Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de farklı olan trafik kuralları

Ehliyet ve Araba
71 28 9.7k 33

• Benim aklima gelen en onemli fark NYC de kirmizida yol bos/acik bile olsa saga donus yapilmasi yasak... su ana kadar uc ayri eyaletin ehliyeti ile araba kullandim bu kurali sadece NYC icin gordum ... ayrica baska bircok eyalettede araba kullandim fakat boyle bir kural varsa bile haberdar degildim... muhtemelen NY da ehliyetimi alana kadar NYC de kirmizida saga donmusumdur....

• @MySea, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

@Erkangeziyor, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Abd’deki trafik kurallarını detaylı anlatan konu baslıgı bulamadım burda. Bu konuda yeterli bilgisi ve deneyimi olan birinin maddeler halinde yazıp buraya aktarması harika olurdu.

Her eyalette gecerli olan en onemlileri:

1- STOP signlarda gercekten ve tam olarak DUR.

2- Okul otobusleri STOP sign actiginda, mutlaka DUR.

3- Emergency araclara (Ambulans, itfaiye, polis) gecis onceligi ver.

4- STOP signlarda diger araclarin gecis hakkina saygi goster.

5- Yayalar ve bisikletlilerin, diger araclara gore her zaman gecis onceligi vardir.

6- Belirlenen limitlerin uzerinde hiz yapma.

7- Direksiyondayken cep kullanma ve kemer tak.

8- Akol veya baska turlu ilac vb maddelerin etkisindeyken arac kullanma.

9- ABD'de en issiz ve kotu yolda ve hatta park yerlerinde bile trafik isaretleri vardir. Onlara uy.

Tesekkurler guzel paylasım olmus. Ben daha cok fark vardır sanıyordum

• @gkhanfeez, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

Bana saçma gelen durumlar var kural değiller. Örnek üç şeritli yolda sürüyorsunuz şehir içinde ve bulunduğunuz şerit bir anda kavşağa gelirken yol bitiyor ya da sadece dönüş oluyor biraz hızlı iseniz ve ışıkta yeşilse sıkıntı yoluyor. San Francisco da bazen öncesinde işaret bile olmuyor üç şeritli yol iki sola sağa dönüş tek düz gidiş oluyor bazen ve Türkiye de olmayan bir şey park cezası kesen belediye memurları. Arabanız yasak yerdeyse de çektiriyorlar

Tam emin değilim, sadece highwaylerde mi yoksa bütün yollarda mıydı hatırlamıyorum ama, dönüş yolu olduğunu belirten işareti kaşırsanız bile, bulunduğunuz şeritteki kesikli şeritlerin boyu da değişiyor. Kesikli şeritlerin boyu girerek kısalıyorsa bulunduğunuz şerit sadece dönüş için ayrılmış demektir.

• ⭐⭐⭐

Sola donusler oldukca onemli...

Mazide bir gun, 11-12 saat ucak yolculugu ardindan, ABD topraklarinda ilk defa Turkiye ehliyetim ile yola cikiyor olacaktim. Arac kiralik ve yola cikar cikmaz sola donus denk geldi.
    Bana (duz) yesil yaninca, tabiiki sola donebilecegimi sandim. Karsidan gelen arac - cok saolsun - oldukca iyi niyetli biri cikti ve bana direk araciyla dalmadi.

Ben ise asagidaki videonun 00:10 saniyesindeki hatayi yapmistim...

https://www.youtube.com/watch?v=ZaX9Q6nvUK8

Screen Shot 2020-07-10 at 10.32.19 PM.png

Olayin ozeti su aslinda;

Eger, sola dogru ok olan yesil isik yaniyorsa - asagidaki ornek gibi - siz serbestce sola donebilirsiniz. Cunku bu isik yandiginda, karsidan gelen araclara kirmizi isik yaniyor demek olacaktir.
    Unknown.jpg

Fakat,
    Asagidaki orneklerden herhangi bir durumda iseniz, bunun anlami karsidan gelen tarafa yesil isik yaniyor demektir. Yani karsidan gelen kimse durmayacaktir. Siz, sadece karsidan gelen trafik musait oldugunda sola donus yapabilirsiniz.
    Unknown2.jpegUnknown3.jpeg

Ek olarak;
    Sol veya saga donuslerde, yayalara cok ama cok dikkat etmek gerekiyor cunku yayalar geciyor olabiliyor.
    Eger ki; karsidan arac geliyor ve siz hizlica sola doneyim diye niyetleniyorsaniz, kaldirimdan karsiya gecen yayalari gorememe ihtimaliniz cok yuksek. Bu nedenle, hic acele etmemek gerekiyor. Ozellikle de sola donuslerde. (Yukarida verdigim video orneginde gosteriliyor)

• ⭐⭐⭐

Aklima gelmisken sunuda yazayim;

En azindan yasadigim eyalette, soldan sollama gibi bir zorunluluk yoktur. Highway gibi tek yonlu ve birden fazla seritli yollarda sagdan saglayabilirsiniz (dogru terim bu ise). Yani diyelim ki orta seritte giden bir arac var ve toplam 3 serit var. Ister soldan, isterseniz sagdan bu araci gecebilirsiniz.

• @FreeWoRLD Araçta silah bulundurmak için gerçekten sinirlerinizin alınmış olması gerekiyor, özellikle Houston gibi şehirlerde. Road rage bağlantılı cinayet haberleri çok sık. Hele bu aralar daha tehlikeli.

Taze haber, Cuma akşamı olmuş (kaynak)

• ⭐⭐

Bugun esimin hiz limiti asimi ve yaninda 21 yas ustu olmadan araba kullandigi icin aldigi ticket icin courtun zoom meetingine katildik. Esimin ingilizcesi cok iyi olmadigi icin ben translate yaptim. Her neyse Amerika'ya yeni geldigimizi ,kurallara uymayi seven bir aile oldugumuzu , covidden dolayi zor gunler gecirdigimizi ,ilk 2 ay isimizi kaybettigimizi soyledim. -Cocugunuz varmi,- nerelisiniz diye felan sorular sordu. Bende cevap verdim, ayrica Amerika'yi cok sevdigimizi ve kurallara uymak konusunda hassas oldugumuzu, hatamizin affedilmesini istedik. Onlarda sagolsunlar hem ceza puani ,hemde para cezasini sildiler. Sagolsunlar 😊

• @HockeyUmpire2 Gecmis olsun! Bir daha hiz limitlerine uymayi ihmal etmesin esiniz :)

• @mehmett OK seklinde yesil yaniyorsa kavsak tamamen senindir guvenle donersin ...Ok yanmiyor sadece yesil yaniyor ise DUZ gidene yok vermek zorundasin

• @freeworld Kuzey eyaletlerinde de silahli gezeneler yok degil hani :)

• @knnrn ben Turkiyede 24 yil yasadim sadece askeriyede DUR levhasi gordum, Amerikada hemen hemen her kavsakta vardir

• Arkadaslar Long Island, NY'ta bu noktadan https://www.google.com/maps/@40.8114836,-73.1253582,3a,15y,81.82h,83.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5HP_8oM3MxpLLl7a5FTX_g!2e0!7i13312!8i6656 kirmizi isik yanarken saga donus yaptim. Yol musaitti ve "no turn on red" sign i yoktu. Eve mail ile ticket gondermisler. Fotograflarla ve video ile de belgelemisler. New York eyaletinde kirmizi yanarken saga donebilme kurali gecerli degil mi? ben anlamadim bu isten bisey :(

• Sayin @hasbelkader Long Island ta yasiyorum. Her kirmizi isikta stop sign varmis gibi beklemeniz gerekiyor. Direk donus yasak. No turn on road yazmiyorsa bile mutlak surette once durmaniz gerekli sonra donebilirsiniz.

• @sedef tesekkurler bilgi icin. benim gibi farkli eyaletten olan suruculer bu ufak detayi bilmedikleri icin es geciyor.

• @hasbelkader buyuk gecmis olsun.

• @sedef tesekkur ederim

• @hasbelkader bildiğim kadarıyla New York ve New jersey denu kural yok. Florida, Texas ve California da vardı. Çok da güzel kullandım. New York tan sonra oralara gidince en başta zorlandım sürekli birileri arkama gelip korna çalınca uyandım ben de. New York trafiği pişmanlıktır

• @hasbelkader Arabayi ismail ayaz kullaniyordu o gun cezayi ona gonderin de devam et

• @mehmett, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

Benzer sekilde Itfaiye, polis, ambulans araclari isiklari acip geliyorsa yolu kapatmadan uygun bir sekilde durmaniz gerekiyor.

2C9C94E4-38DE-4053-9280-6DE7994447C9.jpeg

Bu konuyla ilgili yaşadığımız olayı anlatıp soru sormak istiyorum.
    Yaşadığımız yer olan Georgia Cumming’te neredeyse bütün yollar fotoğrafta göründüğü gibi. Biri gidiş biri geliş olmak üzere 2 şeritli ve yanlarda emniyet şeridi olayı yok. Bazı yerlerde yol kenarları yeşillik alan olmasına rağmen bazı yerlerde durulabilecek hiç bir yer olmuyor. Birgün eşimle eve dönerken epey uzaktan itfaiyenin ışıkları açık arkamızdan geldiğini gördük eşim hemen durabilecek bir yer aradı ama bulamadı. Öyle olunca gaza basmaya başladı derken epey hızlandık yolun sağında yer aramaya devam ettik ama panikledik de, neyse sonunda sağda küçük bir evin giriş yolunu bulduk biraz tehlikeli şekilde de olsa durduk. İtfaiye geçerken epey bir kornaya bastı o zaman anladık bunun başka bir çözümü olması gerektiğini. İtfaiye önümüzden giderken farkettik ki o geçerken yolun solundaki yani diğer şeritteki arabalar da durdular, aynı school busta olduğu gibi. Demek ki itfaiye vb gelince sağda yer yoksa sola diğer şeride durmalıyız diye düşündük ama emin olamadık yine de. Bir kaç kişiye de sorduk ama tam cevap alamadık. Başımıza yine gelirse doğru olanı yapalım diye siz deneyimli arkadaşlara sormak istedim. Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

• @dytmelek Mumkun oldugu kadar saga yaklasip, durmaniz gerekir. Itfaiye yan tarafinizdan gecip gider. Zaten karsi seritten gelen araclarda ayni sekilde en saga yanasip durmak zorundalar.

Benzer Başlıklar

• ABD konsoloslugunda turk ehliyetini yenileme islemleri

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    O
    selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! :)
  • ABD'de Elektrikli Araç Sahibi Olmak

Ehliyet ve Araba
    11
    1 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    hasbelkaderH
    100% electric vehicle yerine hybrid vehicle kullanmak daha iyi. Public charge icin odenen ucret ve charge station larda zaman zaman olusan kuyruklar dusunulurse daha avantajli. Arkadasim yeni Toyota Prius aldi. 1 gallon gas ile uzun yolda 60 mili vuruyor. Harika birsey. Bence yillik gas tuketimine hesaplanirsa teslaya odenen toplam charging fee lerle ayni miktara gelebilir.
  • ABD'de Araç Kiralamak

Ehliyet ve Araba
    129
    0 Oy
    129 İleti
    19k Bakış
    A
    Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm. "24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁" Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz. Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu. Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence :) Herkese kolaylıklar dilerim :)
  • İlk Defa gidecek olan yeşilkart vizeli kişi nasıl araba alır ?

Ehliyet ve Araba
    9
    0 Oy
    9 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @gkhanfeez İlk Defa gidecek olan yeşilkart vizeli kişi nasıl araba alır ? içinde söyledi: @haluk-cetiner İlk Defa gidecek olan yeşilkart vizeli kişi nasıl araba alır ? içinde söyledi: @gkhanfeezm merhaba gökhan, o bağlantıyı okudum birkaç defa. tabii ki inceledim.faydalı bilgiler. daha çok hoş sobet.ben teknik bilgiler arıyorum maddeler halinde. son 6 aydır aynı paragrafı okuyorum. yapılan tüm espri ve sohbetleri ezberledim ancak sorularımın cevaplarını içermiyor :) konu aynı olmasına rağmen aradığım soruların cevapları görünmüyor. özetle: 1- GC yok SSN yoksa araba nasıl "Güvenli Şekilde" alınır?. "Gel kareşim bu garantili. al bir git kesinlikle çalıntı değil. arıza çıkarsa da işte 3 ay ben servis garantisi veriyorum" Arabanın paspasından, karbüratöründen gelen sesden daha önemli. çalıntı olup olmaması. Bir çok araba çalınma ikayeleri dinledim abd deki arkadaşlardan. 2 - "pre-owned" ile "certified pre-owned" arasında ne fark var ? "certified dealer" lar güvenlimi ? 3 - aracın arızalı çıkmaması için carfax belgesi çıkarıyorlar. onlar ne kadar gerçekçi ? ve diyelim 2. aldım ama garanti istiyorum aldıgım dealerdan. bu türk bir uygulama varsa terimi nedir ? :) aslında soruyu bu konuda sormak lazım ondan dolayı linki yapıştırdım. konular dağılıyor sonra içinden çıkalamaz hale gelir. genel olarak herkese faydası olur diye :) katiliyorum size, o konunun uzantisi aslinda buradaki konu. Haluk Bey neden yeni bir konu acmis ben de anlamadim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k