Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

iltica başvurusundan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

• Merhabalar. Ben 2017'nin temmuz ayı gibi iltica başvurusu yaptım. ekim 2017'de ise interview'e çağrıldım ve çok ama çok olumlu geçti. sonrasında ise 2019'un başlarında (şubat yada mart) SSN kartımı ve çalışma izni kartımı aldım. ancak bundan hemen sonra nisan 2019'da hiç kimseye (uscis vs) bildirmeden, bi form almadan ülkeyi ailemin geçirdiği büyük trafik kazası sebebiyle terk ettim. şimdi bugün bi case numberi aratayım dedim. bana tekrar bir kart yollamışlar. ben ülkeden çıkış yaptıktan 2-3 gün sonra. acaba bu green card mı? normalde ben 2019 nisan'da ülkeyi terk ettikten sonra 2020 nisan'da tekrar giriş yapmaya niyetlenmiştim lakin covid diye bir şey belirdi hayatımızda ve herşey dahada zorlaştı.

https://i.imgur.com/ajJySPf.png

şimdi birbirinden farklı bir kaç sorum var.

1. ben amerika'ya tekrar giriş yapabilir miyim? bu kazayı vs belgelesem, çünkü annem ve babam kısmi felç oldular. çalışamıyorlar, ve benim gidip onlara bakmam gerekiyordu.

2. amerika'ya bu processte giremezsem eğer ilersi için turist vizesine başvurabilir miyim? ileride turist olarak gidebilir miyim? bu anlattıklarım buna engel olabilir mi

3. bahsettiğim bu kart sizce green card mı? sonuçta bana SSN yolladılar, çalışma izni yolladılar. başka ne kartı olabilir bu? böyle bi durumda o kartı tekrar talep edebiliyor muyum?

4. bir iltica avukatı benim iltica processimin ne durumda olduğunu benden detaylı bi şekilde görebilir mi? buna yetkileri var mı? bunun sonucunda beni birisi yönlendirsin çok isterim.

not: bu başlığı daha önce açtım. ancak şimdi düzenleyip, daha anlaşılır bi hale getirip ve akabinde ekstra bilgiler ekleyip @crazycells 'in tavsiyesi üzerine buraya açmaya karar verdim.

https://i.imgur.com/c1bKQqP.png

• @zLucas, içinde söyledi: iltica başvurusundan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

Merhabalar. Ben 2017'nin temmuz ayı gibi iltica başvurusu yaptım. ekim 2017'de ise interview'e çağrıldım ve çok ama çok olumlu geçti. sonrasında ise 2019'un başlarında (şubat yada mart) SSN kartımı ve çalışma izni kartımı aldım. ancak bundan hemen sonra nisan 2019'da hiç kimseye (uscis vs) bildirmeden, bi form almadan ülkeyi ailemin geçirdiği büyük trafik kazası sebebiyle terk ettim. şimdi bugün bi case numberi aratayım dedim. bana tekrar bir kart yollamışlar. ben ülkeden çıkış yaptıktan 2-3 gün sonra. acaba bu green card mı? normalde ben 2019 nisan'da ülkeyi terk ettikten sonra 2020 nisan'da tekrar giriş yapmaya niyetlenmiştim lakin covid diye bir şey belirdi hayatımızda ve herşey dahada zorlaştı.

https://i.imgur.com/ajJySPf.png

şimdi birbirinden farklı bir kaç sorum var.

1. ben amerika'ya tekrar giriş yapabilir miyim? bu kazayı vs belgelesem, çünkü annem ve babam kısmi felç oldular. çalışamıyorlar, ve benim gidip onlara bakmam gerekiyordu.

2. amerika'ya bu processte giremezsem eğer ilersi için turist vizesine başvurabilir miyim? ileride turist olarak gidebilir miyim? bu anlattıklarım buna engel olabilir mi

3. bahsettiğim bu kart sizce green card mı? sonuçta bana SSN yolladılar, çalışma izni yolladılar. başka ne kartı olabilir bu? böyle bi durumda o kartı tekrar talep edebiliyor muyum?

4. bir iltica avukatı benim iltica processimin ne durumda olduğunu benden detaylı bi şekilde görebilir mi? buna yetkileri var mı? bunun sonucunda beni birisi yönlendirsin çok isterim.

not: bu başlığı daha önce açtım. ancak şimdi düzenleyip, daha anlaşılır bi hale getirip ve akabinde ekstra bilgiler ekleyip @crazycells 'in tavsiyesi üzerine buraya açmaya karar verdim.

https://i.imgur.com/c1bKQqP.png

Sayın @zLucas,
    Sorularınıza direkt olarak cevap veremeyeceğim. Size nedenini açıklamak isterim. İltica başvurusunda bulunan kişinin ülkesine dönememesi esastır. Zaten iltica başvurunuzda benim ülkemde can güvenliğim yoktur bu nedende dolay iltica talebinde bulunuyorum dersiniz. Olağanüstü durumlarda (örneğin kişinin annesi vefat etmiş ve kişi sadece cenazeye katılmak üzere ülkesine birkaç günlüğüne dönmüş ise) iltica talebinde bulunan kişinin kaçtığı ülkeye kısa sureli donuşu çok büyük bir problem teşkil etmeyebilir. Ancak uzun sureli kaotiğiniz ülkeye donusun her ne kadar zorlu bir durum olursa olsun iyi karşılanma ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle sorul arinizin devamını cevaplayamıyorum. İltica talebiniz geri çekmeniz (withdraw) yardımı olabilir ancak bunlar kayıtlarınıza geçer ve sonraki başvurularınızda görüneceği için durumu açıklamanız gerekecektir.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu tesekkurler yanit icin. benim suan acaba basvurum devam ediyor mu, basvurum ne durumda bunu bi avukat ile iletisime gecerek ogrenmebilmem mumkun mu? avukatlar bu bilgiye erisebiliyorlar mi? en kotu biletimi alip ve durumu belgeleyip sansimi denemek istiyorum havaalaninda.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    109 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım. Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir? 2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi? 3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli? 4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır? Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim. Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.
  • immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • Deport olduktan sonra giriş yasağı süreleri hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @joker34, içinde söyledi: Deport olduktan sonra giriş yasağı süreleri hk. Merhaba, Deport edildikten sonra kaç yıl süre ile giriş yasağı uygulandığını öğrenmenin bir yolu varmıdır?ve eğer giriş yasağı var ise I-212 formu doldurarak bu yasağı kaldırma olasılığımız nedir?birden fazla soru oluyor kusura bakmayın ama diğer bir sorum ; bu yasak 10 yıl ise ve toplamda ABD de overstay kalınan süre 5 ay ise itiraz etme veya I-212 formunda kabul alma(affedilme)durumu olumlu sonuçlanırmı? teşekkürler Sayın @joker34, ABD’ye giriş yasağının ne kadar olduğu ABD’de ne kadar sure hukuka aykırı kaldığınızın tespit edilmiş olması ile ilgilidir. Bu giriş yasağı suresi 3 yıl, 10 yıl veya daimi de olabilir. Bunu mahkeme kararından veya mahkeme kararınız yok ise mahkeme kararının kopyasını almak icin Freedom of Information Act Request (“FOIA”) yaparak öğrenebilirsiniz. Genelde mahkeme kararınızda bu süre belirtilir. I-212 yolu ile ABD’ye giriş yasaklısı iseniz ABD’ye giriş için izin istersiniz. İznin kabulü için mutlaka vermeniz gereken bilgi ve belgeler olacaktır. Bu belgelerin neler olduğuna bu linkte “Checklist of required initial evidence ” altında bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-212 Teşekkürler.
  • Başvurudan sonra yeni bir çocuğum oldu.

2
    0 Oy
    2 İleti
    178 Bakış
    RhonsterR
    @Cihangir-Namlı forumda zaten cevabı olan soruları buraya soramazsınız lütfen sorularınızı aşağıdaki başlıklardan birinde sorun. https://yesilkartforum.com/forum/topic/3430/dv2022-bekleme-odası/6326 https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır/1055 Muslu hukuk bürosuna sorunuz varsa da bu başlığı inceleyip ona göre sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız?_=1608972427222
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k