Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler
-
@letsdothis çok teşekkür ederim. Bence de öyle olmalı.
-
@denizci10 Hocam ben önce okuldan şartlı kabul aldım. Sonrasında o şartlı kabulü tam kabul yapmak adına gerekli olan dil yeterliliğini sağlamak için ILAC Kiss programına kayıt yaptırdım. Kursta tanıştığım bazı arkadaşlar ise önce dil kursuna kayıt yaptırıp kurs devam ederken kolejlere başvurular yaptılar. Ben eşeği sağlam kazığa bağlamak adına kolejden kabul almayı beklemiştim.
-
@Ali-Dmr, içinde söyledi: canada/abd dil okulu fikir/düşünceleriniz???
@denizci10 Hocam ben önce okuldan şartlı kabul aldım. Sonrasında o şartlı kabulü tam kabul yapmak adına gerekli olan dil yeterliliğini sağlamak için ILAC Kiss programına kayıt yaptırdım. Kursta tanıştığım bazı arkadaşlar ise önce dil kursuna kayıt yaptırıp kurs devam ederken kolejlere başvurular yaptılar. Ben eşeği sağlam kazığa bağlamak adına kolejden kabul almayı beklemiştim.
Güzel bilgi teşekkür ederim. Fakat okulların hangi seviyede kabul ettiklerini falan nerden öğreniyorsunuz?
-
Okulların sitesinde ilgili programların sayfasında yazıyor istedikleri TOEFL veya IELTS puanları. Benim gibi bu sınavlara girmeden dil kursunun sağladığı pathway sertifikasıyla kabul almayı planlıyorsanız da gitmeyi düşündüğünüz dil okulunun sitesinde verilen serfikanın hangi okullarda geçerli olduğu ve hangi okulun kaçıncı seviyeyi talep ettiğini görebilirsiniz. Örneğin ben ILAC ın pathway programına kaydolmuştum. https://www.ilac.com/pathway/ bu adreste aşağıya indiğinizde okulları eyaletlere göre ayırdıklarını göreceksiniz. Hangi okula gitmeyi düşünüyorsanız onun üzerine mouse imlecini getirip beklediğinizde istedikleri puanları görebilirsiniz. Ben Lambton College'a gidiyorum ve benden PW 2.2 istemişlerdi.
-
@kingocali 3. Örnekteki kimse hayallerimdeki hayatı yaşıyor. 2016 da okulum bitti 2017’de Deloitte’a mülakata gittim. O senede alese girdim yükseğe başlayıp wat yapacağım. Acentaya ödenmiş 2000 dolar var, sadece benden bi eğitim kurumuna kayıt bekliyorlardı. Eylülde neresi olursa kayıt yaptıracaktkm. Ve ilk sene sonunda gideceğim. Plan bu yani,
Benden bir dönem üst olan arkadaşım bana yurt dışı planından bahset ingilizce eğitimi çok destekliyorlar 3 ay izin alırsın. Alan olmuştu tanıyorum dedi. Ben ki ilk denemede smmm staj sınavını kazanmışım ve yeni mezun rakiplerden daha avantajdayım. Mesleki soracağı her soruya verilecek bir cevabım var. Ama ne oldu...
Sen amerikaya git gel sonra başvur tekrar..
Yıkıldım dağıldım istanbula küstüm ve ozaman dedim ki bu işi amerikada yapacağım. O managerın kartı hala cüzdanımdadır. Bir gün amerikada deloitte a işe girersem onu arayıp bulaacağım ve işe almadığın genç kıza dönde bir bak diyeceğim.
😂
-
@letsdothis, içinde söyledi: canada/abd dil okulu fikir/düşünceleriniz???
@denizci10, içinde söyledi: canada/abd dil okulu fikir/düşünceleriniz???
Şunu merak ediyorum. Kanada da 2 yıllık eğitim + 3 yıllık çalışma izni ve sonrasında PR ye gitmek için önce okulu ve programı mı seçiyor sonra mı ILAC e başlıyorsunuz yoksa dil eğitimi alıp ILAC ten oradan geçerli sertifika ile mi eğitime başvuruyorsunuz? Bu kısmı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. @mehmet-JS @Nothing-Man
Abi aslında olması gereken şey planlı olmak yani
1- okul ve bölüm seçmek : Çalışma izninin olup olmaması vs.
2- bölümün gereklilikleri: burda da zaten başvuru şartları vs yazıyor. Ilac path way ‘den kaçıncı seviye istedikleri vs.
Yani sizin 1. Dediğiniz daha mantıklı ne yaptığını bilerek hedef koyarak ILAC başlamak .Abi şuan pandemi ve lapır lapır heryer kapanıyor son kalemizide kaybettik. Şu ilac’ı almayı daha ciddi düşünür oldum. Denildiği gibi dil olmadan kanada amerika nereye gidersek gidelim extra bi dil kursu ücreti olacak. O sıradaki yaşam maliyetleride eklenince evden iyi kötü bişeyler öğrenip gitmek daha mantıklı geldi. Daha az masraf ve yurtdışına çıkınca direk okula başlama avantajı.. Keşke 1 sene önce görseydim buılac kursunu valla her şeye geç kalmış hissediyorum😭
-
@Ali-Dmr sizin süreciniz şuan ne durumda kurs bittimi neler yapıyosunuz
-
@ahsenaydgdu Dil kursu Ekim ayında sona ermişti. 3 Mayısta da kolejin dersleri başlayacak. Ben de 10 Mayıs için bilet aldım, kaza bela çıkmazsa Toronto'ya gideceğim.
-
@Ali-Dmr vize sürecinizi biryerde yazmışmıydınız girip okumak isterim
-
@denizci10, içinde söyledi: canada/abd dil okulu fikir/düşünceleriniz???
Şunu merak ediyorum. Kanada da 2 yıllık eğitim + 3 yıllık çalışma izni ve sonrasında PR ye gitmek için önce okulu ve programı mı seçiyor sonra mı ILAC e başlıyorsunuz yoksa dil eğitimi alıp ILAC ten oradan geçerli sertifika ile mi eğitime başvuruyorsunuz? Bu kısmı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim. @mehmet-JS @Nothing-Man
Aslında iki yol var.
- Okulla görüşüp dil sınavına girmek ve sonuca göre şartlı kabul almayı sağlamak. Fakat bence bu en zor olanı. Çünkü okullar önceliği zaten gerekli şartları sağlayanlara veriyorlar onlardan kalırsa şartlı kabulu veriyorlar. Ayrıca bölüme göre de değişkenlik gösteriyor. Örneğin yazılım üzerine başvurular kısa zamanda doluyor fakat business üzerine olanlar hala boş kalabiliyor. Hatta okula göre bile değişebiliyor.
- Önce dil okuluna kayıt yaptırıyorsun ve onların pathway programına geçiyorsun. Anlaşmalı okulların kriterini uygun puan aldığında yada bu puana yaklaştığında onlar senin yerine başvuruyu yapıyor. Sana sadece yeterli puanı almak kalıyor. Bence bu daha kolay bir yöntem.
-
@ahsenaydgdu Bana söylendiğinde züğürt tesellisi gibi gelir, kızarım ama, böyle durumlarda söylenebilecek başka söz de kalmıyor maalesef: Belki böylesi sizin için daha hayırlıydı. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum: Sizin için en hayırlısı neyse, o olsun.
O örnekteki arkadaşın istisnai bir şansı vardır. Gayet çirkin bir adam olmasına rağmen, hem güzel, hem iyi, hem merhametli, hem zeki, hem eğitimli, hem aile terbiyesi almış, hem çalışkan, hem tutumlu, hem iyi bir hayat arkadaşı, hem iyi bir anne, hem (aileden) İtalyan (EU pasaportlu), hem de (2. nesil) Amerikalı olan "mükemmel kadın"ı bulup, evlenmeyi de başarmıştır. Adeta, şeytanla anlaşması vardır.
Aynı örnekte bahsettiğimiz şirket de Deloitte bu arada :)
-
@kingocali maşallahh ne şanss :) işte böyle şeyler olunca diyorum ki hayırlısı turkiyedeyse gelsin beni bulsun yoksa GC çıksın gidelim neyse o olsun.. sabır kalmadı artık
-
@kingocali bu arada 4 büyüklerin hepsini severim ama renklerinden dolayı galiba yeşili sevdiğim için Deloitte en göz bebeğim :)
-
@ahsenaydgdu İnşallah 🤲🏻
Yenge bununla evlenebilmek için (ve şirket içi evlilikler Amerika'da pek hoş karşılanmadığı için), Deloitte'tan ayrıldı; Goldman Sachs'e geçti. Goldman Sachs'te Senior Manager oldu; Partner'lığa doğru yol alıyordu. İkinci bebe olunca, çalışma saatlerinin daha gevşek olduğu Federal Reserve Bank of New York'a geçti. Kız bir de fedakar. Onu eklemeyi unutmuşum. Bak, sinirlendim şimdi 😀
-
@kingocali ayy sus sus moralim bozuldu 😂 o kadının umarım değerini biliyordur 😊😊😊
-
@ahsenaydgdu Nerede? Eve dönüyor. Ev işlerinin bir ucundan tutmuyor. Kızın da kendisi kadar çalışıyor olmasına rağmen, her şeyi kızdan bekliyor. Kıza fırında kelle yaptırıyor -- ki, böyle şeyler Amerikalılar için son derece ters. Yediği hayvanın koyun olması bile Amerikalı'yı bozacak bir şey normalde. Hafızasını bile kıza zimmetlemiş. Sabahtan akşama kadar kıza "O neredeydi? Bu neredeydi?" diye soruyor. Yani, diyor ki "Bul; getir". Beni 1 aylığına yanına davet etti. 3-4 yemek ve bir ofis turu dışında hiç ilgilenmedi. Kız mahcup oldu. "Bu seninle ilgilenmiyor" diye, beni her gün iki bebesiyle arabaya koyup, kendisi dolaştırdı. Bir de, nahoş bir detay daha var. Ama onu bu forumda dile getirmek doğru olmaz. Şu an o kadar yükseldim ki, gidebilirsem, ağzını, burnunu kırmak farz oldu haylazın :D
-
@kingocali aahahaha giderseniz bi kulaklarını çekin böyle olmaz ☺️☺️☺️
-
Dili türkiyede halledip öyle gidin kanadaya At terli yemiyor artık bu numaraları
-
@ahsenaydgdu Okul kabulünü alır almaz vize sürecini başlattım, belgeleri sisteme Kanada devletinin resmi sitesi üzerinden yükledik daha sonra biyometrik vermek için VFS Global Ankara'dan randevu aldım. Takribi 10 gün kadar sonra vizem onaylandı ve pasaportumu istediler. Bir hafta kadar sonra da pasaportumu teslim aldım. Ben bu süre zarfında Karya International isimli firmanın İzmir ofisinden danışmanlık hizmeti aldım. Eğitim danışmanları öğrencilerden hiçbir şekilde para talep etmiyorlar, okuldan komisyon alıyorlar. Bu yüzden böyle bir hizmet almak çok mantıklı geldi bana.
-
@Ali-Dmr aa harika kendilerini ilk iş yarın arayacağım. Bi de şeyi sorucam daha önce yurtdışına çıkmışlığınız varmıydı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum