Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@Haliax, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@kartalveat $ bazında ucuz ama aynı şekilde $ bazında gelir de düşük.
ABD'de medyan asgari ücret $1600-2000 arası iken ve işgücünün %2'ye yakını bu gelirle yaşarken, TR'deki asgari ücret $326 ve işgücünün %50'sine yakını bu ücretle geçiniyor. Medyan gelirlerde de arada uçurum var. Bu durumda TR $ bazında bazı ürünlerde ucuz olsa da (genelde gündelik harcamalar, yeme içme, kira vs.), geliri de düşük olduğu için o ucuzluğu hissedip yaşayamıyor. Ve tabii, TR'de her şey ucuz değil. Tüketici elektroniği (bilgisayardan telefona envai çeşit teknolojik ürünü kapsıyor) ve otomobil kat kat pahalı. Neredeyse ulaşılmaz olacak seviyeler çıktı, çıkıyor.
Sizinle aykırı şey düşünmediğim halde benim yukarıdaki yoruma neden eksi verdin anlamadım.
Türkiyede ürünlerin ucuz olduğunu söyleyen ülkenin başkanı ve onun yalama akp takımı olduğunu parantez içinde belirtmiştim.Ekonomide dünyanın her yerinde genel geçer kural "az kazanırsan, fakirsin demektir"
Ülkemde yoksulluk sınırı 12 bin 195 TL
Açlık sınırı da 3bin 153 TL oluğu yerde Emeklilerin büyük çoğunluğu,asgari ücretlilerin ise tamamı açlık sınırında yaşam sürüyor.
Yoksulluk sınırında milyonlarca beyaz yakalı çalışanlarda bu kapsama giriyorken, ülke ekonomisi iyi diyebilmek için akp'lilerin içtiği otu kullanmak gerekir.
Aklı başında biri ülkenin acı gerçeğini görüyor zaten. -
@kartalveat Eksi vermemin sebebi TR'de temel kalemler hariç çoğu şey pahalı. Üstüne üstlük, sadece fiyat bazlı kıyas yapmak da mantıklı değil. Arada kalite farkı da var. TR'de $10'a alınan etin kalitesiyle, ABD'de $10'a alınan etin kalitesi aynı değil mesela. Salt fiyat bazlı kıyas yapmak bunun gibi kalite gibi faktörleri göz ardı ediyor. Nike gibi markalar ABD'de altın standartlarda üretim yapıp en kaliteli ürünleri satarken TR'ye bronz kalite, düşük maliyetli ve düşük kaliteli ürünleri satıyor mesela.
Açlık ve yoksulluk sınırı bir kişiyi kapsamıyor ama. Yani açlık sınırı diyelim 3000, asgari ücret 2825, bu, istisnalar hariç, asgari ücretli birinin açlık sınırında yaşadığını, aç kaldığını belirtmiyor. Açlık sınırı 4 kişilik bir aileyi kapsıyor, detayları bulunmakla birlikte.
-
Rezerv para hariç kazanıyorsan işin zor
Dolar Euro sterlin frank can.doları aus.doları
gerisi boş beyler hiç uzatmayın
Avrupa
Amerika
Kanada
Avustrulya
Yeni Zellanda
Japonya
İngiltere.Gerisi Boş
-
Turk ekonomisi uretime dayali bir ekonomi degil maalesef. Ulke icerisi satilan malalri ithal ve yerli uretim olarak dusundugumuzde, degerli urunler hep ithal kategoride. Ithalat da doviz ile yapildigindan, kur artisi fiyatlara yansiyor.
Yerli uretim olarak baktigimizda, uretillen mallarin cogu tarim urunu yada yiyecek turevleri. Bunlarin fiyatinin bu gunlere kadar dusuk olmasinin tek neden dusuk is gucu maaliyetleri. Hukumetin ve isverenlerin odu patliyor bu maaliyetler artacak diye o yuzden suriyeli ve afgan siginmacilari kollamalarinin nedeni bu.
Turkiye onceden ucuz bir ulkeydi gun gectikce pahalilasiyor. Zengin herzaman zengindi, hayat standardi ayni, ha keza fakir de ayni. Olan orta sinifa oldu. Ulkenin buyuk kesimini her gecen gununu ariyor artik. -
Bu ileti silindi! -
TX/Austin
Gecen sene ev tipi wifi hizmetini Spectrum 60$'a yukseltmisti. Simdi 80$ a yukseltmis. Alisilmis birsey degil,
Genelde TX da kimler hangi hizmetleri kaca aliyor? -
@caglaror ABD'de Haziran ayi enflasyonu 5.4%. Spectrum Texas'da 33.33% zam pardon guncelleme yapmis. TUIK yine rakamlarla oynuyor galiba!! :)
-
Bir spectrum kullanicisi olarak, kullanmayin kullandirtmayin. Dandik servis, dandik ekipman, uc kagitci firma.
-
@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
TX/Austin
Gecen sene ev tipi wifi hizmetini Spectrum 60$'a yukseltmisti. Simdi 80$ a yukseltmis. Alisilmis birsey degil,
Genelde TX da kimler hangi hizmetleri kaca aliyor?Biz Xfinity kullanıyoruz. 200 mbit için aylık 60 dolar veriyorum, 12 ay sözleşmeli. Modem ve router bana ait olduğu için ayrıca ödeme yok, onlardan kiralarsan aylık 15 dolar da ona ödeniyor.
-
@caglaror ilk uyelik uygun, ilk 2 yilda wifi+tv $70 oduyorduk iki yil dolunca birden $115 yaptilar, aradim email attim ama nafile internette de bu sekilde binlerce yorum var spectrum hakkinda.
Ugrasmak istemedigim icin hala spectrum kullaniyorum. Bulundugum konumda da tv ve internetle ilgili bir problemim yok. -
@knnrn Xfinity altyapisi bizim apt da yokmus. Bir nevi tekel burada spectrum. Kacari yok odeyecegiz.
-
Tam buradan mı sormalıyım emin değilim ama fiyatlarıyla soracağım için uygun olabilir diye düşündüm.
Amerika'da NBA, Süper Lig, Premier Lig ve Serie A maçları nasıl izleniyor ? Bunlar için ne kadar ödeme yapılıyor ? Saat farkı olduğundan futbolla alakamız kesiliyor mu yoksa ? Türkiye'de bunların olduğu tv paketleri biraz pahalı, ancak internet üzerinden izlemek için alınan paketler uygun fiyatlara gelebiliyor.
Teşekkürler.
-
@Stiff, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Tam buradan mı sormalıyım emin değilim ama fiyatlarıyla soracağım için uygun olabilir diye düşündüm.
Amerika'da NBA, Süper Lig, Premier Lig ve Serie A maçları nasıl izleniyor ? Bunlar için ne kadar ödeme yapılıyor ? Saat farkı olduğundan futbolla alakamız kesiliyor mu yoksa ? Türkiye'de bunların olduğu tv paketleri biraz pahalı, ancak internet üzerinden izlemek için alınan paketler uygun fiyatlara gelebiliyor.
Teşekkürler.
Selcuk sports Katarlilari zengin etmemek icin en iyi yontem :alien: Genelde spor musabakalari kablolu ve ucretli yayinlarda. Bazen de yerel kanallar maclari verebiliyor. AT&T, Spectrum gibi firmalarin kablolu tv opsiyonu var, bunun yaninda YoutubeTV cogu spor musabakasini kapsiyor. Para vermeden saadet olmuyor.
-
@Stiff amerika da çalışır mı ama dsmart go uygulaması var. Sonuçta dsmart alan kişilere ücretsiz veriliyor. Belki bu şekilde seyredebilirsin nede olsa internet sınırsız
-
Ben KODI uygulamasını TV ye kurdum. Filmler, spor müsabakaları ve IPTV var ama yasal olduğundan emin değilim o yüzden çok fazla kullanmıyorum. Yasallikla alakalı bilgisi olan var mı?
-
@israfil, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Ben KODI uygulamasını TV ye kurdum. Filmler, spor müsabakaları ve IPTV var ama yasal olduğundan emin değilim o yüzden çok fazla kullanmıyorum. Yasallikla alakalı bilgisi olan var mı?
Teknik olarak lisanslı yayınları ücretsiz izlemek yasal değil. Ama izleyiciyi takip eden veya cezalandıran bir yapı olmadığı için sorun olacağını sanmıyorum. Kodi üzerinden yayın yapanlar için risk daha büyük.
-
@knnrn KODI üzerinden yayın yapanlar genelde Çin Rusya gibi ülkelerden olduğu için çok umurlarında değildir.😀
Ama Airbnb de kaldığım evde birisi tarayıcı üzerinden film izledikten sonra eve AT&T den kağıt gelmişti bir daha izlemeyin diye. Yani takip ediliyor anladığım kadarıyla. Kodi'nin yapısı biraz daha farklı olabilir. -
Kodi, kar amacı gütmeyen ücretsiz ve açık kaynaklı bir medya oynatıcı olarak geçer ve yasaldır. YouTube gibi servisler veya yasal yollarla internet üzerinden yayın yapan tv yayınları gibi içerikleri bir eklenti içinde birleştirerek Kodi üzerinden izlemekte yasaldır.
Buradaki sorun üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulan eklentiler. Bir çoğu telif hakkıyla korunan içeriği izlemenin önünü açar buda size yerel yetkililerle yasal sorunlar yaşatabilir. Kodi, üzerindeki izlediğiniz içeriğin yasal olup olmadığını bilmeniz her zaman mümkünde olmayabilir. Bir çok kullanıcı kendilerini ve cihazlarını korumak için VPN kullansa da, telif hakkı ile korunan içeriği izlediğinde yasal sorunlar yaşamayacağınız anlamına gelmez.
-
Bende merak ediyorum Amerikadaki futbol yayınlarını. Tanıdık bir arkadağım Bein Sports ile ayda 30 $ izleyerek hem Türkiyedeki maçları hem Türk Tv kanallarını izliyor ama aylık 30$ bence biraz pahalı, IP TV harici başka bir alternatif var mı ? Bu arada sadece Türk futbol maçları değil, genel olarak Premier Lig - Seria A - La Liga - Bundesliga maçlarıda kapsayan bir kanal - yayıncı vs varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Fiyatlar artacak o kadar para basildi , biraz artsin . Ev fiyatlari araba fiyatlari artmis oyle diyorlar. Yinede sukredin beyler . Yinede iyisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum