Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@knnrn KODI üzerinden yayın yapanlar genelde Çin Rusya gibi ülkelerden olduğu için çok umurlarında değildir.😀
Ama Airbnb de kaldığım evde birisi tarayıcı üzerinden film izledikten sonra eve AT&T den kağıt gelmişti bir daha izlemeyin diye. Yani takip ediliyor anladığım kadarıyla. Kodi'nin yapısı biraz daha farklı olabilir. -
Kodi, kar amacı gütmeyen ücretsiz ve açık kaynaklı bir medya oynatıcı olarak geçer ve yasaldır. YouTube gibi servisler veya yasal yollarla internet üzerinden yayın yapan tv yayınları gibi içerikleri bir eklenti içinde birleştirerek Kodi üzerinden izlemekte yasaldır.
Buradaki sorun üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulan eklentiler. Bir çoğu telif hakkıyla korunan içeriği izlemenin önünü açar buda size yerel yetkililerle yasal sorunlar yaşatabilir. Kodi, üzerindeki izlediğiniz içeriğin yasal olup olmadığını bilmeniz her zaman mümkünde olmayabilir. Bir çok kullanıcı kendilerini ve cihazlarını korumak için VPN kullansa da, telif hakkı ile korunan içeriği izlediğinde yasal sorunlar yaşamayacağınız anlamına gelmez.
-
Bende merak ediyorum Amerikadaki futbol yayınlarını. Tanıdık bir arkadağım Bein Sports ile ayda 30 $ izleyerek hem Türkiyedeki maçları hem Türk Tv kanallarını izliyor ama aylık 30$ bence biraz pahalı, IP TV harici başka bir alternatif var mı ? Bu arada sadece Türk futbol maçları değil, genel olarak Premier Lig - Seria A - La Liga - Bundesliga maçlarıda kapsayan bir kanal - yayıncı vs varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Fiyatlar artacak o kadar para basildi , biraz artsin . Ev fiyatlari araba fiyatlari artmis oyle diyorlar. Yinede sukredin beyler . Yinede iyisiniz.
-
Dikkat ediyorum, marketlerde cok oyle fahis fiyat artislari yok, biraz kirmizi ette artis var, birazda tavuk urunlerinde. Ev ve ikinci el arac fiyatlari zaten artti.
Restaurantlarda, eger American veya chain restaurant ise fiyatlar hemen hemen ayni ama Turk ve Arap restaurantlar hemen fiyatlari arttirmislar. Bu bana biraz firsatcilik gibi geldi. 🧐
-
Biz alisigiz abi her ay zamma :) yetmiyor ama artik ciddi ciddi !! Yine zam geldi elektirik İnternet benzin.Yinede diyorum sukredin yurt disinda yasiyorsunuz.
-
Bugun cop toplama sirketinden email geldi. Daha once her 3 ayda bir $90 oduyorduk, bu defa fiyati $99 yapmislar. 10% zam!
-
@MySea müthiş daha gitmeden amerika yı da bozmayı başardım. Tebrik ediyorum kendimi ve kaderimi.😤😤
-
Bu asagidaki kiralik ev ilanini Mersin'den bir arkadasim bu sabah gondermis bana...

-
@MySea Pandeminin başlamasından 2 ay önce ev aldım içindeki kiracı arkadaş çıkmadan önce 1100tl oturuyormuş bu fiyat fazla bile denebilir "di" evi alıp tadilat yaptırdım. Şuan içinde oturuyorum, bu sırada yan komşum evini kiraya verdi 3 ay önce 3500tl :flushed_face: içindeki kiracı arkadaşla muhabbetimizde abi şuan çıksam 4500tl rahat verir diyor tam zamanında tutmuşum diyor bunu söyleyen kiracı arkadaş yer: Ankara/Gölbaşı müstakil tamam fiyatlar artıda bu kadar da olmaz. Bu işin çivisi çıktı kendim almış olduğum evin değerlenmesine bile sevinemez oldum evi barkı olman milyonlarca insan var ne olacak halimiz bilmiyorum. Gençlerin hali perişan.... Diğer illeri çok takip etmiyorum ama Ankara'da düzgün bir semtte kiralar eşyasız 3500-6000tl normal sayılmaya başladı.
-
@MySea Silifke de ruslar var ondan fiyatlar arttı. Akkuyu nükleer santralinde çalışan ruslar istila etmiş orayı bu yüzden fiyatlar uçuk.
-
@denizci10 Evet durum oyleymis.
-
Yok hocam bizimkiler oyle degil aylik 1300 oduyorum , site havuzlu Guvenlikli. 120 tl aidat/3-1 darie. Ama fiyatlar artti suan ben kucuk bir ev aldim 140 bin tl ye. 1990 yapimi eski bir mahallede. Kira vermemek icin . Benim icin yeterli.,400-500 bin tl asagi ev yok maalesef- inanilmaz artti. Biz borsada zarar ettik .:((zorunlu sureme 8 yil kaldi -45 yasinda bu ulkede beni kimse tutamaz . Avrupa yada Amerika kanada Avusturya bir yerlere kendimi atmam lazim . 🙏tek umudum bu - sagligima diklat ediyorum .
-
@serkanist, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Yok hocam bizimkiler oyle degil aylik 1300 oduyorum , site havuzlu Guvenlikli. 120 tl aidat/3-1 darie. Ama fiyatlar artti suan ben kucuk bir ev aldim 140 bin tl ye. 1990 yapimi eski bir mahallede. Kira vermemek icin . Benim icin yeterli.,400-500 bin tl asagi ev yok maalesef- inanilmaz artti. Biz borsada zarar ettik .:((zorunlu sureme 8 yil kaldi -45 yasinda bu ulkede beni kimse tutamaz . Avrupa yada Amerika kanada Avusturya bir yerlere kendimi atmam lazim . 🙏tek umudum bu - sagligima diklat ediyorum .
1997-2001 arasında 4 yıl Mersin'de kaldım. Soli tatil köyünde dayalı döşeli daire kiralamıştım. Aylık 100 milyon kira veriyordum ve tesislerin bütün imkanından faydalanıyordum. O zamanlar maaşım 1 milyar 650 milyon idi (1 dolar da 650.000'di). Yani maaşımın 16'da 1'i ile tatil köyündeki dayalı döşeli apartta kalabiliyordum. Güzel zamanlardı. 20 yıldır Mersin'e gitmedim. Şimdilerde nasıldır hiç bilmiyorum.
-
@smartcells Selamlar Evet biz mersın tarsus ilçesine 1989 da geldik
o donemler mersın ve merkez ilçeleri ki tarsus mersıne yakındır ve mersınde denıze nazır evler çok uygundu neden bilmiyorum !!!
ama benım hatırladığım genel olarak ülke ortalamasının çok altındaydı
daha daha eskiden yanı doğudan çok çok göç almadan çok daha uygundur sanırım
ama hem nüfüs hem ekonoik şartlar ağırlaştı hizmet ve tarım birde liman var mersınde
en son olay süriyeli goçü onlardan çok geldi böylece hep üst üste bir katman oluştu
genel olarak arap nüfüsüda çok
böyle bir yer
ben ilçede yaşıyorum biraz daha sakin
ama genel olarak eskilerden hiç bir şey yok
şuan maalesef yanı 2013 yılından itibaren hem ekonmik sorunlar hem nüfüs artı bir çok yonden vurdu ülkeyi
umarım daha iyi oluruz
ama şuan kiralarda fiyatlarda yüksek
bizim alım gücümüzde düşük zaten
....
-
Ben tarsus doğumluyum 15 yıl yaşadım mersin de. Bizimkiler taşındı ama halen kayınvalideler oradalar. Geçen hafta gittim 3 günlüğüne. Her yer araplarla dolu. Kiralar falan da uçmuş. Kayınço 2+1 daireyi 2200 tl ye kiraladı geçen ay. İnanılmaz uçmuş fiyatlar. Mersin de houston gibi geniş bir alana sahiptir. Ama artık maalesef göç almaktan yer kalmamış.
-
@denizci10 Aynen dostum durum bu.!!!
-
@AE123, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Bende merak ediyorum Amerikadaki futbol yayınlarını. Tanıdık bir arkadağım Bein Sports ile ayda 30 $ izleyerek hem Türkiyedeki maçları hem Türk Tv kanallarını izliyor ama aylık 30$ bence biraz pahalı, IP TV harici başka bir alternatif var mı ? Bu arada sadece Türk futbol maçları değil, genel olarak Premier Lig - Seria A - La Liga - Bundesliga maçlarıda kapsayan bir kanal - yayıncı vs varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar selam. Ben de yakında Amerikaya taşınacağım. Bir arkadaşım IP ** (bilerek yıldız koydum. Anladınız siz onu :) hesabın orada çalışmayabilir demişti. Bunun doğruluk payı nedir ? Yani tr de ki hesabımı orada kullanabilecek miyim ?
-
....ingiltere premier lig maclarinini yayin haklarini asagi yukari dunya devletlerine satiyor,amerikada da yayinlandigini zannediyorum,bende optus diye app var epl. sampiyonlar ligi ab ligi,avrupa ve dunya kupa maclari filan hepsini izliyorum.koyu galatasaray hastasi olmama ragmen turkiye maclarina hic hevesim kalmadi ve bakmiyorum...m video shield diye kucuk bir alici var,400 australya dolarina yakin satiliyor internet ile calisiyor,buna her seyi yukleyip tv ye baglayabiliyorsunuz,bazi programlari cok az parali
-
BJ's alisveris fiyatlar:
Badem ici (1.36 kg): $13.99
Zeytinyagi (3 litre): $17.79
Parmesan peynir (1 lbs): $7.99
Feta peynir (2 lbs): $10.99
Dogal tavuk gogus (2.82 lbs): $9.00
Dana kiyma (4.25 lbs): $16.11
Bella Mantar (680 gr): $4.19
Haslamalik dana et (3.69 lbs): $14.72
Breyers dondurma (1.89 kg): $4.99
Dogal yumurta (24 lu paket): $5.49Coupon indirim: $3.00
Toplam: $102.26
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum