Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐⭐

@batu11, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

İlk başvurumda 9xxx sıra numarasıyla çekilişte çıktım.

Ds-260 formuna ds-160tan aşinaydım doldurup gönderdim. Ancak DS-160ı gönderdiğimiz anda ulaştığına dair mailler gelirdi. DS-260 ı onayladıktan sonra herhangi bir mail düşmedi. KCC tarafından form onaylanana kadar herhangi bir e-mail beklemeli miyim?

Mail adresimi de bir kaç kez teyit ettim herhangi bir yanlışlık yok.

Öncelikle tebrikler!

Çok acele etmişsiniz bence doldurmak için. Keşke biraz daha sevincinizi yaşasaydınız. Hemen sorayım, annenizin kızlık soyadını yazdınız mı?

Ds260 için süreç çok daha yavaş işliyor. Onay almanız için daha uzuuun sürecek aylar var önünüzde. Ama ds260 doldurduktan sonra bir kopyasını kendinize e-mail olarak gönderin.

• @Can-Çağdaş-Yeşiloğlu ne zaman ds260 formunu doldrumaya başlarsanız o zaman soruları net şekilde görebilirsiniz. yıllara gore farklılık oluyor sorularda. bu başlığın ilk ilerisindeki başvuru paketini indirin. doldururken size çok yardımcı olacak. aile bireyleri için de soruları cevaplarken paketteki şekilde cevaplayabilirsiniz, kendinize uygun olan şekilde.

• @İBRAHİM, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ben lise mezunuyum üniversiteye yazıldım okuyorum. Mesleğiniz ne kısmına öğrenciyi seçip üniversitenin bilgilerini adresini vs yazdım. Ondan sonra ki sayfada highest level of educational completed yerine lise diploma seçtim. Okuduğunuz eğitim sayısı yerine lise ve üniversite olması için 2 yazıyorum ama daha üniversiteyi bitirmediğim için lise ve üniversite bilgilerini yazarken üniversite başlangıç ve mezun yerini dolduramıyorum kabul etmiyor. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz. Teşekkürler

Üniversite için mezuniyet tarihine dünün tarihini yazın kabul edecektir. Mülakata yeni diploma ya da öğrenci belgesiyle gittiğinizde durumu açıklayacaksınız.

• Merhaba, 21XXX sıra numarasıyla çekilişte çıktım. Acaba DS-260 formu için acele etmemin bana bir faydası olur mu?
    Ve bir danışmanlık şirketiyle ilerlememi tavsiye eder misiniz?

• @Fırat-Akad, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir türlü bakamadım, karşıma aşağıdaki yazı çıkıyor

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator

Opera gizli sekme ile deneyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells bir konuda kafamız çok karıştı. Ben başvururken 9/2024 tarihine kadar geçerli bordo pasaportum ile başvurum gerçekleşti tarafınızdan ☺️ eşim ve çocuklarımın pasaportu yok. Eşim Pasaport harç ücreti ödememek için yeşil pasaport çıkarmak istiyor. Benim içinde başvuru yapacak yeşil pasaporta. Ds260 a hangi pasaport bilgisini girmeliyim. Yeşil pasaportlar geç çıkacağı için eşim ve çocukların pasaport bilgilerini daha sonra ekleyebiliyorum diye biliyorum. Benim ne yapmamı önerirsiniz?

Yeşil pasaportlar öyle eskisi gibi geç çıkmıyor sanırım. Bordo pasaport gibi hızlıca çıkıyorlar artık. Sadece her yerden alamıyorsunuz. Henüz vaktiniz var. Pasaportu bekleyin, pasaport gelince herkes için formu doldurursunuz.
    Ne olursa olsun başvuru pasaportunu kaybetmeyin, evrak talebi geldiğinde ve mülakata giderken lazım olacak.

• Ben de seçildim, bu süreçte bir danışman ile ilerlemem gerekir mi? Yoksa yaptığınız yönlendirmeler ve bilgilendirmeler ile tek başıma başa çıkabilir miyim?
    Mülakatlarda bahsetmem gereken konular, gerekli evraklar, hesapta göstermem gereken miktar, amerikada belirteceğim adres, iş hayatım v.s gibi hususlarda nasıl bir yol izlemeliyim ve püf noktalar nelerdir?

• Merhaba kafama takılan 3 soru var
    1-Üniversite okuduğum yurdu adreste göstermelimiyim?İkamet adreslerimde yurt adresi gözükmüyor çünkü.Asıl ikamet dışındada yazma diyor eminolamadım?
    2-Mülakat sürecine kadar üniversitemden mezun olucam ve diplomam lisans olcak fakat ben ds260 şuanlık hight school yazdım yanlış beyandan sorun olurmu?
    3-Göstereceğim adres kasımda taşınacak benimde eylüle kadar adres göstermem gerekiyor.O adresi yazsam sakıncası olurmu sonra değiştirsem sıkınıtıya girermiyim?Cevaplarsanız çok sevinirim.

• @birhanakin ingilizce bilmiyorsanız ingilizceyi iyi bilen biri ile ilerlemenizi öneririm. Toplam 2 -3 saat sürüyor form doldurma işlemi. Bu forumda formun nasıl doldurulacağını anlatan bir rehber var. Onu indirip ona bakıp da yapabilirsiniz. Arada bazı kabul etmedigi harfler vs oluyor. Ya da uzun uzun adres bilgilerini ve aşamalarını gecerken kaydedip ilerlemeniz gerekiyor. Sizin veya size yardım edecek kişinin biraz bilgisayarla içli dışlı olması bu mantığı anlaması gerek. Emin değilseniz neyse parası verip profesyonel bir yardım almanız en doğrusu olacaktır.

• Merhaba, bu sene eşim çekilişi kazandı! Tüm kazananları da tebrik ederim :)

DS260 formunu doldurmaya başladık, ancak benim güncel pasaportum olmadığı için ben başvurumu tamamlayamıyorum. Eşim kendi formunu doldurup gönderebilir mi benim pasaportum gelene kadar? Bu bize sürede avantaj kazandırır mı diye emin olamadık. Yoksa iki form da aynı anda mı gönderilmeli?

Bir de DS260 formunu göndermekte geç kalmayın denilen o geç kalma süresi ne kadar? 2 gün mü? 2 ay mı? :)

• @gucarslan Çok teşekkürler. Yaptım oldu

• @gucarslan Teşekkürler bilgiler için

• @dedefaf DS260 formu için başka tarayıcıdan deneyin. Çerezleri silip deneyin. Sabah sakin saatlerde giriş yapmayı deneyin büyük ihtimalle girecektir. Formu dolduruken her sayfayı doldurduktan sonra kaydedin, site zaman aşımına uğradığında yazdığınız bilgiler kaybolmasın. Case numberınız mülakata çağrılma sıranızı belirleyecek ve önemli. Fakat case numberınız gayet güzel. Şimdilik sadece sürecin tadını çıkartın. Göstereceğiniz para miktarı genel olarak yazdığını miktarlar yeterli. Bunun kararını mülakatta konsolos verecektir. Eğer yeterli bulmazsa red yemezsiniz biraz daha para göstermenizi isteyecektir.

• ⭐⭐

@ilko, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, çekiliş formu doldururken "city where you were born" kısmına İstanbul yazdım. DS 260'taki "city of birth" kısmına kimliğimde yazan Bahçelievler, "state/province of birth" kısmına İSTANBUL yazmam halinde problem çıkar mı acaba? Forumda DS 260 formuna bu şekilde yazmam gerektiğini gördüm ancak ilk başvurumu yaparken girdiğim bilgiye ters bir şey olsun istemem, yardımcı olursanız çok sevinirim.

DS260’ı doğru şekilde doldurun.
    City of Birth: E-devlette, eski kimliklerde vs doğum yeri olarak görünen ilçe
    State/Province of Birth: Üsttekinin bağlı olduğu il

• @smith17 Yeni pasaport çıkartıp DS260'a o pasaportun bilgilerinizi girmeniz sizin adınıza yararlı olacaktır. Mülakat tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Case Numberınız gayet iyi. Neler olacağını süreç gösterecek. Keyfini çıkarın sadece. Bu arada eski pasaportunuzu kesinlikle kaybetmeyin, atmayın, polis memurunda kalmasın. Çekilişe giriş yaptığınız pasaportu evrak maili geldiği zaman göndereceksiniz. Dikkat edin bu duruma. Tebrikler.

• @goblis bu şekilde yapacağım teşekkürler, çekiliş başvurusunda sadece İstanbul yazdığı için umarım bir sorun yaratmaz ileriki süreçte.

• ⭐⭐

@Faviner, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, bu sene eşim çekilişi kazandı! Tüm kazananları da tebrik ederim :)

DS260 formunu doldurmaya başladık, ancak benim güncel pasaportum olmadığı için ben başvurumu tamamlayamıyorum. Eşim kendi formunu doldurup gönderebilir mi benim pasaportum gelene kadar? Bu bize sürede avantaj kazandırır mı diye emin olamadık. Yoksa iki form da aynı anda mı gönderilmeli?

Bir de DS260 formunu göndermekte geç kalmayın denilen o geç kalma süresi ne kadar? 2 gün mü? 2 ay mı? :)

Aile bireyleri Other documents ile bu alanı geçebilir, ama pasaport olmadan evrak onayı alamayacağınız için benim tavsiyem en kısa sürede 10 yıllık pasaport alıp formu o şekilde doldurmanız.
    Numarası çok düşük olanlar bile Haziran ayında doldurabilir, bu kadar acele etmenize gerek yok. Ayrıca sürecinizi imzanıza taşırsanız daha doğru yanıtlar alabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

Bol şans!

• ⭐⭐

@ilko Endişeye gerek yok, bol şans :)

• @akifcalis danışmanlık şirketlerinden fazlasını sunuyor YeşilKartForum.. Emin olun buradaki admin arkadaşlar danışmanlık şirketlerinden daha tecrübeli ve bilgili. DS 260 formunu erken doldurmanızın eksisi artısı olmaz. Fakat geç kalmamanız iyi olur. En geç ağustosa kadar doldurmuş olun derim ben. Şimdilik sürecin tadını çıkarın. Tebrikler.

• @Ahmet-Kölüş en erken haftaya başvurabiliriz sanırım tam kapanma nedeniyle. Ds260 formunu hemen gönderin denildiği için panik yaptım. Ds260 formu en geç ne kadar sürede gönderilmeli acaba?

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k