Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
-
@sadriabi Ataturk bunu Nutuk'ta anlatmis, Genclige Hitabe'de anlatmis ama kim okuyor, kim anliyor...
-
Amerika'da yaşayanlara sorular 😁
1- Meyvelerin tadları? Aslen Balıkesir'li biri olarak ne alırsan al tadı bal gibiydi. Yani gayet güzel. Orada durumlar ne? Muhtemelen İstanbul'da yediğim saman gibi olanlardan da bal'lardan da var. Ama genele vurursak durum nedir?
2- Tereyağının 😂 tereyağı seven biri olarak İstanbul'da bolca margarin olup adına tereyağı denilen bir sürü ürün var. (Buna yasalarda izin veriyormuş. Misal %20 tereyağı gerisi margarin ama tereyağı adı altında satılıyor) Orada durumlar nedir? Markete gittiğinizde cidden güzel bir tereyağı alabiliyor musunuz? Ben Balıkesirden getirtiyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler 😊
-
@hadi-BE, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
1- Meyvelerin tadları? Aslen Balıkesir'li biri olarak ne alırsan al tadı bal gibiydi. Yani gayet güzel. Orada durumlar ne? Muhtemelen İstanbul'da yediğim saman gibi olanlardan da bal'lardan da var. Ama genele vurursak durum nedir?
2- Tereyağının 😂 tereyağı seven biri olarak İstanbul'da bolca margarin olup adına tereyağı denilen bir sürü ürün var. (Buna yasalarda izin veriyormuş. Misal %20 tereyağı gerisi margarin ama tereyağı adı altında satılıyor) Orada durumlar nedir? Markete gittiğinizde cidden güzel bir tereyağı alabiliyor musunuz? Ben Balıkesirden getirtiyorum.
Her mevsim her meyveyi bulmak mümkün, ama mevsimi dışında tadı güzel olmuyor. Genelde mevsiminde çilek, kiraz, karpuz gibi şeylerin tadı çok güzel.
Burada da margarin bazlı tereyağı diye satılan ürünler var. Ama gerçek tereyağ bulmak da mümkün. Oklahoma'ya gidersek yada oradan gelen olursa Texas-Oklahoma sınırında, Dallas'tan yarım saat kuzeyde Amish ürünleri ve Oklahoma balı satan bir dükkan var. Oradan bir sürü alıp buzluğa atıyoruz. Sanırım 2 yada 3 pound'luk rulo şeklinde, 13 dolardı en son. Houston'da da satan vardır mutlaka ama henüz denk gelmedi.
-
@knnrn, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
@hadi-BE, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
Her mevsim her meyveyi bulmak mümkün, ama mevsimi dışında tadı güzel olmuyor. Genelde mevsiminde çilek, kiraz, karpuz gibi şeylerin tadı çok güzel.
Burada da margarin bazlı tereyağı diye satılan ürünler var. Ama gerçek tereyağ bulmak da mümkün. Oklahoma'ya gidersek yada oradan gelen olursa Texas-Oklahoma sınırında, Dallas'tan yarım saat kuzeyde Amish ürünleri ve Oklahoma balı satan bir dükkan var. Oradan bir sürü alıp buzluğa atıyoruz. Sanırım 2 yada 3 pound'luk rulo şeklinde, 13 dolardı en son. Houston'da da satan vardır mutlaka ama henüz denk gelmedi.
Meyveleri organic veya dogal olarak satin alirsaniz, gercek tatlarina ulasabiliyorsunuz. Tabii ki de mevsimine gore almak lazim. Biz cogunlugunu NJ'deki ciftliklerden kendimiz topluyoruz.
Bal konusunda ise yine organic olarak Brezilya veya Yeni Zelanda ballari var. Biz normalde Brezilya bali aliyoruz; ve ben ayrica icinde petekli bal seviyorum ve o yuzden arasira Yeni Zelanda bali da aliyoruz. Ayrica, araziniz uygunsa, kovan ve ari satin alip aricilik da yapabilirsiniz.
Tereyagini Amishlerden veya yine organic storelardan bulabilirsiniz. Ozellikle Irlanda, Isvicre ve Finlandiya tereyaglarinin tatlari cok guzel ve dogal sekilde elde ediliyorlar.
Yine Amishlerden organic yumurta ve sut bulabilirsiniz.
-
Cevaplar için teşekkürler. Amish ürünlerini okumuştum bir yerlerde. Organik ve güzel diye.
Tereyağı en son 1 ay kadar önce Balıkesir'den kilosunu 45 liraya aldık. %100 tereyağı olduğunu düşünmüyorum ama genede kaliteli ve güzel. %100'ler herhalde 60 lira civarı vardır.
İstanbulda ise peynircilerden sözde en kalitelisini 60-65 liraya alıyorsun da tabi ki iyi değil. Uzun lafın kısası tereyağı da orada daha uygun. -
@hadi-BE Kayısı ve şeftaliden umduğumu hiç bulamadım.
Kirazlar bu sene müthiş.
Elma ise ABD dışından gelenleri (Yeni Zelanda özellikle) gayet güzel.
Karpuz genelde iyi. Kavun pek beğenmedim. (Çeşme kavununu özlüyorum 😭)
Kırmızı erik güzel.
Kivi gayet güzel.
Muzlar da gayet iyi.Tereyağı olarak Kerrygold ile Finlandia markalarını kullanıyorum, onlar da ABD dışından geliyor. Tadlari güzel.
Houston'da Conroe'nun kuzeyinde Calico Fresh Market var, orada taze günlük süt ve süt ürünleri var. Gayet lezzetli yoğurt oldu oradan aldığım sütle mayaladigim zaman.
-
Kavun kısmına üzüldüm @MegaShintai pek de severim 😂
-
@hadi-BE Özlemimi her yaz tatile gelince gideriyordum, ama bu seneyi pas geçmek zorundayım. Sağlık olsun artık. ☺️
-
@MegaShintai en kral kavun kırkağaç kavunu :D
-
Aynen @MegaShintai
Acısını sonraki sene çıkarırsın! 😁 -
@Rhonster Denemedim hiç, yolum düşerse bakarım. ☺️
-
Kavun honeydew 👍
-
@MegaShintai ahanda bu

-
@goodluck, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
honeydew
aşırı tatlı oluyor o kavun ya
-
Rakinin yaninda iyi gider aslinda :)
-
@MySea iyi gidiyor tasdikli :D
-
@Rhonster, içinde söyledi: Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular
@MegaShintai ahanda bu

Bunun cirkin cikma ihtimali cok honeydew e kefilim kotu cikarsa bende bisey bilmiyorum 😀
-
@goodluck en ufak ihtimali bile yok eğer en güzel tarafı da bu kırkağacın :D ulmamış olması yeterli. tadı kesinlikle mükemmel olacak sonuna kadar kefilim bu kavuna :D
-
@goodluck honeydew aşırı tatlı oluyor bir iki ısırıktan sonra kesiyor beni ama tüm bir kırkağacı sıkıntı çekmeden yiyebilirim yoğunluk olsun tat olsun efso efso :D
-
Honeydew adindan belli bal bal gel vatandas gel amerikan kavunu bunlarrr 😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum