DV2023 Sohbet Odası
-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar forum ailem,
Bugün günlerden Los Angeles, California.

Oy oy oy 🥰
-
Az kaldı Allah’ın izniyle heyecan tavan yapıyor bende
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@gariban evet ya tanıdık simalara çıkınca insan daha bi mutlu oluyor, artık vakit daralıyor çok sık girerim heralde @Final-Approach çıktı demişti dün geldi aklıma yok ortalıkta hanidir o napıyor bilen var mı
Aa doğru yaa 2020 nin eyaletçisi ama en son bana çıktı on binlerde dedi bir daha yazmamış
Geçen yıl eyaletçi yok muydu, beynim pekmeze döndü önceki yılların bekleme odalarına baktım kimse kalmamış bazılarında eski kullanıcı yazıyor bazıları iletileri silmiş greencard çıkmayınca Amerika'ya değil foruma küsmüşler.
Geçen yılın eyaletçisi de ben kazandım dedi bir kaç kişiye de hakaret etmiş çekti gitti onunkiler eski kullanıcıdir adını unuttum var bir sorun eyaletciler de sen yapma öyle birşey 😄
@Chandler baktım buldum eyaletçi arkadaşı
Aynen o nick idi. Çok iyi hatırlıyorum ben de. Neden öyle yaptığına bir türlü anlam verememiştim.
Bana hakaret edip engellemişti ve bir süre sonra profili sildi. 😂 bir genç arkadaş daha vardı sohbet ettikleri, benim instada var o genç arkadaş. Biz kazanamadığını sadece değişik tavırlar takındığını söylemiştim o dönem. Onu da engellemişti. Yazıklarından açıkça belliydi.
@gariban yaş itibari ile girmez o işlere. Kazansa kazanamadım der o 😂
Yani kazanamadı mı chandler?
Ben kazandı sanıyorum Tampa'cıydı yanlış hatırlamıyorsam. Rhonster ile baya yakındı hatta. -
@abrakadabra bu dogru hatta superbowl sampiyonlugunu doyasiya kutlaya ikiliden bahsediyoruz 🎉🎊🙃
-
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hyller üniversite yıllarında ABD konsolosluğunda bir pozisyon için başvuru yapmıştım. yazılı sınavlar, sözlü mülakatlar sonrası 3 kişi kalmış, Türk İK Müdürü ile, pozisyonun müdürü Amerikalı ile son mülakata girmiştim. Bu arada benim dışımdaki adaylardan biri de TR'de yerleşik ABD vatandaşı idi.
Mülakat bir hayli güzel geçmişti. Amerikalı müdürün son sorusu, "Doğum yerin Giresun, şayet herhangi bir konu için, mesela vize için, Giresunlu biri gelirse ona iltimas geçer misin? Hele ki Yağlıdereli olursa?" o zamanlar Yağlıdere'nin kendisini çok iyi bilmeme rağmen ününü bilmiyordum. Ama adama cevabım efsaneydi, hatta Türk İK müdürü, "verebileceğin en iyi cevabı verdin" demişti ama sanırım elenmeme sebep oldu.
Sorusuna karşılık verdiğim cevap "pozisyon için adaylardan biri ABD vatandaşı, siz ona öncelik veririm diye düşünüyorsanız o zaman benim de Yağlıdereliye iltimas gececeğimi düşünebilirsiniz"@SUAT-GUNAY çok iyi cevap aslında direk iş başı yapman lazımdı 😁 İşi kim aldı peki 🙈
-
Yaklaşık 2 ay önce bir köpek sahiplendik. Bir oğlumuz oldu. Ailesi yurdışına gittikleri için sahiplendirmek istemiş biraz tesadüf oldu buluşmamız ama ilk görüşte aşk oldu bizimki.
Şimdi o olmadan nasıl gideriz evladımız gibi oldu. Hiç birşey beni hayallerimden vazgeçiremez diyordum ama evladımı bırakamam diyorum şimdi. Ne güzel şeymiş bir köpek sahibi can sahibi olmak bu Bekleme sürecinde bize çok iyi geldi. 🙏 -
@Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Yaklaşık 2 ay önce bir köpek sahiplendik. Bir oğlumuz oldu. Ailesi yurdışına gittikleri için sahiplendirmek istemiş biraz tesadüf oldu buluşmamız ama ilk görüşte aşk oldu bizimki.
Şimdi o olmadan nasıl gideriz evladımız gibi oldu. Hiç birşey beni hayallerimden vazgeçiremez diyordum ama evladımı bırakamam diyorum şimdi. Ne güzel şeymiş bir köpek sahibi can sahibi olmak bu Bekleme sürecinde bize çok iyi geldi. 🙏Kedi kılığına falan soksak :(
-
@Hyller Siz seneye vizelerinizi alip gelinceye kadar, kopekleri getirmedeki yasak da kalkar. O zaman rahat rahat getirebilirsiniz! :)
Bu arada yeni aile bireyiniz hayirli olsun, umarim sizlerle mutlu bir hayati olur! :dog:
-
@bareco pahalı evet ama maaşlar da ona göre daha yüksek orada. Ama evet yine de pahalı :face_with_tears_of_joy:
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Şimdi o olmadan nasıl gideriz evladımız gibi oldu. Hiç birşey beni hayallerimden vazgeçiremez diyordum ama evladımı bırakamam diyorum şimdi. Ne güzel şeymiş bir köpek sahibi can sahibi olmak bu Bekleme sürecinde bize çok iyi geldi. 🙏Kedi kılığına falan soksak :(
Bir çare bulacağız @hadi-BE hepberaber 🙏
-
@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hyller Siz seneye vizelerinizi alip gelinceye kadar, kopekleri getirmedeki yasak da kalkar. O zaman rahat rahat getirebilirsiniz! :)
Bu arada yeni aile bireyiniz hayirli olsun, umarim sizlerle mutlu bir hayati olur! :dog:
@MySea abi yine ne güzel moral verdin. İnanıyoruz bir gün geleceğiz yıllar yıllar geçse de bize moral vermeye devam ediyorsun valla bir kahve içmeye gelcez kutsal topraklara ayak basınca. İyi ki varsınız 🙏
-
@madmizah california mı yoksa Teksas ya da florida mı? Sence? Birde indiana ve seattle tarafları var… new jersey nasıl
-
@Hyller :D :hot_beverage:
-
@CEKU Kardesim ben sadece yasadigimi paylastim.Ben bunu su amacla yazdim.ileride gc cikarsa bankadaki dolarinizi saglik muayenesi ve konsolosluk vize ucretini ödemek icin cekmek isteyince sikinti yaratirmi ?Bankada ne yapip para gostermeliyiz?yoksa paramizi cebimizde mi tasisak gibi sorulara cevap hala bulamadim.
-
1 aydır unutmuşum gc muhabbetlerini az önce aklıma geldi. Bir işaret mi yoksa? Unutma evresine geçtiysek doğru yoldayız bence
-
Bu ileti silindi! -
@clourpoint bankaya dövizinizi çekmeden birkaç gün önce gidip şu tarihte şu kadar döviz çekmek istiyorum diye haber verirseniz paranızı verirler, genelde şubeler fala döviz tutmuyorlar.
---bankada tl, dolar, euro gibi birikimlerinizi göstereblirsiniz. ayrıca varsa tapu ve araç ruhsatlarınızıda göstermenizde fayda var.
---paranızı görüşme için konsoloslukğa cebinizde götürüp orada göstermeniz birşey ifade etmez. her ne kadar para sizin üzerinizde olsada size ait olduğunu ispatlamaz ve ayrıca en önemlisi bu şekilde paranın kaynağıda belirsizdir.
---yine ABD'ye girerken belli bir miktarın (yanlış bilmiyorsam 10000 dolar) üzerinde nakit parayı havaalanında yetkililere beyan etmeniz gerekli. yoksa herhangi bir şekilde tespit edilirse sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz ve ayrıca yüksek miktarda para taşımanın güvenliğiniz açısından sıkıntıları var. -
Geçmiş senelere göre bu sene ABD ile alakalı videolar hiç sarmadı beni. Aynı şeyler sürekli tekrarlandığı için midir yoksa ABD'ye gitmeden orada yaşamaya alıştık da şaşırmıyoruz mu? :/
-
@bareco Valla ne söylesem bilemedim. Genel olarak bahsettiğin yerlerle alakalı maddi olarak net birşey diyemeceğim. Ama florida tarafı da iyi diye duydum. Hatta burada da bir orlando grubu var heyecanla takip ettiğim. Onlar çok daha detaya hakim :)
Los Angeles'taki arkadaşımdan bildiğim kadarıyla güney tarafı daha bir yabancı kültüre alışık. Farklı etnik kökenler çok. Kuzeye gittikçe White People dedikleri yukarıdan bakan klasik amerikalı kişilerin arttığını söylemişti arkadaşım. (bu arada kendisi meksika asıllı)
İlk zamanlar tanıdık, eş dost desteği olabilecek yerlere yakın olmakta fayda var diye düşündüğüm için çok çok detaya inmedim araştırma konusunda.
-
@hadi-BE bende videolardan vazgeçtim. Ben görmek istediklerimi göremiyorum sadece konuşan kafalar var. Birkaçı hariç @semavi yi her zaman takdir ediyorum. Gerisi profesyonel olanlar harici sıkıcı. Ben halkı görmek istiyorum, market fiyatı değil de yerel halk markette nasıl davranıyor anlatma çek göster. Arkadaşından rica et muhabbetini çek gönder. Pek bulamıyorum o yüzden instagramdan bakıyorum artık. Merak da etmiyorum aynen. Nasıl olsa gidince herşeyi birden göreceğiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum