu vize turu ile maasli staj yapiyorum mutfak alaninda. Ikinci is olarak girdigim yer bana H2B teklif etti. Ancak bunu yapabilmem icin sanirim Turkiyeye donup oradan halletmem gerekiyor.
    Sorularim su sekilde daha once j1dan h2b gecen oldu mu ? J1 vizesi ile geldigim icin pasaportumdaki 2 yil kurali benim bunu yapmami etkiler mi ? H2b icin islemlere ne kadar onceden basvurmak gerekiyor ? Bilenler yardimci olursa cok sevinirim.


  • J1 statüsünden ülke içindeyken H2B statüye geçiş

    Merhaba öncelikle tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Kendim şuan j1statüsündeyim ve kasım ayında vizem bitecek.Ülkeden çıkmadan H2B statüsüne geçiş yapılıyor mu?yapılıyorsa nasıl oluyor işlemler?neler yapmalıyım?Bu durumda olup da daha önce geçiş yapan oldu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    J1 den H vizesine değişim yapmanız için 2 yıl kuralını kaldırtmanız gerekiyor, nasıl yapılacağına dair site içerisinde çok güzel adım adım şekilde anlatımı var oradan takip ederek bu kısmı halledebilirsiniz, diğer sorularınız için sürecin işleyişini bilmediğimden yanlış bilgi vermek istemem


  • @icseluyanis selamlar turkiyeden hangı acenta ile bu süreci baslattığınızı öğrenebilir miyim. kardesim ascılık okuyor eylul gibi bitecek sonrası için smdiden hazırlıklara baslamak istiyoruz :))


  • @ahsenaydgdu Konuyla ilgili bu işlemi yapan birden çok acenta var bildiğim kadarıyla ama hepsinin güvenilirliği tartışılır tabii ki.Ücretleride değişkenlik gösteriyor olabilir forumda henüz yeniyim acenta ismi vermek yasak mı değil mi bilmediğimden firma ismi vermiyorum ama güvenilir bir firma bulma konusunda dikkatli olun


  • @Emre-Kurtulmuş özelden yazın isterseniz siz memnun kaldıysanz en azından referansla 3-5 e bakmadan bizde süreci başlatmak isteriz. Bu arada şuan hangi aşamadasınız


  • @ahsenaydgdu Tabii özelden firma adını iletebilirim.Ben daha önce 2019 senesinde gittim pandemi patlak verdiği dönemde programım süresi dolmuştu Türkiyeye geri döndüm. Şu anda tekrar gitmek için işlemlerimle uğraşıyorum 1 ağustosda vize görüşmem var


  • @Emre-Kurtulmuş
    Emre bey merhaba;
    Konu ile alakalı birebir deneyiyim olunca yazmak istedim.
    Daha önce defalarca j1 yapmış ve son vizemde 2 yıl kuralı olmasına rağmen, dolmadan h2b vizesi almış biriyim. 2 yıl kuralını kaldırmanıza gerek yok. Şayet aynı vize türüne yani tekrardan j1 na başvuracaksanız kaldırmanız gerekiyor. Diğer türlü bu kuralı kaldırmak için uğraşmanıza gerek yok. Bilginiz olsun.


  • @icseluyanis
    Merhaba;
    Bende şuan h2b ile amerikadayım. Türkiye’ den direk geldim.
    Öncelikle 2 yıl kuralı etkilemiyor. Kaldırmanıza gerek yok. Bende daha önce j1 ile 2 yıl kuralı dolmadan h2b aldım. Bu sorunuzu böylelikle cevaplamış olalım.
    Diğer konuya gelecek olursak; tamamen kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum,
    Normal şartlarda statü değişikliği yapmanız mümkün tabikide ama h2b vizesi genelde 6 aylık(sezonluk) verildiğinden ve statü değişikliği sürenizin ortalama 4 yada 6 ay gibi bir süreyi bulma ihtimalini düşünecek olursak, zaten sezon bitmiş olacak. O sebeb ile siz hali hazırda abd deyken bu süreyi göz önünde bulundurarak önceden statü değişikliği yapmanız lazım ama bunu yaparken de işverenin petition nın hazır olması gerekiyor ki, statü değişikliği yapabilin. İşveren petition onaylanması bazen uzun sürebiliyor. İşveren petition geç alırsa, sizde geç başvuru yapmış olacaksınız ve haliyle süreciniz uzayacak. Tabi bu süre sorunu işveren için problem olmayacaksa başvurun muhakkak.
    Hatta süreciniz hakkında bizleride bilgilendirirseniz memun olurum 🙏☺️


  • @orhanozbekk merhaba bende üniversite öğrencisiyim seneye wat yapmayı düşünüyordum fakan h2b muhabbetini öğrenince ilgimi çekti yaşım 21 ve sizce bende bu yaz için işlemlere başlayabilir miyim ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanız beni çok mutlu eder :)


  • @arslanmurat8 merhaba, başvurabilirsiniz tabi. Profilimi kontrol ederseniz, konu ile alakalı detaylı paylaşımlarım mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.


  • @orhanozbekk Orhan bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben kesinlikle turkiyeye donunce 2 yil kuralini kaldirmam gerekiyor diye dusunuyordum h2b basvurmak icin cevabiniz icime su serpti. Aslinda buradan islemleri baslatmak istemiyorum cunku gercekten fazla bir aile ozlemim var belki anlarsiniz :) Bu yuzden J1 bittikten sonra turkiyeye donup oradan h2b baslatmak istiyorum buradan anlastigim resturant ile. Bu da mumkundur degil mi? Sanirim onemli olan buradaki isverene guvenmek diyorsunuz anladigim kadariyla. Araci bir kuruma da ihtiyacim yok ustelik sanirim degil mi?


  • @icseluyanis Merhaba;
    Rica ederim. Dediğim gibi kaldırmanıza gerek yok. Boşuna masraf da yapmayın.
    İyi anlıyorum sizi, bende ilk adım attığım heran özlem basıyor. Haklı bir serzeniş. :)
    Tabi döndükten sonra da başvurmanız mümkün ama işverenin hangi sezonda aldığı, eyaletin konumu ve işverenim petition hakkı vb gibi soruları tam olarak netleştirmeniz lazım. Bunlar önemli. Aracı kurumada gerek yok, bireysel de anlaşabiliyorsunuz lakin zaman ile işverenin fikirleri değişebiliyor. Haliyle birden fazla işveren ile anlaşmanız sizin çıkarınıza olacaktır.
    Yine sorunuz olursa çekinmeyin.
    Hakkınızda hayırlısı olsun…


  • Arkadaşlar merhaba ben 3 aydır Amerikadayım,Dallas’ta bir otelde çalışıyorum . Otel kendi masraflarını karşılarsan sana sponsor oluruz dediler . En kolay şekilde nasıl işçi olarak kalabilirim . Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkür ediyorum
    2 Yıllık Aşçılık mezunuyum


  • @benjaminblacks, içinde söyledi: J1 vizesinden sonra H2B vizesi almak veya H2B statüsüne geçiş yapmak

    Arkadaşlar merhaba ben 3 aydır Amerikadayım,Dallas’ta bir otelde çalışıyorum . Otel kendi masraflarını karşılarsan sana sponsor oluruz dediler . En kolay şekilde nasıl işçi olarak kalabilirim . Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkür ediyorum
    2 Yıllık Aşçılık mezunuyum

    Size H2B statusu icin mi? Yoksa H1B statusu icin mi sponsor olacaklarini soylediler?


  • @benjaminblacks Merhaba; bu konuyu biraz daha acar miisniz? Cok genel bir aciklama yapmisiniz. Sponsor oluruz derken tam olarak hangi vize turu yada isletme durumu nedir? Konuyu acarsaniz daha saglikli bilgi verilebilir
    Tesekkurler


  • sorun şu ki şirket de hiç böyle bir şey yapmadığı için onlarda bilmiyor ama sanırım araştırmama göre en uygun olan h2b ,h1b için öğrenimim yetmiyor . Otelin demek istediği : kalmak istiyorsanız biz sponsor oluruz (işçi olarak kalmana) ama tüm masrafları sen ödersin
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum


  • Arkadaşlar yok mu hiç filri olann

  • ⭐⭐⭐⭐

    Konuyla ilgili youtubedada bir çok vidyo var onlarıda araştırmanızı öneririm.İşlemlerin nasıl ilerlediğide bahsediliyor orada iş yerininde yapacağı bazı yükümlülükler var.O mevkiiye ülkeden birini bulamadığını gösterip etmesi vs gibi


  • @benjaminblacks bu sponsorluk işleri avukat aracılığıyla yürütülüyor diye biliyorum. İstersen bi avukata sor eline böyle bi fırsat geçmişken


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    M
    Turistik vize ile geldikten sonra iş vizesi için başvurmak Mehabalar 3 aylığına amerikaya geldim ve burada iş için çalışıyorum. Acaba başvurabileceğiö bir vize türü var mıdır? ileriye dönük çalışma hakkımın olması için. Çalıştığım şirket kısa vadede malesed f sponsorluk veremiyor. Teşekkürler
  • (R) Din Görevlisi Vizesi

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) r vizesi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    igc1201I
    R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ? İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
  • (H1B) Çalışma Vizesi

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) h1b vizesi calisma vizesi
    614
    1 Oy
    614 İleti
    53k Bakış
    EmirhanKurtE
    avukat bunun tam tersini soyledi bana
  • (D) Mürettebat Vizesi

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) d vizesi c1 vizesi
    8
    0 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    W
    Merhabalar, Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum