Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu

• Merhabalar forumda çok yeniyim.
    2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum.
    Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi.
    Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti.
    Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım?

• Greencard çekilişini kazandığında mülakatta karşına çıkacaktır bu durum maalesef bilemiyorum. Google dan baktım Sirkat ın anlamı hırsızlıkmış emin değilim ama engel olabilir maalesef. Ayrıca suçu 18 yaşında işlemişsin ve konsolosluğa eğlenmek için yapmıştım diyemezsin ret yeme olasılığın oldukça fazla.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

:light_bulb: bu başlıklarda sorulara sadece Muslu Hukuk Bürosu yetkilileri cevap verebilmektedir.

• @ilkcank, içinde söyledi: Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu

Merhabalar forumda çok yeniyim.
    2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum.
    Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi.
    Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti.
    Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım?

Sayın @ilkcank,
    Cezai durumlar ABD göçmenlik durumunu etkileyebilir. Her durumda göçmenlik başvurusu sırasında ABD yetkilileri cezai durum ile ilgili mahkeme kayıtları, verilmiş cezanız ve cezanızı çekmiş olduğunuz görmek isteyeceklerdir. Sucun ne olduğu ve maksimum ceza suresi de önemlidir. Genelde bir kez islenmiş ve ağır olmayan suclar icin bazı aflar mevcut olup göçmenlik durumunuzu olumsuz etkilemez. Ancak belgelerinize bakmadan ve bunları kontrol etmeden size yeşil kartı vermeyeceklerdir. Bu nedenle ABD’ye göçmenlik için bu belgelere bir an önce ulaşmanız yararlı olacaktır.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    124 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    404 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak Merhabalar, 3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs. Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı? Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler. Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için? Teşekkürler. Sayin@duzmuhendis, oncelikle gecmis olsun diyorum. ABDde bu tur trafik kazalari ve sonrasinda gelisen davalardan dolayi ciddi isleyen bir sistem bulunmaktadir. Bu konuda calisan avukatlar sonuc almazlarsa odeme almadiklari icin genelde hayli agresif olmaktadirlar. Sigorta size avukat sagliyorsa bunu mutlaka kullanin. Genelde sigortanin kendi avukatlari da vardir ve onlar da bu konuda gerekeni yaparlar. Eger saglamiyorsa kendiniz kazanin oldugu eyalette iyi bir traffic injury avukati bulun ve kendinizi savunun. Primlerin artisina engel olabileceginizi zannetmiyorum. Bu durum ileride ABDye gelisinizi de etkileyebilir. Saglik problemleri ciddi rakamlar odemenizi gerektirebilir. Onleminizi alin, yerel baroyu arayip avukat tavsiyesi de alabilirsiniz.Ilk olarak sigortanin neler yapip yapmayacagini netlestirin. Eger yardimci olmuyorlarsa mutlaka yerel iyi bir avukat tutun. ABD hukukuna gore eger biri saglik zarari var ise ve siz kisiyi oldugu halinden kotu hale getirdi iseniz sorumlusunuz. Ornegin kisinin onceden zaten bel problemi vardi, hafif bir vurusla, daha kotu hale geldi gibi. Eger buna sizin carpmaniz neden oldu ise sorumlu olursunuz. Konuyu mutlaka ciddiye alin.
  • 0 Oy
    2 İleti
    631 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz? Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz? Teşekkür ederim. Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    274 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k