Texas, Austin
-
-
@MySea, içinde söyledi: Texas, Austin
verilen paralara göre çokta güzel uyum sağlanır valla 😃
@serkan-Ertan -
@MySea Verdiğiniz rakamlar lisansı olan amerikan vatandaşları için denklik veya lisans almak sanırım oldukça zor. Gerçekçi olmak lazım.
-
@serkan-Ertan Evet dogrudur ama zaten denklik ve lisans almadan yasal olarak muhendislik isleri yapamazsiniz. Bir elektrik veya su tesisat teknisyenleri bile lisans almak zorundalar.
Siz greencardla geliyorsunuz, bu durumda ilk isiniz diploma denklik alip, yasamaya karar verdiginiz eyalette lisans almak olmali. Is mutlaka bulursunuz. Ozellikle 25 yillik tecrube ile. Ama ilk basta alisma doneminde cok yuksek maasli olmayabilir. Zamanla artar.
-
-
@handuş o kadar cok apartman var ki sana kalmis. Hepsi birbirine benziyor. Senin ihtiyacina gore birisi secilebilir. Once hangi bolge, kac yatak odasi, maliyet gibi konulara karar ver sonra cember daraltilir.
-
Tesla california 'dan austine taşınma kararı aldı ev fiyatları uçuşa geçer. Austin bu aralar pöpüler hale geliyor
-
@fredyjones İnanilmaz bir talep artışı var bölgede. AirBnB’de bile kısa süreli uygun fiyatlı konaklama yeri bulunmuyor, az sayıda çıkan yerlerde bile fiyatlar ucuk olabiliyor.
-
-
@Sono, içinde söyledi: Texas, Austin
Austin de bir dutlugumuz falan olsaydi, simdi iyi para ederdi 😁🤣
-
@MySea 2019 da göl manzarali icinde mobile home u olan arazi 400.000 $ di. Simdi milyon dolari gecmistir muhtemelen. Tekrardan soylemek isterim ki, Austin yapisi itibari ile daha fazla nufusu kaldirabilecek bir sehir degil. Cok ciddi altyapi yatirimlari gerekli.
-
@smartcells, içinde söyledi: Texas, Austin
lisiyim, 51 yaşındayım, Elektronik-Haberleşme mühendisiyim, 25 yıl
Ben çekiniyordum 40yaşını devirdim maceraya mı atılıyorum diye ama, gerek redsat gerekse sizlerin yaş ortalamasını öğrenince rahatladım.
Uzun bir dönem yurtdışında farklı ülkelerde çalışıp ardından böyle bir şansı yakalayınca, ister istemez geçmi kaldım ya da bu yaştan sonra nasıl yaparım sorularını kendime sordum. Ardından gittiğin ülkelerde hep sıfırdan başladın neden gözünde büyütüyorsun diye kendime telkinde bulunuyordum. Sonuçta bu dünyaya bir kez geliyoruz ve elimize geçen şansları iyi bir şekilde kullanmak zorundayız. Hayatın bana öğrettiği en önemli şey ne olursa olsun durma ve hayallerinin peşinden koş ve asla keşke deme.Smartcell, senin yaşam felsefene katılıyorum; Varılacak yere gidene kadar olan yolculuk insana daha fazla şey öğretir ve keyiflidir. İşim gereği gittiğim yerlerde bir çok insanla tanıştım. Bu sayede o insanların tecrübelerinden bakış açılarından faydalanarak aklıma gelmeyecek şeyler öğrendim. Sonuçta hayat bir yolculuksa bu yolculukta öğrenmek asla bitmiyor. Hiç bir zaman emekli olayım kenarda oturayım diye düşünmedim düşünemedim. Sonuçta çocukların geleceği kendi isteklerim doğrultusunda bu yolculuğa devam edeceğim.
Ayrıca Dünyada gezilecek çok yer ve yapılacak çok şey var. -
@sigmoidalmammal adinda loop gecen yollari bile tam loop degil. :man_facepalming:
-
Austin 2. los angeles olma yolunda ilerliyor ama homelessları sokaklardan kaldırma kararı alındı, umarım uygulanır ve downtown homelesssiz hale gelir.
-
@nicely Sanki bunun tam tersi videolar ve yorumlar hatırlıyorum. Evsizlerin haklara sahip olduğu ve Austin'de rahat yaşadığı gibi bir şeyler. Ne gibi değişiklik oldu burada? Biraz daha detay bilgi verir misiniz ?
-
Malesef Hersey cook Pahali, Nisan ayinda austinde ev fiyatlarina bakarken 2 odali evler 1500 civarindaydi ve turkiyeden donuste geldigimizde 2 odalilar 2000 civarinda 1odalilar ise 1500 civarindaydilar. Sadece iki ay icerisinde bu kadar degisim oldu ve gezdigimiz tum evlerin emlakcilarina sorduk neden bu kadar pahalandi diye, hepsi diyorlar ‘herkes austine tasinmaya geliyor yeterli ev yok neden geldiklerinide bilmiyoruz’.
-
@nicely bi yeri temizliyorlar, evsizler baska yere goc ediyorlar. Su an kose kapmaca durumu var.
-
@handuş, içinde söyledi: Texas, Austin
Malesef Hersey cook Pahali, Nisan ayinda austinde ev fiyatlarina bakarken 2 odali evler 1500 civarindaydi ve turkiyeden donuste geldigimizde 2 odalilar 2000 civarinda 1odalilar ise 1500 civarindaydilar. Sadece iki ay icerisinde bu kadar degisim oldu ve gezdigimiz tum evlerin emlakcilarina sorduk neden bu kadar pahalandi diye, hepsi diyorlar ‘herkes austine tasinmaya geliyor yeterli ev yok neden geldiklerinide bilmiyoruz’.
Austin çok göç aldı son yıllarda. Özellikle yazılımcılar akın ettiler. Ev fiyatları arttı, iş bulmak zorlaştı.
-
Ben de aylardır Austin rüyası görüyordum ama açıkçası son popülarite artışından biraz ürktüm. Şu an Türkiye'de son taşınma hazırlıklarımı yapıyorum, Kasım başında ABD'ye tümden yerleşeceğim. Austin'e hemen gidemezsem birkaç hafta NY'ta kalmak zorunda kalacağım ki çok masraflı olacak. Austin'de toplu ulaşıma görece yakın olan evinde eli yüzü düzgün bir odası olup orta yaşlı, iyi İngilizceli bir eski gazeteciye 2-3 aylığına ekonomik bir fiyatla kiraya vermek isteyen duyarsanız haber ediniz lütfen. Bütçem bir hayli kısıtlı maalesef. :smiling_face_with_smiling_eyes:
-
@Gezzio Austin'de toplu ulaşım ile yaşamak çok zor olur. Alışverişinizi yapmanız, işe gidip gelmeniz, her şey araba gerektiriyor.
Maalesef petrol fiyatları da araba fiyatları da son zamanlarda ciddi şekilde artmış durumda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum