Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Süreci devam eden bir göçmenlik başvurusu varken EB2 NIW için de başvuru yapmak.

• Merhaba. Temmuz 2020 de NVC onayı gerçekleşmiş ve konsolosluk randevusu beklerken EB5 programının askıya alınması sonucunda ne kadar süreceği ve nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir süreç içinde kaldık.
    EB5 başvurusu eşimin üzerinden yürüyor. Ben EB2NIW için gereken şartları sağlar durumdayım. Bu koşullarda NIW için başvuru yapacak olsam bu EB5 dosyamızı etkiler mi?
    Teşekkürler.

• @eylem, içinde söyledi: Süreci devam eden bir göçmenlik başvurusu varken EB2 NIW için de başvuru yapmak.

Merhaba. Temmuz 2020 de NVC onayı gerçekleşmiş ve konsolosluk randevusu beklerken EB5 programının askıya alınması sonucunda ne kadar süreceği ve nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir süreç içinde kaldık.
    EB5 başvurusu eşimin üzerinden yürüyor. Ben EB2NIW için gereken şartları sağlar durumdayım. Bu koşullarda NIW için başvuru yapacak olsam bu EB5 dosyamızı etkiler mi?
    Teşekkürler.

Sayın @Eylem; bu iki süreç birbirinden bağımsızdır. Ancak göçmenlik birimleri bütün başvurularınızı görebilir. EB2 NIW yi kendiniz yapıyorsunuz. Bu süreçte EB5 ile çelişkili beyanatlar vermediğiniz sürece bir problem yaşamamanız gerekir. EB5 başvurusunda bulunurken yaptığınız bilgi bildirmlerinin tersine bilgi bildirimleri yapmayın ve eğer yapacaksanız mantıklı bir açıklamanız olmasına dikkat edin.

• @claudia-j-muslu çok teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    148 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    375 Bakış
    crazycellsC
    @feyzaşener, içinde söyledi: Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak Merhaba, Eşim yaklaşık 10 aydır Amerikada B1 vizesini F1 e dönüştürmek için USCIS’e başvurmuştu ama pandemi süreci araya girince başvuru askıda kaldı. Bu arada ben Türkiyedeyim ve bana 2021 yılı için greencard çıktı. Case numaramız 10binlerde. Bende ve çocuklarımızda turist vizesi var. Eşimin F1 statüsü onaylandığında ben ve çocuklar F2 statüsünde olup Amerikadan AOS yapıp greencard alabilir miyiz? Ds 260 formunu hala doldurmadık. Doldurmalı mıyız? Ya da eşimin F1 statüsü onaylanmadı ve orda kaçağa düştü Türkiyeye dönmeden greencard başvurusunu ordan yapabilir mi? Şu an için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Türkiyede Ocak 2021e kadar göçmenlik başvurusu kaldırıldığı için herhangi bir işlem yapamayacağımız için greencard alma sürecini Amerikada yapmak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim. Bu bolumu detay gerektiren sorular icin kullanamazsiniz maalesef. Sorulariniz ozel degil genel surecleri ilgilendirmeli. Oncelikle bolum kurallarini suradan okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız Daha sonra su konuyu okuyup: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak genel AOS sureci hakkinda bilgilendikten sonra aklinizda hala net olmayan genel sorulariniz icin bu kismi kullanabilirsiniz
  • 1 Oy
    3 İleti
    298 Bakış
    FamelF
    @Claudia-J-Muslu Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi konsolosluk ile iletişime geçip bilgi alacağım. Bilgi aldığımda buradada mutlaka paylaşırım. @crazycells teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    383 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k