Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sabıka kaydım yok ama konsolosluk rapor tuttu

• J1 ile internship yapmak istediğim şirket vize onayından sonra fazla para istedikleri ve ödeyemedim diye haksız yere beni konsolosluğa ihbar etti ve arkadaşlarımdam aldığım borç paraları bile hırsızlık olarak ihbar etmişler ve amerikaya program parasını ödemeden gidiyorum diye ihbar etmişler, konsolos hanım beni hiç dinlemeden bu suçu bana kabül ettirdi. 10500 dolar bir tutar hakkında rapor yazıldı. Herhangi bir suç kaydım, hakkımda şikayet veya sabıkam yok. Bu durum vize almama engel olur mu ? Onaylanmasına rağmen SEVIS kaydım iptal olduğu için vizem basılmamıştı.

• @eyuphanyl, içinde söyledi: Sabıka kaydım yok ama konsolosluk rapor tuttu

J1 ile internship yapmak istediğim şirket vize onayından sonra fazla para istedikleri ve ödeyemedim diye haksız yere beni konsolosluğa ihbar etti ve arkadaşlarımdam aldığım borç paraları bile hırsızlık olarak ihbar etmişler ve amerikaya program parasını ödemeden gidiyorum diye ihbar etmişler, konsolos hanım beni hiç dinlemeden bu suçu bana kabül ettirdi. 10500 dolar bir tutar hakkında rapor yazıldı. Herhangi bir suç kaydım, hakkımda şikayet veya sabıkam yok. Bu durum vize almama engel olur mu ? Onaylanmasına rağmen SEVIS kaydım iptal olduğu için vizem basılmamıştı.

Sayın @eyuphanyl, maalesef bu durum alehinize durum teşkil edebilir. J1 şirketleri konsolosluklarla yakın çalıştıkları için sizin alehinize bildirdikleri durumu düzeltmenizi tavsiye ederim. Arkadaşınızdan durumu netleştiren ve sizi ibra eden belge alın ve bunu da konsolosluğa sunun. İşlemediğiniz bir suçu da neden kabul ettiğinizi mantıklı bir şekilde açıklamanız gerekecektir.

• @Claudia-J-Muslu Cevap için teşekkür ederim. Tekrar başvurduğum zaman vize görüşmesinde mi vermem gerekiyor bu belgeleri yoksa daha öncesinde mi konsolosluğa teslim etmem gerekir ?

• @eyuphanyl, içinde söyledi: Sabıka kaydım yok ama konsolosluk rapor tuttu

@Claudia-J-Muslu Cevap için teşekkür ederim. Tekrar başvurduğum zaman vize görüşmesinde mi vermem gerekiyor bu belgeleri yoksa daha öncesinde mi konsolosluğa teslim etmem gerekir ?

Sayın@eyuphanyl, şimdiden çözerseniz daha iyi olur. Şimdi konsolosluk yetkilileri iken hazır diyalogta iken yalnış anlaşılma olduğunu anlatın. Aksi halde bir sonraki vize başvurunuzda daha büyük problem olur ve aradan zaman geçeceği içinde lehinize olan kanıtları bulmanız zorlaşır.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Adli Sicil Kaydı Ve Vize

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    399 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı Ve Vize Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak. İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak 1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı? 2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok 3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek. Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim... Sayin @Ekto-Oktan, bu sucun esinizin green card surecine olumsuz etkisi olmaz. Bu suc sadece sizin green card surecinizi etkiler. Sucun arsivli sicil kaydinda gorunmemesi veya sicil kaydinin silinmesi durumun varligini degistirmez, bunu yine de bildirmek gerekir. Mahkeme sonucuna bakmadan, hukmu incelemeden bir sey soylemek mumkun degildir. Esiniz ABDli ise ve ona bu durum zorluk yaratacak ise I-601 waiver alma ihtimaliniz olabilir. Karar geldikten sonra bunu degerlendirmek dogru olur.
  • silinmiş adli sicil arşiv kaydı

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    btek14B
    @Claudia-J-Muslu cevabiniz icin tesekkur ederim. konunun muhattabini tagliyorum. @dobby @brkkaratekin
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    533 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • ADLİ SİCİL KAYDI

2
    0 Oy
    2 İleti
    384 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @osman-özmen, içinde söyledi: ADLİ SİCİL KAYDI Fİkri sinai haklar ceza mahkemesinde 5 ve 6 yıl öncesine ait iki davam var sicilde görünüyor greencard vizesi almada sıkıntı yaşarmıyım Sayın @osman-özmen, Önceki suç ve cezaların ABD göçmenlik surecine olumsuz etkileri vardır. Ne kadar ceza gördüğünüz ve bunların hangi şartlar altında gerçekleştiği ve ne gibi savunmalarınız olduğu önemli konulardır. Bazı suçlar (cinsel suçlar, madde bağımlılığı ile ilgili suçlar vb.), 1 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlar, zararın 10,000 USD’i geçtiği dolandırıcılık suçları gibi suçlar kişiyi ABD’ye giriş engellisi yaparlar. Bunların bazılarından feragat almak mümkündür. Sucunuzu ve cezanızı gösteren detaylı mahkeme kararınızı almanız ve bunu bir göçmenlik avukatına inceletmeniz gerekir. Bazen suçun nasıl olduğunu ve hafifletici sebepleri anlatarak avukatınızın kanun maddelerine dayanarak yazacağı bir mektupla giriş engelini asabilirsiniz. Bazen feragat prosedürünü yapmanız gerekebilir. Bazı durumlarda ise suç ve cezadan dolayı giriş engelini aşamayabilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k