ilk Türk Astronot adayı Deniz Burnham
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ilk Türk Astronot adayı Deniz Burnham
@redsat2000 Tabii sizler Türkiyeden gidince unutmuşsunuz kuralı. Sen yan yat hiçbir başarı için çalışma ondan sonra gerçekten de başarı için sürekli çalışan kişileri aşağıya çekme kuralı. Ben olmadıysam kimse olmasın. Yine burada bu kural işlemiş
@ayvalik10 İşimiz gücümüz çamur atmak. Hayatı o kadar ti almışız ki haklı bir başarıyı bile hazmedermişiz. Bunu söyleyen kişiyi o kapalı kutunun için bir gün koysalar esasında bu kişilerin hayatını çevresini ailesini bir yerde bırakarak ne özveri verdiğini anlayacaktır. Bu iş uçak yolcusuna benzemiyor. Yapılan testler ise işin ayrı bir boyutu . Bir süre karanlıkta geçecek bir yaşamdan bahsediyoruz.
-
arkadaslar, seviyemizi koruyalim lutfen :) :thumbs_up:
-
@Nihan-YILMAZ, içinde söyledi: ilk Türk Astronot adayı Deniz Burnham
Yalniz biyografisinde anne ve babasinin Amerikali oldugu, Deniz’in Sadece Adana dogumlu oldugu yaziyor, yani Turk bir cift dogum zamani Italya’ya giderse cocuklari Italyan mi olur? Olmaz. Ha vatandasliktan kasit illa dogumla gelen vatandaslik mi? Yani Amerika’da doguran Turklerin cocuklarinin ABD pasaportu var diye o cocuklar Amerikali mi oluyor? Turkiye dogumla vatandaslik veriyor mu bilmiyorum ama ozetle bence anne babasi Amerikali bu kizin yani bu kiz Amerikali, ama tabii ki hangi milletten olursa olsun cok buyuk basari, tebrik etmek lazim.
annesi Turk sayin @Nihan-YILMAZ
Fakat ABD vatandasiysaniz veya ABD vatandasi olduysaniz, ABD icin "Amerikali"sinizdir. Bu zaten her ulke icin oyle :) ama ABD gibi gocmenlerin olusturdugu bir ulke icin tamamen oyle :)
-
Gururlanmak gerek... Her ne olursa olsun bir yerden Türk diye anılıyor. O yüzden sahip çıkmamız son derece önemli bir durum. Başarılarının devamını dilerim. Umarım çok daha önemli işlere imza atar. Takipçisiyiz...
-
Gururlanmamız gereken yer tam olarak neresi anlamadım açıkçası? Kadın etnik olarak her ne kadar yüzde elli Türk olsa da öncelikle bir Amerikalı. Emin olun, tüm eğitimini Amerika'da tamamlamış ve reserve Amerikan askeri olan bir kadına bizim sahip çıkmamıza gerek yok sahip çıkan çıkmış zaten. Bizim yapmamız gereken şey böyle insanlar yetiştirmemizin imkansız olduğuna üzülüp ve bu kadını tebrik etmek olabilir sadece.
-
@Cyber-Shot beyin gocu bu oluyor sanirim
-
@greenHasanHuseyin Beyin göçü bile sayılmıyor maalesef. Beyin göçü olabilmesi için burda eğitim alıp oraya gitmesi gerekiyordu. Bu işin kökle veya kanla falan ilgisi yok zaten bu tarz kafa yapısından dolayı yerimizde sayıyoruz.
-
ben de ilk etapta amerikalı bir çiftin incirlikte dogan çocugu olarak biliyordum ama öyle değilmiş. annesi türkmüş. zaten bunu öğrendikten sonra türk kızı tipine sahip olduğunu düşünmeye başladım. hatta kendisinde tam bir "aslı" tipi var :) basarıları daim olsun. ayrıca bizi eğer gururlandıracak bir nokta varsa %50 türk kanına sahip olmasından baska birşey değil. ha bir de annesinden mantı açmayı, sarma sarmayı öğrenip-öğrenmemiş olması :) şaka bi yana bütün eğitimi amerikan merkezli birisinin ve tamamen amerika'nın eğitim organizasyonu sebebiyle ilgili mevkilere ulasması, bizim türk kimliğimiz adına kendimize çıkaracağımız bir pay göremiyorum.
-
Turkiye'deki 2018'de ilgili bakan tarafindan acilan uzay universitesinden 2023'de tam yerli astronautlar da mezun olmak uzereler. Biraz daha sabir! :)
-
@Cyber-Shot ne yapalim ulkede akilli insan yok ki olanlar bizim gibi yurt disina gitmeye calisiyor ve de gitti. ulkede ulkenin zararina olan elemanlar ve kendini bile zor cekip cekistiren yoksullar kaldi mecbur aziz sancar, deniz burnham ve ugur sahin gibi gibi insanlarla gururlaniyoruz stokta yok...
-
Ben hiç şaşırmıyorum bu tarz başarılara. Ülkemizde bile dibe çekilme sendromu içinde ne başarılar elde ediyor insanlar. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yurt dışında ''cihana bedel'' işler yapıyorlar kolayca. Adanalı kardeşimizin ilk anonsunu duyar gibiyim. ''Hüystun, we have a pröblem Hüystun''
-
taniyali kendisini 1 yil oldu, 1 yildir ilham aldigim birisi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum