[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@xarivas tebrikler, Amerika'da mutluluklar dilerim.
-
Sayın @smartcells Forum için emekleriniz çok takdire değer.
Benim merak ettiğim onay alan herkes mülakatı da garantilemiş mi oluyor acaba?
Bu konuda aklım karışık, geçen sene onaylılar mülakat aldı ama ondan önceki seneler de mi böyle olmuş?
Bilginiz dahilinde cevaplarsanız minnettar kalırım🙏 -
@Gülay-Levent Hayırlı olsun, dilerim bundan sonra da şans yanınızda olur.
-
@emircav tebrikler, gözünüz aydın, Amerika'da başarılar dilerim.
-
@med4816 tebrikler dikine gitmişsin ama olsun :)
-
Herkese merhabalar. Uzun süren stresli ve heyecanlı bekleyiş sonlandı. Vizem onaylandı ve "Tebrikler, maceranın tadını çıkar" cümlesini duydum.
Mülakat deneyimim şu şekilde:
Sabah kaldığım Hotel Cinnah’tan 08:15 gibi ABD Büyükelçiliği'ne yürüdüm zannedersem 08:30 gibi oradaydım. Kapıdaki güvenliğin Türklere çok sıcak davrandığını gördüm. Pasaportumu alıp listeden adımı teyit edip, formu doldurttu ve 09:15’teki mülakatım için 09:20 gibi içeri alındım. İranlıların yoğunluğu dikkatimi çekti. Mülakatım 11:00 gibi bitti.
Başlangıç şu şekilde oldu: İlk bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve postayla alakalı bir kağıt yapıştırdı. Fotoğrafım olup olmadığını sordu yanıma getirdiğimi söyleyip bana numaramı verdi ve süreç boyunca o numarayı takip ettim.
Sonra birinci kez numaram yandı vize ücretini pasaportum ve iki adet fotoğrafım ile birlikte nakit bir şekilde aldı görevli. İkinci kez numaram yandığında gerekli evrakları verdim. Mini bir mülakat yaptı yine bankodaki görevli, Unganlar'da yaşadığım gibi. Soruları ise normaldi "Şu an çalışıyor musun?", "Başka bir ülkede yaşadın mı?" İkisine de "Hayır" cevabını verdim. Yanıtları verdikten sonra askerlik durum belgemi, adli sicil kaydımı, nüfus kayıt örneğimi (hepsi e-devlet çıktısıydı) banka dökümlerimi, diplomamı ve fotokopisini vererek yeniden beklemeye başladım.
Numaram son kez yandığında bölmeye gidip son derece güler yüzlü bir beyefendi karşıladı beni ve söyleyeceklerimin doğruluğu için sağ elimi kaldırtıp yemin ettirdi ve parmak izlerimi aldı.
Sıcak bir ses tonuyla "Nerede yaşamak istiyorsun?" diye sordu, ben "New York-New Jersey" dedim. "Jersey iyi bir yerdir. Ben de oralıyım. NY Yankee’lerinden olacaksın o zaman" dedi. Ben de "Galiba öyle olacak" dedim ve güldüm. "İngilizce biliyor musunuz?" dedi, dedim "Çok az biliyorum." Görevli, "Ben de çok az Türkçe biliyorum ama olsun orada öğreneceksiniz" dedi burada vizemin çoktan onaylandığını her şeyin bir prosedür olduğunu anladım ve yine sohbet havasında gülerek geçirdik bu kısmı. "Ne iş yapmayı planlıyorsunuz?" dedi. Ben de "İlk etapta bulduğum herhangi bir işte çalışıp sonra kendi mesleğimi yapmak istediğimi ifade ettim. "Güzel, ABD'de tanıdığınız biri var mı?" diye sordu. "Kuzenim orada yaşıyor New York'ta" dedim. Hemen akabinde bekletmeden "Tebrikler vizeniz onaylandı, Maceranızın tadını çıkarın, 1-2 gün içerisinde PTT'yle göndereceğiz pasaportunuzu" dedi ve tertemiz bir mülakat geçirdim diyebilirim. Bankada 12 bin dolar civarı bir miktar gösterdim ve mali durumla ilgili hiçbir soru sormadılar. Bunu da belirteyim.
Yeşilkart Forum iyi ki var ve iyi ki herkes yardımlaşıp deneyimini paylaşıyor. Bu açıdan bulunmaz bir derya burası. Sıkılmadan sorularımıza cevap veren site yöneticilerine ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Umarım herkes hayal ettiği her şeyi yaşar. Şimdi ABD'de neler yapacağız ona odaklanmaya başlayalım. Sevgiler herkese :)
-
@ufas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhabalar. Uzun süren stresli ve heyecanlı bekleyiş sonlandı. Vizem onaylandı ve "Tebrikler, maceranın tadını çıkar" cümlesini duydum.
Yeşilkart Forum iyi ki var ve iyi ki herkes yardımlaşıp deneyimini paylaşıyor. Bu açıdan bulunmaz bir derya burası. Sıkılmadan sorularımıza cevap veren site yöneticilerine ve diğer arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Umarım herkes hayal ettiği her şeyi yaşar. Şimdi ABD'de neler yapacağız ona odaklanmaya başlayalım. Sevgiler herkese :)
Hayırlı olsun.
Amerika'daki yeni yaşamınızda bol şans, sağlık ve mutluluklar -
@smartcells Çok teşekkürler...
-
@can07 tebrikler, gözünüz aydın.
amerika'daki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
sonrası için de bol şans. -
@med4816 vizen ve yeni hayatın hayırlı olsun kardeşim.
abd'deki hayatında da başarılar diliyorum. yolun açık olsun.. -
@brkddd1903 merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
mülakatınızın seyri belli ki sizin o kişinin maddi desteği ile abd'de yaşayacağınız şeklinde olmuş, kısaca o kişinin sizin sponsorunuz olacağı fikriyle ilerlemiş.evet, başka birini sponsor olarak gösterebilirsiniz. ilgili konu ve I-134 formu için bu iletiyi incelemeyi unutmayın..
peki mülakatınız sonrası sadece I-134 formu talebi işaretlemiş bir evrak mı verdiler size?
verdikleri evrakta başka bir kutucuk işaretli mi? -
@ufas böyle neşeli mülakatlar, hep güzel sonuçlanıyor :)
vizeniz de yeni hayatınız da hayırlı olsun.. abd'deki hayatınız da mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. yolunuz açık olsun.. -
@ayla-can, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Sayın @smartcells Forum için emekleriniz çok takdire değer.
Benim merak ettiğim onay alan herkes mülakatı da garantilemiş mi oluyor acaba?
Bu konuda aklım karışık, geçen sene onaylılar mülakat aldı ama ondan önceki seneler de mi böyle olmuş?
Bilginiz dahilinde cevaplarsanız minnettar kalırım🙏2021'lerden onay alıp da mülakat almayan olmadı.
2020'lerden onayı olup da mülakat alamayan oldu ama bunun nedeni konsolosluların tamamen kapanması idi. Mülakatı olanın bile iptal edilmişti. Bu yıldaki hareketelerden bir referans çıkarmak doğru olmaz.
Daha önceki yıllar hakkında net bir şey söylememiz zor . Bizim için en güçlü referans 2021 olduğu için evrak (bu yıl için sadece dosya) onayı almak mülakat almaya eşdeğer bir durum gibi görünüyor. DV sürecinin en kritik aşaması dosyanızın işlenip mülakata hazır hale getirilmesi yani onaylı olması diyebiliriz. Mülakatın kendisi ise sürecin en kolay kısmı. 3-5 dakikada biten bir şey. 3 ölümcülü hatandan biri yapılmamış ise ya anında vize onayı alıyorsunuz ya da AP'ye kalıp bir süre sonra yine vizenize kavuşuyorsunuz.
Direk redlerin nerdeyse tamamaının 3 sebebi:- Başvuru sırasında aile üyelerinin eksik bildirilmesi
- En az lise mezuniyet veya gerekli kriterlerde 2 yıl iş tecrübesi sağlayamamak
- Doğum yeri haricinde bir ülke kontenjanından kazanmak, özellikle de başka bir bölgeden.
-
@gucarslan evet 2 sayfadan oluşan bir evrakta
l - 134 formu,
kişinin yıllık federal vergisi 2020 olarak istedi ama o dönemde pandemiden dolayı işletmeleri kapalı olan tanıdığım var büyük bi sıkıntı
ve pasaport yada gc fotokopisini istedi -
@ufas tebrikler ve mutluluklar. Darısı başımıza.
-
@brkddd1903 muhtemelen asyalı hanımefendi yaptı mulakatınızı :)
aynı durumda olan bir arkadaşımız daha var, dün mülakatı olan. ondan da aynı şekilde sponsorluk istedi.tavsiyem bir an önce farklı bir tanıdığınızdan sponsorluk evraklarını temin etmeye çalışın.
diğer türlü AP süreciniz sonuçlanmaz ve vizenizi ne yazık ki basmazlar. -
@gucarslan bey sarışın amerikan bir hanımefendiydi evrakta
221 (g) maddesinden dolayı reddedilme tarihinizden itibaren 1 yıl içinde tamamlamadığınız takdirde, yasanın 203(g) maddesi uyarınca dosyanız/başvurunuz iptal edilecektir.
Yazmakta. Bu ap ye kaldığım durum sponsor bulma arayışımdan dolayı 30 eylül sonrasına kalması durumunda iptal olmaz anlamına mı gelir? Yoksa her halükarda son günüm 30 eylül müdür? -
@brkddd1903 dv süreci resmi olarak 30 eylül'de biter, bunun istisnası ne yazık ki yok.
221(g) maddesi fam'da genel bir kural, sadece dv'yi ilgilendirmiyor. bu yüzden siz son tarihi 30 eylül olarak alın.şimdiden bol şans diliyorum.
-
@gucarslan genel olarak herkes bir akrabasının yanında kalacağını yada bulduğu işe gideceğini belirtmiş ama onlardan böyle bir talep olmayıp bu arkadaşlardan istemiş acaba mülakatta farklı bir şey mi dedi sizce süreç neden bu kısımda gelmiştir hesabında 16k ve tapusu da var dün mülakata giren bir arkadaşın banka evragi yoktu ve sadece tapusu vardı Türkçe bir şekilde vizesini aldığını söyledi, bu durum benim biraz tedirgin etti çünkü bu arkadaş sponsor formu bulamadığı zaman ülkeye giriş yapamayacak benim bildiğim yorumun nedir abim
-
@can07 Hocam Tebrikler, tecrübenizi aktardığınız içinde Teşekkürler, Amerika'daki hayatınızın dilediğiniz gibi olması temennesiyle...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum