Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
-
@crazycells Yani denklik almak zorunda kalıcak mıyım Türkiyede üniversite bitirdiğim için ?
-
@Can-0, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
@crazycells Yani denklik almak zorunda kalıcak mıyım Türkiyede üniversite bitirdiğim için ?
Sorunuz yanlis :) sistemin nasil yurudugunu anlamak icin su konuyu okumalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik
-
@gallifrey merhaba ben de 2021 talihlilerindenim 3 yıla yakın bir tecrübem var ve kimya mühendisiyim ,süreç devam ederken yapmam gereken şeyler nedir kendi alanımda iş bulmak adına ,açıkcası ben yüksek lisans yapmak istiyorum uzmanlaşmak adına orada bu fırsatlar ne durumda çok para mı lazım hem part iş yapıp hem de yüksek yapsam sonra iş arasam nasıl olur ya da kabul kriterleri çok mu zor master için bir sürü sorum var kusura bakmayın ,teşekkürler selamlar.
-
@betlkbra, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
@gallifrey merhaba ben de 2021 talihlilerindenim 3 yıla yakın bir tecrübem var ve kimya mühendisiyim ,süreç devam ederken yapmam gereken şeyler nedir kendi alanımda iş bulmak adına ,açıkcası ben yüksek lisans yapmak istiyorum uzmanlaşmak adına orada bu fırsatlar ne durumda çok para mı lazım hem part iş yapıp hem de yüksek yapsam sonra iş arasam nasıl olur ya da kabul kriterleri çok mu zor master için bir sürü sorum var kusura bakmayın ,teşekkürler selamlar.
Tebrikler! Oncelikle ben burada ne kimya muhendisi olarak calistim ne de yuksek lisans yaptim. Kimya muhendisi olarak calismak icin oncelikle is bulabileceginiz bir sehirde yasamak cok onemli. Genelde Texas eyaletinde petrol endustrisinden dolayi is imkani daha fazla ve cok iyi maaslar veriliyor. Ama genelde ABD uretimlerini baska ulkelerde yaptirdigi icin kimya muhendislerine butun eyaletlerde is imkani olmayabiliyor.
Buraya gelene kadar size onerim eger kimya muhendisi olarak calismak istiyorsaniz FE Exam'e hazirlanip buraya gelince zaman kaybetmeden sinava girip sertifikanizi almaniz olur. Bununla ilgili ayri bir baslik acmistim zaten. Sinav zor bir sinav ve uzun hazirlik gerektiriyor.
Yuksek lisanslar epey pahali. Part-time calisip hem gecinip hem okul ucreti odemeniz eger baska bir gelir kaynaginiz veya oraya yatirabileceginiz bir birikiminiz yoksa zor. Bunun icin bankalarin verdigi ogrenim kredisi var, ama eger o topa girecekseniz cok cok iyi arastirmanizi oneririm. Yillarca borc odeyip yuksek faizler yuzunden hala borcu kapatamayan insanlarin hikayelerini cok duyuyorum.
-
@gallifrey dönüşünüz için çok teşekkür ederim ,dediğiniz sınavı araştıracağım ve geleceğim tarihe kadar daha ileri seviye ingilizceye hakim olmam lazım burada tecrübem var belki iş bulmak konusunda önümdeki dil engeli kalkar ,teşekkürler katkılarınız için ,selamlar .
-
Endüstri mühendisi olarak hangi alana daha doğrusu hangi sektöre hangi departmana yöneleceğinize nasıl karar verdiniz? Ben GC ile gittikten sonra master da yapmak istiyorum ama karar veremiyorum. Yani öncesinde hepsini deneyimleyip öyle karar versem sanki daha doğru karar verecekmişim gibi hissediyorum ama Türkiye'de hepsini deneyimlemeyi geçtim, mezun olduğumdan beri iş bile bulamadım.
-
Yeni mezun ve tecrübesi olmayan bir mühendis olarak, eğer kazanırsam işe girmek için ne yapmalıyım?
-
@dreamcountry, içinde söyledi: Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)
Yeni mezun ve tecrübesi olmayan bir mühendis olarak, eğer kazanırsam işe girmek için ne yapmalıyım?
Ben de tam olarak bunu merak ediyorum :) Acaba önce stajyer işlere mi başvursam diye düşünüyorum.
-
Arkadaslar merhaba kimya muhendisi olarak bi sure is basvurusu yaptim ama hic donus alamadim.konustigum cevremdeki bazi tecrubeli insanlar amerika da is tecruveniz yoksa veya anerikadaki univ den diplomaniz yoksa kendi alaninizda is bulmaniz zor sizin bu konuda oneriniz nedir( bunlar olmayip is bulup calisanlarda var)
-
-
S Serapp bu başlıktan bahsetti
-
@EzgiLera Merhaba,
20 yıl deneyimli bir endüstri mühendisiyim. Ben bile ilk aşamada giriş seviye bile bir kurumsalda mühendislik işi fırsatı olsa girer çalışırım. Daha doğrusu şimdilik öyle düşünüyorum. Çalışma kültürüne adapte olmak, dil-aksan aşinalığı kazanmak için bu süreçten geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra süreç kendi halinde şekillenecektir zaman. Fırsat bir diğer fırsatın kapısını açar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum