Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika da B1/B2 den F1 Öğrenci Vize Statü Değişikliğine Başvuru Hakkında

• Merhaba İyi Günler Dilerim.

Geçen sene 2 Hafta süre ile tatil amaçlı Amerika ya giriş ve çıkış yaptım.
    Hali hazırda çalıştığım şirket den ayrılıp 1 sene sonra Amerika ya tekrar dan gitmeyi planlıyorum fakat bu sefer orada dil eğitimi ve sonrasında Community College ile eğitime devam etmek istiyorum. Amerika ya giriş yaptıktan bir kaç ay sonra görüştüğüm College dan gerekli evrakları alarak Change Of Status a başvurmak istiyorum. Sebep olarak bulunduğum işim de İngilizce dilimin sorun oluşturduğunu ve kariyerim de ingilizce dilinin büyük önem arz ettiğini. bunu geliştirmek istediğimi belirterek. daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.. College ın istediği miktardan fazla miktar da para Amerika da kendi banka hesabımda tutacağım.
    Asıl sormak istediğim konuya gelecek olursak.
    Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var.
    Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

• @akctime
    " daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.." Bunu soylediginiz an statu degisim talebinize red cevabi alirsiniz, turist vizeniz de iptal edilir. Pasaportunuzdaki vize turu ne ise, ulkeye girerkenki amaciniz da o olmali. Vize turu ile ziyaret amaci ayni olmadiginda vize ihlali yapmis olursunuz. Ama niyetiniz yeniden Amerikaya turist olarak gelmek olabilir. Geldiniz diyelim. 3 ay kadar kaldiniz, daha sonra cesitli sebeblerle firkir degistirip ogrenci olmak isteyebilirsiniz. Bilmem aradaki nuans farkini aciklayabildim mi? ;)

"Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var." F1 vizeniz reddedilirse, evet B1/B2 vizeniz de iptal edilebilir. Ama olasilik, kesinlik yok.

"Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?" Eger Turkiyeden F1 alabilirseniz, hele bu bir de 5 yillik olursa vize sureniz boyunca Amerika disina rahat rahat seyahat edebileceksiniz. Eger sartlariniz uygunsa bunu tavsiye ederim. Amerika icerisinde gozlemledigim kadariyla statu degisiminden red yeme orani daha az, tabi bariz hatalar yapmazsaniz. Ancak okula baslamadan once en az 6-7 onayin gelmesini beklemeye hazir olun. Degisiminiz onaylandiktan sonra ise artik elinizde bir vize degil sadece statu olacak. Bu da su demek; Amerikadan ciktiginiz anda yeniden girmek icin vizeye ihtiyaciniz olacak.

Edit: Bu arada ana basliga bakmadan cevap vermisim. Normal F1 basligi altinda acildigini zannetmistim. Biraz gec fark ettim. Yanlis hatirlamiyorsam " Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor" bolumune bizler dusuncelerimizi yazmiyorduk. Sayin @crazycells iletimi silebilirsiniz eger gerekliyse.

• @akctime, içinde söyledi: Amerika da B1/B2 den F1 Öğrenci Vize Statü Değişikliğine Başvuru Hakkında

Merhaba İyi Günler Dilerim.

Geçen sene 2 Hafta süre ile tatil amaçlı Amerika ya giriş ve çıkış yaptım.
    Hali hazırda çalıştığım şirket den ayrılıp 1 sene sonra Amerika ya tekrar dan gitmeyi planlıyorum fakat bu sefer orada dil eğitimi ve sonrasında Community College ile eğitime devam etmek istiyorum. Amerika ya giriş yaptıktan bir kaç ay sonra görüştüğüm College dan gerekli evrakları alarak Change Of Status a başvurmak istiyorum. Sebep olarak bulunduğum işim de İngilizce dilimin sorun oluşturduğunu ve kariyerim de ingilizce dilinin büyük önem arz ettiğini. bunu geliştirmek istediğimi belirterek. daha önce tatil amaçlı geldiğim de bir çok eğitim kurumunun dikkatimi çektiğini . kendime faydalı olacağını düşündüğümden dolayı statümü değişitirip eğitim almak istediğimi belirteceğim.. College ın istediği miktardan fazla miktar da para Amerika da kendi banka hesabımda tutacağım.
    Asıl sormak istediğim konuya gelecek olursak.
    Hali hazırda B1/B2 Sahibi kişinin Tr içerisinde F1 başvurusu yapması B1/B2 Vizesinin de iptal edilebilme ihtimali var.
    Bu şartlar altında F1 vize ye sahip olabilmek için Tr de başvurmak mı daha mantıklı yoksa Usa de Change of status yapmak mı ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

Sayın @akctime,
    Bu sorunun cevabi kişiye göre değişir. Kişinin Türkiye ile bağları, daha önceki ABD geçmişi gibi konular risk faktörlerini belirler. Aslında F1 öğrenci vizesini TC’de almak tercih sebebidir, çünkü hem TC’ye gittiğinizde zaten bu vizeyi almanız gerekecektir, hem de konsolosluklar F1 öğrenci vizelerini her zaman en öncelikli vizeler arasında sayarlar ve bunları hızlı sonlandırmaya çalışırlar. Başvurduğunuz öğrenci vizesinin sizin özgeçmişinize de uygun olması gerekir. Bazı durumlarda ise ABD içinde change of status yapmak daha mantıklıdır. Ancak ABD’ye genelde kişi change of statusu yapmak istediği bilinci ile gelemez eğer öyle ise zaten gelinecek vize turist vizesi değildir. Ancak bir çok nedenden dolayı kişinin fikri sonradan değişebilir ve change of status yoluna gidebilir. Bu nedenlerden bazısı USCIS tarafından kabul edilir, bazısı ile kabul edilmez ve change of status ret edilebilir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Extension Financial Resources Evidence

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    107 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @saladino, içinde söyledi: B1/B2 Extension Financial Resources Evidence Merhaba, E2 statü değişikliğine başvuruyorum. Eşim ve çocuğum için B1/B2 extension talep ettik. Mektup göndererek B2 Financial Resources talep ettiler. USCIS'ten gelen mektup: [image: z7r3FPZ] son 3 aylık banka ekstresi istemiş, eşimin ABD'deki banka hesabını gönderirsek turist statüsüyle çelişeceğini düşünüyorum. Soru 1: ABD banka hesabı göndermem de bir sorun var mı? Yoksa türk banka hesabı mı göndermeliyim? Soru 2: 6 aylık uzatma için hesapta ne kadar para görünüyor olmalıdır. Soru 3: Nakit varlık da yazıyor listede. Sadece nakit var diye nasıl beyan edebiliriz? Teşekkürler Sayin@saladino, mektubunuzu goremedim, ancak sorulariniz tamamen size ozel durum oldugu icin cevaplayamiyorum. Bunun icin danismanlik hizmeti almak gerekmektedir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    397 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
  • E1 vize başvuru süreci

4
    1 Oy
    4 İleti
    412 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k