Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Baskasi adina yasa disi islem yapilma suphesi ve bosanmada hak talebi,sonucu

• Merhabalar annem icin soruyorum.6 yıldır NJ de yasiyor evlilik yoluyla 10 yillik gc sahibi bu gunlerde vatandaslik basvurusunu da yapti.Son 6 aydır esiyle sadece ev arkadasligi seklinde suren bir iliskileri var.Kisi, evdeki mutfak masraflarini bile karsilamiyor annemin calisip kazandigi para ancak yol ve kisisel masraflarina yetiyor(mutfak alisverisi vs. dahil)Bu yuzden ayri bi eve cikamiyor, bu evde tehdit ve psikolojik siddete maruz kaliyor.Bosanmak istiyor
    1.Sorum=>Vatandaslik basvurusuna medeni halinin degismesinin ve adresinin degismesinin olumsuz bi etkisi olur mu?
    2.Sorum=>Turkiye de gerceklesen evlilikte evlilik sozlesmesi yapilmis bu yuzden Tr de hak talep edemiyor.(esinin Tr de gayrimenkul yatirimi var)Mal paylasimi Abd de de Tr deki gibi yari yariyamidir?(Esi malulen emekli,kredileri devam eden oturduklari evleri ve iki tane de arabalari var)Bu evin satilmasi ve borcu odendikten sora kalan miktarin esit olarak taraflara verilmesi soz konusu olur mu?
    3.Sorum=>Abd de Tr deki tc kimlik no gibi kisinin adina açılı davaları banka hesaplarini vergi borclarini ve diger tum resmi islerini sorgulayabilecegi bi platform var mi?(Esinin kendisi adina yasa disi isler yapabilecek kapasitede oldugunu dusunuyor cunku anneme dusmanca tavir sergiliyor ve su anda yasa disi bi ise bulasmaktan suren mevcut bi davasi var)
    Cevabiniz icin simdiden tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum 🤗

• @Tugba54, içinde söyledi: Baskasi adina yasa disi islem yapilma suphesi ve bosanmada hak talebi,sonucu

Merhabalar annem icin soruyorum.6 yıldır NJ de yasiyor evlilik yoluyla 10 yillik gc sahibi bu gunlerde vatandaslik basvurusunu da yapti.Son 6 aydır esiyle sadece ev arkadasligi seklinde suren bir iliskileri var.Kisi, evdeki mutfak masraflarini bile karsilamiyor annemin calisip kazandigi para ancak yol ve kisisel masraflarina yetiyor(mutfak alisverisi vs. dahil)Bu yuzden ayri bi eve cikamiyor, bu evde tehdit ve psikolojik siddete maruz kaliyor.Bosanmak istiyor
    1.Sorum=>Vatandaslik basvurusuna medeni halinin degismesinin ve adresinin degismesinin olumsuz bi etkisi olur mu?
    2.Sorum=>Turkiye de gerceklesen evlilikte evlilik sozlesmesi yapilmis bu yuzden Tr de hak talep edemiyor.(esinin Tr de gayrimenkul yatirimi var)Mal paylasimi Abd de de Tr deki gibi yari yariyamidir?(Esi malulen emekli,kredileri devam eden oturduklari evleri ve iki tane de arabalari var)Bu evin satilmasi ve borcu odendikten sora kalan miktarin esit olarak taraflara verilmesi soz konusu olur mu?
    3.Sorum=>Abd de Tr deki tc kimlik no gibi kisinin adina açılı davaları banka hesaplarini vergi borclarini ve diger tum resmi islerini sorgulayabilecegi bi platform var mi?(Esinin kendisi adina yasa disi isler yapabilecek kapasitede oldugunu dusunuyor cunku anneme dusmanca tavir sergiliyor ve su anda yasa disi bi ise bulasmaktan suren mevcut bi davasi var)
    Cevabiniz icin simdiden tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum 🤗

Sayın @Tugba54,
    10 yıllık yeşil kart sahibi birinin esi nedeni ile vatandaşlığa başvurmasına gerek yoktur. Kendi adına ( en az 5 yıldır yeşil kart sahibi olduğu için) ABD vatandaşlığına başvurabilir. O yüzden anneniz istediği gibi boşanabilir, ABD vatandaşlık başvurulsana etkisi olmaz. Evlilik konusu ve mal paylaşımı eyaletten eyalete değişmektedir. Ben MA ve OH eyaletlerinde ruhsatlı olduğum için boşanma ve mal paylaşımı ile ilgili NJ eyaleti kanunları hakkında görüş bildiremiyorum. Anneniz esine karsı endişeli ise mahkemeden esinin aleyhine bir takım ihtiyati tedbirler aldırabilir. Ancak TC’deki gibi ABD’de her şeyin sorgulanabileceği tek bir platform bulunmamaktadır. Esinin vergi beyanına bakmak iyi bir başlangıç olacaktır. Orada anneniz çok önemli finansal datalara ulaşabilir.
    Teşekkürler.

• Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyor kolayliklar diliyorum 😊

Benzer Başlıklar

• Green kart sonrası boşanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    23
    0 Oy
    23 İleti
    923 Bakış
    zoey12345Z
    @Claudia-J-Muslu Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • Vatandaşlık görüşmesinden net sonuçla çıkamamak

2
    0 Oy
    2 İleti
    260 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sChAdOw, içinde söyledi: Vatandaşlık görüşmesinden net sonuçla çıkamamak Merhaba, Eşim ve ben 9 mayısta mülakata girdik, ikimizde geçen yılki tatilimizde 30 gün türkiye yazmıştık ancak ilk 2 gün yunanistan 28 gün türkiyeydi, bizde aktarma diye düşünüp 30 günü türkiye yazmıştık. Bu hatanın düzeltilmesi için mülakatta ikimizde düzeltme istedik eşimin n400 ü güncellediler ama benimkine gerek duymadılar. Ben mülatat sonunda tebrik alırken eşime yazılı sonuç alacaksınız kağıdı verdiler. Eşimde halen güncelleme yok ama bana hemen ertesi günü 26 mayısa yemin töreni günü vermişlerdi. Ancak 2 gün önce benim yemin törenini de öngörülemeyen sebepler diyerek iptal etmişler. Eşimin dosyası sonuçlanınca ikimize birden mi verecekler? Bu aşamada ne yapmamız gerekiyor? Sayin@sChAdOw, durumu takip etmeniz gerekmektedir. Gorusmeden 120 gun icinde size bir onay veya red vermeleri gerekmektedir. Aksi halde dava acabilirsiniz. Yerel USCIS ofisini arayip durumu sorabilirsiniz, belki sizden ekstra bilgi ve belge isteyebilirler. Esinizle sizin basvurunuz ayridir ve farkli zamanlarda ve farkli sekillerde sonuclanabilir. Aile olmaniza ragmen bu ortak bir basvuru degildir.
  • Lgbt birey olarak iltica talep etmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! lgbt iltica
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Zeynep-Balmumcu, içinde söyledi: Lgbt birey olarak iltica talep etmek Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. İlticam kabul edilirse ülkeme dönebilir miyim istediğim zaman Sayin @Zeynep-Balmumcu, iltica talep ederken ulkenize donmekte can guvenliginiz olmadigini soyluyorsunuz. Bu nedenle genelde iltica talep edenler vatandas olana kadar ulkelerine donemezler, iltica edilen ulkede ciddi sekilde bir degisiklik oldu ise ornegin ulkede rejim degisti ve bakis acisi degisti o zaman olabilir. Bir istisnaya girmedikten sonra iltica talep eden kendi ulkesine donemez ve zaten donemeyecek oldugu icin ilticaya muracaat etmistir. Eger ulkesine seyahat edebiliyorsa gercek bir iltica nedeni olmayabilir.
  • F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

2
    0 Oy
    2 İleti
    206 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi Merhaba, Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu? Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k