American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
-
@yalta @damladav
Amend (degisiklik) yapabilirsiniz. Ama oyle yapinca, print edip, imzalayip, posta ile gondermeniz gerekiyor.
-
@graombze, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Yardim çekleri gelmeye basladi mi?
Evet, ulasan kisiler varmis.
Ayrica pek cok kisi IRS'in sitesinden bilgi de almaya baslamis:
https://www.irs.gov/coronavirus/get-my-payment
Eger sizin hesabinizda bilgi yoksa sadece bekleyin. Yakinca guncellenir.
-
@yalta, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Ben bildirimi subat sonu gibi yaptim. Dolayisi ile kredilerden yararlanamadim. Bunlardan yararlanmanin bir yolu var mi?
Tam olarak hangi krediden bahsediyorsunuz?
genele verilen yardimlar mi? yoksa cocuklar icin olanindan mi? yoksa issizlik yardimi olarak verilen mi?
-
@İrem-Güzel, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
@crazycells merhaba
Biz ülkeye 15 gün önce giriş yaptık, SSN geldi, bu checkten yararlanmak için 2021 beklememiz gerekiyor sanırım değil mi? Kızım Amerikan vatandaşı 2017 doğumlu onun için herhangi bir ödeme alabilrmiyim hemen?IRS'te bilgileriniz olmadigindan bir sonraki yilin vergi bildiriminde hepsini alabileceksiniz.
Bu surecte IRS bilgilerinizi girmeniz icin form da olusturabilir, ama tabii kesinligi yok... o nedenle takipte kalin.
-
@yalta, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
@kundekari, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
IRS sayfasinda 10200$ tax deductionla ilgili bir aciklama var. Eger issizlik odenegi aldiysaniz, tax ibraz etmeden okumanizi tavisye ederim. Evli bireyler, kisi basi 10200$ muaf olacak. Yani evliyseniz ve joint dolduruyorsaniz 20400 $lik ilk kisimdan muaf oluyorsunuz. Bunu nasil duzenleyeceginizle alakali da orneklerle aciklama yapilmis.
Hay Allahim ya her yerden kazik yedik 🙄 Bundan sonra asla erken tax filling yapmam. Son gune birakirim.
Sorun yok, 1040X formu doldurup degisiklik yapabilirsiniz...
https://www.irs.gov/newsroom/file-form-1040-x-to-amend-a-tax-return
-
Zaten sayin @kundekari hemen ustte yazmis, ben de tekrardan vurgulamis olayim. Eger issizlik yardimi aldiysaniz, bu yardimin 10.200'lik kismi icin vergi odemeyeceksiniz. Eger evliyseniz kisi basi 10.200 dolar icin vergiden muaf olacaksiniz, eger geliriniz 150.000'den fazlaysa o durumda boyle bir muafiyet soz konusu olmayacak. Ayrintili bilgi icin:
-
@MySea çok sağolun, yani anladığım kadarıyla tax return yapınca, tax return ödemesi haricinde mi bu 1400 $ alıcaz? Doğrumu anlıyorum?
-
@crazycells teşekkür ederim.
-
@İrem-Güzel Tax return yapinca, tax refund olarak bu yardimlari alabilirsiniz. Mesela, normalde diyelim ki $200 refund alacaksaniz, bu yardim paralari da ustune eklenecek. Veya tam tersi, tax borcu cikarsa, bu yardim paralarindan borc dusulecek ve kalan miktar size gonderilecek.
-
...........................
-
IRS Get My Payment sayfasından kontrol ettim, stimulus ödemesi 17 Mart için planlanmış görünüyor. Ancak paranın yatacağı hesap 2019 vergi beyanında bildirdiğim hesap, 2020 beyanını farklı bir hesapla yapmıştım. Bu durumda ödeme 2019 bilgileri ile yapılacak görünüyor, yani yeni doğan bebek için para alamıyoruz şu anda.
-
Arkadaşlar Bugün 3 sitimulus yatırma tarihini IRS sayfasından Kontrol ettim. 1400 Usd check 17 Mart 2021 tarihinde hesaplarımıza geçmiş olacak . Hayırlı olsun.
-
@redsat2000 1400 check tek kişi için mi hocam 2 kişi için mi acaba mesela evli olanlar 2800 dolar mı alacak 2 kişi teşekkürler.
-
...........................
-
@mardin47-47 vergi yükümlüsü her bir yetişkin için 1400 usd Siz iki kişisiniz 2800 Usd alacaksınız .
-
Yaklasık 3 hafta once 2020 yılı vergi beyanında bulunmustuk. Sımdı "get my payment" adresinden baktıgımda 17' sine yatırılması planlanmaktadır, yazılmış. ☺️🙏
-
Bu defa cocuklar icin de $1400.
-
Ben kontrol ettim not available yaziyor onceki iki cekide almistim adres degistirdim ama irs sistemine girmistim yeni adresi .banka hesabiyla degilde cek halinde almistim oncekilerini acaba sikinti nerde
-
@kursat68 Oncelik direct deposit odemelerde, yani banka hesabi sistemde olanlar daha once alacaklar. IRS'in aciklamalarina gore posta yolu ile cek gondermeye daha sonra baslanacak.
-
https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/login adresine girildiginde:

ilk resimdeki formu doldurup 2. ekrana ulasiyorsunuz. Tahmin ediyorum tum bank account kayitli olanlar ayni gun hesaplarinda paralarini almis olacaklar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum