Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I90 yanlis basvuru ucret iadesi

• Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir?

Tesekkurler.

• @aslimh, içinde söyledi: I90 yanlis basvuru ucret iadesi

Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir?

Tesekkurler.

Sayın @aslimh,
    Genelde başvuru ücretini USCIS hatası değilse veya kartı göndermediler ise geri alma sansı yoktur. I751 formunu mutlaka şarta bağlı yeşil kartınız sona ermeden 90 gün içinde doldurup göndermeniz gerekir. Sureyi kaçırmamanız hayli önemlidir. I751 için ayrıca 595 USD ödemeniz gerekecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    4 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili Merhabalar, Benim annem zamanında Amerika'dayken greencard için başvurmuş ancak başvuru sürecinin tamamlanmasına yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş ve işin takibini yapmamış. Case number ile sorgu yapınca case'in hala açık olduğunu gördük. USCIS sitesinde ise böyle gözüküyor: [image: 1628963381968-121e57c2-8afe-4d8f-a45b-397830b5d6fc-image-resized.png] Site üzerinden adres değişikliği bildirimi yaptık ama Amerika adresi kabul ediyor sadece. Biz de bir tanıdığın adresini koyduk. Adres değişikliği yaptıktan sonra tarafımıza mail geldi 9 Ağustos gibi tarafınıza cevap verilecektir şeklinde. Henüz bir yanıt alamadık. (Posta ile mi mail ile mi dönecekler emin olamadım) Bu süreçte başka ne yapabiliriz ve 17 yıllık bir case için durum nasıl sonuçlanır, uğraşmaya değer mi onu öğrenmek istiyoruz. Sayın @Yazar8, Uğraşmaya değebilir. Bu işlem onaylanmış görünüyor. Anneniz ABD’li olup TR’ye dondu ise sonraki asamalar çok daha kolay olur. Ancak anneniz yeşil kartı alıp TR’ye dondu ise ve yeşil kartını devam ettirmek için gerekeni yapmadı ise o zaman ona bağlı onay gelen işlem de geçerliliğini yitirmiş olabilir. Durumunuza detaylı bakmadan ve annenizin su andaki detaylı ABD statüsünü bilmeden bunu değerlendirmek mümkün değildir. Teşekkürler. Cevabınız için teşekkür ederim Claudia Hanım. Annem ne ABD'li oldu ne de yeşil kartı aldı. Yeşil kartı alamadan Türkiye'ye döndü. Yani bir nevi arada bir yerde şu an. Annemin detaylı statüsünü nasıl öğrenebilirim? ABD de yaşarken greeencard müracaatı yaptık sonra döndük ve prosedür işledi gelinen noktada irtibat kayboldu. Son durum böyle. Sayın @Yazar8, FOIA(freedom of information act) requesti USCISe yaparak başvurunuzun bir kopyasını ve tam ne aşamada kaldığınızı öğrenmeniz mümkündür. Size linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/records/request-records-through-the-freedom-of-information-act-or-privacy-act Sonuçlarını bir avukatın yorumlaması gerekebildiği için direkt FOIAyi da bir avukata yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Teşekkürler.
  • E1 vize başvuru süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    412 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    3 İleti
    298 Bakış
    FamelF
    @Claudia-J-Muslu Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi konsolosluk ile iletişime geçip bilgi alacağım. Bilgi aldığımda buradada mutlaka paylaşırım. @crazycells teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k