Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 vizesinden sonra H2B vizesi almak veya H2B statüsüne geçiş yapmak

• @ahsenaydgdu Konuyla ilgili bu işlemi yapan birden çok acenta var bildiğim kadarıyla ama hepsinin güvenilirliği tartışılır tabii ki.Ücretleride değişkenlik gösteriyor olabilir forumda henüz yeniyim acenta ismi vermek yasak mı değil mi bilmediğimden firma ismi vermiyorum ama güvenilir bir firma bulma konusunda dikkatli olun

• @Emre-Kurtulmuş özelden yazın isterseniz siz memnun kaldıysanz en azından referansla 3-5 e bakmadan bizde süreci başlatmak isteriz. Bu arada şuan hangi aşamadasınız

• @ahsenaydgdu Tabii özelden firma adını iletebilirim.Ben daha önce 2019 senesinde gittim pandemi patlak verdiği dönemde programım süresi dolmuştu Türkiyeye geri döndüm. Şu anda tekrar gitmek için işlemlerimle uğraşıyorum 1 ağustosda vize görüşmem var

• @Emre-Kurtulmuş
    Emre bey merhaba;
    Konu ile alakalı birebir deneyiyim olunca yazmak istedim.
    Daha önce defalarca j1 yapmış ve son vizemde 2 yıl kuralı olmasına rağmen, dolmadan h2b vizesi almış biriyim. 2 yıl kuralını kaldırmanıza gerek yok. Şayet aynı vize türüne yani tekrardan j1 na başvuracaksanız kaldırmanız gerekiyor. Diğer türlü bu kuralı kaldırmak için uğraşmanıza gerek yok. Bilginiz olsun.

• @icseluyanis
    Merhaba;
    Bende şuan h2b ile amerikadayım. Türkiye’ den direk geldim.
    Öncelikle 2 yıl kuralı etkilemiyor. Kaldırmanıza gerek yok. Bende daha önce j1 ile 2 yıl kuralı dolmadan h2b aldım. Bu sorunuzu böylelikle cevaplamış olalım.
    Diğer konuya gelecek olursak; tamamen kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum,
    Normal şartlarda statü değişikliği yapmanız mümkün tabikide ama h2b vizesi genelde 6 aylık(sezonluk) verildiğinden ve statü değişikliği sürenizin ortalama 4 yada 6 ay gibi bir süreyi bulma ihtimalini düşünecek olursak, zaten sezon bitmiş olacak. O sebeb ile siz hali hazırda abd deyken bu süreyi göz önünde bulundurarak önceden statü değişikliği yapmanız lazım ama bunu yaparken de işverenin petition nın hazır olması gerekiyor ki, statü değişikliği yapabilin. İşveren petition onaylanması bazen uzun sürebiliyor. İşveren petition geç alırsa, sizde geç başvuru yapmış olacaksınız ve haliyle süreciniz uzayacak. Tabi bu süre sorunu işveren için problem olmayacaksa başvurun muhakkak.
    Hatta süreciniz hakkında bizleride bilgilendirirseniz memun olurum 🙏☺️

• @orhanozbekk merhaba bende üniversite öğrencisiyim seneye wat yapmayı düşünüyordum fakan h2b muhabbetini öğrenince ilgimi çekti yaşım 21 ve sizce bende bu yaz için işlemlere başlayabilir miyim ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanız beni çok mutlu eder :)

• @arslanmurat8 merhaba, başvurabilirsiniz tabi. Profilimi kontrol ederseniz, konu ile alakalı detaylı paylaşımlarım mevcut. Okumanızı tavsiye ederim.

• @orhanozbekk Orhan bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben kesinlikle turkiyeye donunce 2 yil kuralini kaldirmam gerekiyor diye dusunuyordum h2b basvurmak icin cevabiniz icime su serpti. Aslinda buradan islemleri baslatmak istemiyorum cunku gercekten fazla bir aile ozlemim var belki anlarsiniz :) Bu yuzden J1 bittikten sonra turkiyeye donup oradan h2b baslatmak istiyorum buradan anlastigim resturant ile. Bu da mumkundur degil mi? Sanirim onemli olan buradaki isverene guvenmek diyorsunuz anladigim kadariyla. Araci bir kuruma da ihtiyacim yok ustelik sanirim degil mi?

• @icseluyanis Merhaba;
    Rica ederim. Dediğim gibi kaldırmanıza gerek yok. Boşuna masraf da yapmayın.
    İyi anlıyorum sizi, bende ilk adım attığım heran özlem basıyor. Haklı bir serzeniş. :)
    Tabi döndükten sonra da başvurmanız mümkün ama işverenin hangi sezonda aldığı, eyaletin konumu ve işverenim petition hakkı vb gibi soruları tam olarak netleştirmeniz lazım. Bunlar önemli. Aracı kurumada gerek yok, bireysel de anlaşabiliyorsunuz lakin zaman ile işverenin fikirleri değişebiliyor. Haliyle birden fazla işveren ile anlaşmanız sizin çıkarınıza olacaktır.
    Yine sorunuz olursa çekinmeyin.
    Hakkınızda hayırlısı olsun…

• Arkadaşlar merhaba ben 3 aydır Amerikadayım,Dallas’ta bir otelde çalışıyorum . Otel kendi masraflarını karşılarsan sana sponsor oluruz dediler . En kolay şekilde nasıl işçi olarak kalabilirim . Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkür ediyorum
    2 Yıllık Aşçılık mezunuyum

• @benjaminblacks, içinde söyledi: J1 vizesinden sonra H2B vizesi almak veya H2B statüsüne geçiş yapmak

Arkadaşlar merhaba ben 3 aydır Amerikadayım,Dallas’ta bir otelde çalışıyorum . Otel kendi masraflarını karşılarsan sana sponsor oluruz dediler . En kolay şekilde nasıl işçi olarak kalabilirim . Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkür ediyorum
    2 Yıllık Aşçılık mezunuyum

Size H2B statusu icin mi? Yoksa H1B statusu icin mi sponsor olacaklarini soylediler?

• @benjaminblacks Merhaba; bu konuyu biraz daha acar miisniz? Cok genel bir aciklama yapmisiniz. Sponsor oluruz derken tam olarak hangi vize turu yada isletme durumu nedir? Konuyu acarsaniz daha saglikli bilgi verilebilir
    Tesekkurler

• sorun şu ki şirket de hiç böyle bir şey yapmadığı için onlarda bilmiyor ama sanırım araştırmama göre en uygun olan h2b ,h1b için öğrenimim yetmiyor . Otelin demek istediği : kalmak istiyorsanız biz sponsor oluruz (işçi olarak kalmana) ama tüm masrafları sen ödersin
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

• Arkadaşlar yok mu hiç filri olann

• ⭐⭐⭐⭐

Konuyla ilgili youtubedada bir çok vidyo var onlarıda araştırmanızı öneririm.İşlemlerin nasıl ilerlediğide bahsediliyor orada iş yerininde yapacağı bazı yükümlülükler var.O mevkiiye ülkeden birini bulamadığını gösterip etmesi vs gibi

• @benjaminblacks bu sponsorluk işleri avukat aracılığıyla yürütülüyor diye biliyorum. İstersen bi avukata sor eline böyle bi fırsat geçmişken

• @benjaminblacks Merhaba;
    verdigin bilgiler isiginda bildiklerimi soyle aktarayim size. Sayet isvereniniz h2b olarak sizi alacaksa ilk olarak 'h2b isci sertifikasi " almasi lazim. konuya ne kadar hakimsin bilmiyorum ama bildigin uzere iki sezon var ve sezon baslamadan 4-5 ay oncesinden departman of lobar a basvurmasi lazim. Bunun ile beraber bir dosyalama sureci var. Linki asagiya birakiyorum, incelersin.
    https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/h-2b-temporary-non-agricultural-workers

Sonra ilan vermesi lazim ve ulke icerisinden eleman bulmadigi kanitlamasi lazim. bundan sonrada peititon icin basvurmasi lazim. Petition da onaylandiktan sonra senin surecin baslayabilir. isveren tarafindaki kisma cok hakim deigilm ama genel olarak bu sekilde. Bunun ile berbaber aciklik getirmak istediklerim var, anladigim kadariyla siz suan baska vize turunda abd desiniz. Varsayalim sizin petition niniz onaylandi ve isveren sizi alacak. Haliyle statu degisikligi yapmak zorundasiniz ve bu sure 4 ile 6 ay yada daha da uzun surebiliyor. Zaten H2b ilk basta 6 ve 8 aylik olarak veriliyor. Boyle bir durumda size kim sponsor olmak ister ki. Bunu da gectim, dediginize gore isveren tum masraflari siz odersiniz demis. H2b de kural geregi hicbir ucret odememeniz lazim. Vize ucretiniz, ucak bileti, transfer ve yolda yedigini yemek dahi sirket tarafindan karsilanmasi lazim. lutfen biraz arastir. bu sekilde yola cikman cok yanlis. ki zaten bu durum bilindik birsey. yani isveren sana bunu soylerken siz neden demeniz bunu! Neyse bunun ile ilgili resmi yazinin ilgili ekran goruntusu ve linkini birakiyorum.
    Hayirlisi olsun

https://www.dol.gov/agencies/whd/fact-sheets/78f-h2b-fees#:~:text=The employer must either pay,the benefit of the worker.
    11.jpg

• @benjaminblacks bu vize tipi olabilir mi kastettikleri ozaman onun başlığını okumanı tavsiye ederim. EB 3

EB3 vizesi aracılığıyla, profesyoneller yani üniversite mezunu olup mezun oldukları bölümle ilgili bir alanda çalışanlar, 2 yıllık iş deneyimine sahip olup tecrübe sahibi oldukları işte çalışan vasıflı işçiler, ve vasıfsız işçi diye adlandırılan herhangi bir nitelik ve tecrübe gerektirmeyen bir işte çalışacak kişiler, bir ABD şirketinden tam zamanlı bir iş teklifi ile Green Card alabilirler. EB3 işlemlerinin tamamlanması yaklaşık 1 ila 3 yıl sürebilmektedir.

• @ahsenaydgdu yorumunuz için teşekkür ederim ,şirket bu vize türünü kastediyor diyorsunuz da sanırım ben anlatamıyorum, demek istiyorum ki : iş yeri hiç böyle bir şey yapmamış hangi vize türü ile beni alabileceklerinin ne yapacaklarını bilmiyorlar. Özetle : sen araştır bul hangisi daha kolay oluyor ,sonra biz de gerekeni yapalım diyorlar

Dediğiniz vize türünün işlemleri uzun sürmüyor mu sizce de? Daha kısa sürede başvurup halledebileceğim vize türü var mıdır ? Teşekkür ediyorum yorumlarınız için

• @benjaminblacks inanın bu konusa bende çok bilmiyorum. Bildiğim bu ve iş yeri içinde çekilişle green card. Avukata sorun isterseniz madem şirket kendin öde biz sponsor oluruz dei. Gerekirse orda kredi çek ama bu işi hallet :)))

Benzer Başlıklar

• ESTA ile çalışma vizesine geçiş yapmak

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    426 Bakış
    S
    @crazycells peki ab pasaportunun abd de bir avantajı var mı? Tc pasaportuna göre avantajlı mı yoksa tc pasaport ile arasında avantaj fark yok mu? Tavsiyeleriniz neler?
  • Çalışma Vizesi Ayarlama Sorunu

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    14
    0 Oy
    14 İleti
    866 Bakış
    tugba_nyc_loveT
    Ama aradıkları karnaval görevlisi ve peyzaj işçisi. Ve deneyim şartı da yok. İlanlarda böyle belirtilmiş. Ve benim cv'im vasıfsız işler için uygun. Söylediğim gibi daha öncede bu tür işlere başvurmıştum. Her zaman geri dönüş alırdım ama bu kez hiçbiri geri dönmedi. Housekeeper, karnaval görevlisi olmak için doktorların öğretmenlerin bu işe başvurcak hali yok. Sadece sebebini merak ediyorum.. umarım pandemi sebebiyledir...
  • (R) Din Görevlisi Vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) r vizesi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    igc1201I
    R1 din görevlisi vizesi nasıl alabilirim ? İlahiyat mezunuyum ama ortalamam düşük. Amerikaya gitmeyi çok isteyen biriyim . Karşıma bu çıktı acaba ilahiyat mezunu olduğum için bu vizeyle gitme şansım varmı ? Pek onaylanan bir vize değil zaten 2-3 kişi var baktığımda. Bu vize için hem Türkiye'de hem de Amerika'da vakıf mi ne öyle bişey olması lazımmış ve bu vize türüyle gitmek isteyen kişi bu vakıfta en az 2 sene gönüllü çalışması lazımmış Amerika'da gideceği yerde yine o vakıfij olduğu yer orda yine gönüllü olacak . Ama araştırdım böyle bir vakıf felan bulamadım acaba diyanet vakfi ya da direk diyanet olabilir mi ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k