Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
-
@tetradox, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
Herkese merhaba. Bebegimiz 9 haziranda ABD de dunyaya geldi.Birth certificate de aldik. Turkiye ye tatil icin gitme planlari yapiyorduk esim ve bebek bir kac ay kalacak. Sorum su bebegin pasaportu icin basvurdugumuzda social security olmasi lazim diyorlar. social security number icin hastane otomatik ssn istermisiniz diye sorduklari zaman evet dedik ve 12 haftaya kadar gelmesi surebilir dediler. Pasaport olmadan Turkiyeye gidis gelis yapabilirmiyiz?Ya da ssn olmadan pasaport alamazmiyiz?
Normalde SSN olmasa da vermeleri lazim, cunku ABD konsolosluklarinda SSN olmadan pasaport cikarttirabiliyorsunuz... Oraya 000-00-0000 seklinde yazinca kabul edilmiyor mu?
Eger, Turkiye'deki ABD konsoloslugundan pasaport cikartmak isterseniz su konuyu okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/645/16-yasindan-kucuk-cocuklar-icin-amerikan-pasaportu-cikartmak
Ama ABD'den gelecegi icin islemlerin cok hizli olmayacagini hatirlatayim. Yani asil yasadiginiz yer ABD ise bu islemleri ABD'de yapmak daha dogru olur.
Bir pasaport ya da seyahat belgesi olmadan yolculuga izin vermezler. Bebeginiz ayni zamanda TC vatandasi oldugu icin, seyahat acilse Turk konsoloslugundan bir seyahat belgesi isteyebilirsiniz. Aciliyete gore ayni gun duzenleyip verebiliyorlar.
-
@crazycells
Cok tesekkur ederim yanitiniz icin. NJ de yasiyoruz buradaki post office ler ssn olmadan kesinlikle veremiyoruz dediler. Philedelphia da bir pasaport cikartma merkezini aradim bir Statement yazin biz kabul ederiz dediler. Bana statement taslagi verdiler onu doldurup gene nj deki bir yerde sansimi deneyecegim gene olmaz derlerse Philedelphia daki o yere gidecegiz mecbur. New York taki konsoloslugumuzda bebegin dogum tescil islemleri icin randevu aldim oradan seyehat belgesi de isteyecegim. Pasaport erken gelmezse onla donecegiz insallah. -
@tetradox Philadelphia'daki passport center'den cikartabilirsiniz, orasi regional center. Yalniz, gitmeden once randevu almayi unutmayin. Randevunuz olmadan iceriye almayabilirler. Normalde, herhangi bir nedenle hizli sekilde passport cikartmak icin oradan randevu alinip, tum evraklarla ve cek ile gidilirse, duruma gore 1-3 gun veya en gec 1 haftaya kadar passport duzenlerler.
-
merhaba, ben doğumum için Amerikadayım fakat eşim doğumda burada olamayacak. bu sebeple doğum sonrası Türkiye'ye giderken eşim yanımda olmadığı için "Minor Travel Consent Form" doldurulması gerekiyormuş bazı havayolu firmaları, gümrük görevlileri sorabiliyormuş çocuk velayet ve kaçırma konularının önüne geçmek için. bu süreci yaşayan yada detaylarını bilen var mıdır? bu formu Türkiye'de doldurup noter onaylı bir şekilde aslını bana ulaştırması mı gerekiyor eşimin bu durumda? @crazycells belki sizin fikriniz vardır
-
-
@MySea evet ben de aynı siteden buldum formu ama formda aşağıdaki bilgiler isteniyor bunları şimdi dolduramıyoruz doğal olarak buradan da noter onayına gittiğimde bu bilgiler olmadan onay vermeyebilir. bir de bu işlemleri yapıp bana gönderecek aslını o da zaman alacak
Date of Birth:
Place of Birth:
U.S. Passport Number: -
@ipeke Uzgunum ama bu konuda kesin bir bilgim yok.
Bizim oglumuz dogdugundan beri 4-5 defa yurtdisina cikti ve cogunlugunu annesiyle birlikte. Passportunu hem anne hemde baba ikimizde imzaladik ve hicbir soru veya sorunla karsilasmadilar.
Sizin durumunuzda ise, siz ABD vatandasi olmadiginiz ve bebeginiz vatandas olacagi icin, sanirim cikis yaparken o belgeye ihtiyac var.
-
bu arada vatandaş değilim ama greencard'lıyım. ben de bu sorunun cevabını bulamadım. bir de bu izni noterden onaylatmaya gerek oluyor mu bilginiz var mı?
-
@ipeke, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
merhaba, ben doğumum için Amerikadayım fakat eşim doğumda burada olamayacak. bu sebeple doğum sonrası Türkiye'ye giderken eşim yanımda olmadığı için "Minor Travel Consent Form" doldurulması gerekiyormuş bazı havayolu firmaları, gümrük görevlileri sorabiliyormuş çocuk velayet ve kaçırma konularının önüne geçmek için. bu süreci yaşayan yada detaylarını bilen var mıdır? bu formu Türkiye'de doldurup noter onaylı bir şekilde aslını bana ulaştırması mı gerekiyor eşimin bu durumda? @crazycells belki sizin fikriniz vardır
Siz zaten esinizin bulundugu ulkeye gidiyorsunuz, o nedenle cocugu kacirmaniz pek de mumkun olmuyor.
Esiniz bir mektup yazip imzalayip size gonderebilir. Durumdan haberdar oldugunu bilmeleri yeterli.
-
Merhaba esim 1 ay once dogum yapti ve kizimin dogum sertifikasini bugun aldik fakat sertifikada esimin kizlik soyadi yaziyor bunda bir yanlislik varmi yoksa olmasi gereken bu mudur ?
-
@ahmetemre, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
Merhaba esim 1 ay once dogum yapti ve kizimin dogum sertifikasini bugun aldik fakat sertifikada esimin kizlik soyadi yaziyor bunda bir yanlislik varmi yoksa olmasi gereken bu mudur ?
Dogrudur. Cocugun dogum belgesinde annenin kizlik soyadi yazar.
-
Selamlar,
Eşim hamile, abd de doğum planlıyoruz fakat çifte vatandaşlık ve sadece usa vatandaşlığı arasındaki farklara ulaşamadık.
Sadece Abd vatandaşı olursa tr deki eğitimi, sağlık sigortası, vergilendirme, askerlik vs nasıl oluyor? çifte vatandaş olursa fark nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, -
@bigbang007, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
Selamlar,
Eşim hamile, abd de doğum planlıyoruz fakat çifte vatandaşlık ve sadece usa vatandaşlığı arasındaki farklara ulaşamadık.
Sadece Abd vatandaşı olursa tr deki eğitimi, sağlık sigortası, vergilendirme, askerlik vs nasıl oluyor? çifte vatandaş olursa fark nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim,Su basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim:
"Cifte vatandas" diye ayri bir vatandaslik kategorisi yok. Cocugunuz ABD'ye gore ABD vatandasi olarak kabul edilecek, Turkiye'ye gore ise Turk vatandasi olarak kabul edilecek.
Yani ABD'nin ABD vatandaslarina sagladigi tum imkanlardan yararlanacak ve ABD vatandaslarinin yerine getirmesi gereken tum gorevleri yerine getirmesi beklenecek. Turkiye'nin de TC vatandaslarina sagladigi imkanlardan yararlanip, gorevlerini yerine getirecek.
Bu bilgilerden sonra spesifik bir sorunuz varsa, tekrar sorabilirsiniz.
-
@bigbang007 Sadece USA vatandasi olursa, Turkiye'de yabanci statusunde oluyor ve giriste sadece 3 aylik muhur basiyorlar passportuna. Kanunen 3 ay dolmadan cikis yapmasi gerekir. Her Turkiye'ye giriste de bir damga pulu almasi gerekiyor. Bir zamanlar $20 idi, simdi bilemiyorum. Ayrica, Turkiye'deki saglik sigortalarindan yararlanamiyor, hastaneye gittiginizde yabanci uyruklu diye kayit yapiyorlar ve ona gore hesap cikartiyorlar. Askerlik falan konularini bilemiyorum.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler
@bigbang007 Sadece USA vatandasi olursa, Turkiye'de yabanci statusunde oluyor ve giriste sadece 3 aylik muhur basiyorlar passportuna. Kanunen 3 ay dolmadan cikis yapmasi gerekir. Her Turkiye'ye giriste de bir damga pulu almasi gerekiyor. Bir zamanlar $20 idi, simdi bilemiyorum. Ayrica, Turkiye'deki saglik sigortalarindan yararlanamiyor, hastaneye gittiginizde yabanci uyruklu diye kayit yapiyorlar ve ona gore hesap cikartiyorlar. Askerlik falan konularini bilemiyorum.
Sadece belirli ulkelerde yapilan askerlikler sizi Turkiye'deki askerlikten muaf yapiyor sayin @MySea , ama ABD bu ulkelerden biri degil...
Ilgili baslik surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/278/çifte-vatandaşlık-ve-askerlik-muafiyeti -
Selamlar. Dogum sonrasi sunnet isteyip istenilmedigi soruluyor. Bu konuda bilgisi/tecrubesi olan arkadas var mi? Sunnet yontemi tam olarak nasildir? Turkiyede olanla arasinda herhangi bir fark var mi ?
-
Selam millet bir sorum olacak. Turist vizesi ile gelip doğum yapınca cocuk ABD vatandasi oluyor mu?
Hala geçerli mi bu durum. Trump sonrasında zorlaştırıldı diye biliyorum.
-
@yusufalak merhaba evet hala geçerli Trump değiştiremedi.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Herkese selamlar,
Doğru başlık altında yazdığımdan emin değilim ama yanlış ise de yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Kısa bir süre önce Greencard sürecimiz tamamlandı ve vizemi aldım. Henüz ABD'ye giriş yapmadık, Ekim sonuna doğru yapacağız muhtemelen. Şu an hamileyim ve Ocak sonu-Şubat başı gibi doğum bekliyorum. ABD'ye gittiğimizde hamileliğimin 6. ayında olacağım. Yanlış bilmiyorsam Türkiye'de doğum iznine doğumdan 1 ay kadar önce ayrılabilirim. Fakat o süreçte ABD'de olacağım. Mevcut işimden istifa etmeden bir süre daha ABD içindeyken de çalışmayı düşünüyorum fakat doğum izni süreci konusunda bilgiye ihtiyacım var. ABD sınırları içindeyken doğum izni alabilmem mümkün mü? Doğum izni, sağlık raporu vs gibi işlemler konsolosluk aracılığıyla mı ilerliyor? Daha önce bu tarz bir konuda tecrübe edinmiş olan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. -
Merhabalar son zamanlarda Amerika hamile olarak giden var mı?Ya da tanıdığı olan.Miamiden hamile iki kişi ülkeye alınmadanngeti gönderilmiş diye bir olay duydum doğru mudur acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum