ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
@serhatokcu_ Türkiye defterini düzgünce kapamak için geri geldim hocam... Şuanki işimde 10 yıldır çalışıyorum, oradan ayrılacağım önce...Bir de Amerika'da bodoslama iş ve ev aramak yerine önce internetten ciddi bir araştırma yapmak istedim. Ah keşke demek istemiyorum. Kesinlikle 6 ayı geçirmeden Amerika'ya yerleşmeyi planlıyorum.
-
Türkiyede kapıyı kapatıp ameirka da kapıyı açana kadar ki tüm ihtiyaçların ve işlemlerin toplanmış hali aşağıdaki sayfanın ilk iletisinde bulunmaktadır.
-
bu sayfanın ilk iletisinde ki linkten aklınıza gelen gelmeyen her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz sunum ve eşya listesi bulunmaktadır. Özellikle işinize yarayacak sitelere göz atabilirsiniz. Başka insanların önerileri yada ilave bilgileri varsa lütfen yazın ki bu listeyi genişletelim.
-
@Fethi-Çağlar, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@serhatokcu_ Türkiye defterini düzgünce kapamak için geri geldim hocam... Şuanki işimde 10 yıldır çalışıyorum, oradan ayrılacağım önce...Bir de Amerika'da bodoslama iş ve ev aramak yerine önce internetten ciddi bir araştırma yapmak istedim. Ah keşke demek istemiyorum. Kesinlikle 6 ayı geçirmeden Amerika'ya yerleşmeyi planlıyorum.
Merhaba, Hayırlı Olsun okurken ben bile heyecanlandım o duyguyu yaşamak tarifsizdir eminim.
10 yıldır çalıştığınızı söylemişsiniz ayrılıcağınız da patronunuzla konuşup durumu söyleyip tazminatın tümünü talep edin gayet güzel para yapar.
Yeni hayatınız size başarı, mutluluk huzur getirsin 🇺🇸
-
Bencede tazmınat işini bir düşünün. işalllah olur
-
Bende benzer durumdayım, mevcut işyerimde 10 senedir çalışıyorum gayette güzel bir ilişkimiz var. Ayrılırken tazminatımı almak istiyorum ama verirler mi emin olamıyorum, el sıkışarak temiz bir şekilde ayrılmak niyetim. Bu şekilde temiz bir yolla kendi rızamla ayrıldığımda tazminat alma durumu mevcut mudur? 1 2 konuştuğum gibi mobing oldu vs vs die bana yakışmayacak sebepleri öne sürebilirsin dedi ama bu şekilde mutlu çalıştığım, hakkımı helal ettiğim bir yerden ayrılmak istemem.
-
@AE123 Ben "15 yil 3600 prim gunu" kuralindan yararlanarak tazminatimi alarak ayrilmistim. Boyle bir imkaniniz varsa yasal olarak tazminatinizi talep edebilirsiniz.
-
@knnrn, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@AE123 Ben "15 yil 3600 prim gunu" kuralindan yararlanarak tazminatimi alarak ayrilmistim. Boyle bir imkaniniz varsa yasal olarak tazminatinizi talep edebilirsiniz.
Bu kural 1999 yılından önce sigorta başlangıcı olanlar için geçerli.
Ben de 15 yıl 3600 gün prim şartlarını göstererek birikmiş kıdemlerimin hepsini alarak ayrılmıştım. -
P Programmer bu başlıktan bahsetti
-
-
-
-
@crazycells Teşekkürler, böyle check-list 'ler cok faydalı. "Gittikten sonra" kısmına, "TR'de askerliğini yapmayanlar için çalışmaya başladıktan sonra işçi tecili" de eklenirse oldukça yararlı olur.
-
@Sharm, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
ABD’YE GITMEDEN ONCE
- Vize paketinizin(Sari zarfinizin) uzerindeki bilgi sayfasinin fotokopilerini almak (bu sayfada yazan adresi ABD'de ek adres kaniti olarak kullanabilen forumdaslar oldu)
Müthiş info! Hiç aklıma gelmezdi. Peki arkadaşlar bir sorum olacak, örneğin San Diego, CA adresiyle, New York'da banka hesabı açmak, sürücü belgesine başvurmak mümkün müdür?
-
@Kryptonite, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@Sharm, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
ABD’YE GITMEDEN ONCE
- Vize paketinizin(Sari zarfinizin) uzerindeki bilgi sayfasinin fotokopilerini almak (bu sayfada yazan adresi ABD'de ek adres kaniti olarak kullanabilen forumdaslar oldu)
Müthiş info! Hiç aklıma gelmezdi. Peki arkadaşlar bir sorum olacak, örneğin San Diego, CA adresiyle, New York'da banka hesabı açmak, sürücü belgesine başvurmak mümkün müdür?
Banka hesabi acarken adres sorunu pek olmaz. ABD de Turkiyedeki gibi sube anlayisi yoktur. Isediginiz subeden ger islemi yapabilirsiniz. Ehliyet almak icin bir eyaletin resident i olmaniz gerekir. Eyalete gore sartlar degissede genel olarak 1 ay o eyalette yasadiiginizi, fatura-resmi kurumlardan mektup-sigorta policesi-kira sozlesmesi gibi seylerle kanitlamaniz beklenir.
o yuzden baska bir eyalet adresi ile NY da ehliyet alamazsiniz. -
@sigmoidalmammal Bilgi için çok teşekkürler. O halde sürücü belgesi olayını çok aceleye getirmeyeyim, zaten TRdeki ehliyeti bir süre kullanabiliyor olacağım sanırım. Ancak banka hesabı açtırırken ikametgah tarzı bir belge istendiğini belirtmişlerdi birkaç YouTube videosunda, ondan tereddüt ettim.
-
@Kryptonite, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@sigmoidalmammal Bilgi için çok teşekkürler. O halde sürücü belgesi olayını çok aceleye getirmeyeyim, zaten TRdeki ehliyeti bir süre kullanabiliyor olacağım sanırım. Ancak banka hesabı açtırırken ikametgah tarzı bir belge istendiğini belirtmişlerdi birkaç YouTube videosunda, ondan tereddüt ettim.
Ikametgah gibi bir belge yok ABD de. Ben hesap actigimda otelde kaliyordum, oranin adresini vermistim mesela. Bankadan bankaya istekleri de degisebilir. Ama ehliyet icin en az bir ay o eyalette ikamet ettiginin kaniti olarak fatura gibi seyler isteniyor.
-
@sigmoidalmammal Otelden xx şahıs burada konaklamaktadır gibi bir belge mi aldınız? Yoksa voucher yeterli oldu mu?
-
@Kryptonite faturayi gostermistim. Her bankanin istekler ifarkli oluyor hatta ayni bankanin subeleri bile - bazen bilgisizlikten, bazen usengeclikten- farkli uygulamalar yapabiliyor.
-
E Erkand bu başlıktan bahsetti
-
R Rosenrot bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar,
USCIS'i adres değişikliği konusunda bilgilendirmek istiyorum. USCIS online account ksımına girdiğimde böyle bir seçenek bulamıyorum. Acaba bu kısımdan işi halledebilen oldu mu? Teşekkürler.
-
@TAMURA, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
Merhabalar,
USCIS'i adres değişikliği konusunda bilgilendirmek istiyorum. USCIS online account ksımına girdiğimde böyle bir seçenek bulamıyorum. Acaba bu kısımdan işi halledebilen oldu mu? Teşekkürler.
Bu işlemi yapacaksınız: https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-değişikliği-yapmak-uscis-ar-11-form?page=1
-
@knnrn Çok teşekkür ediyorum. Ben de belirtildiği gibi AR-11 formu vasıtası ile yaptım. Tekrar teşekkürler.
-
B bolatmali bu başlıktan bahsetti
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@crazycells üstadım buraya abd ye gitmeden yapılacak işler bölümüne mobil imza ya da e-imza almayı da ekleyelim. Sebebi de mobil imza ya da e-imza ile dilekçe verebiliyorsunuz devlet kurumlarına. Daha birçok kurum var buraya gelmeden halledebileceğiniz. Bence bu teknoloji çağında her geçen gün daha fazla işlem yapabilirsiniz. Herkese de tavsiye ederim.
-
@denizci10 , hocam selamlar, mobil imza ve e-imzayı nerden alabiyoruz detay verirseniz sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum