Coronavirus (COVID-19)
-
Contrary to false allegations, not a single city is overflowing with patients or a hospital full to capacity due to COVID-19 in Turkey. Please give credence only to official statements by the Ministry of Health.
KONYA Province: Ward bed occupancy rate is 48%, ICU occupancy is 76% and mechanical ventilator use is 42%. Allegations of 100% occupancy/use are 100% ill-intentioned. Pay no attention to those who underrate the disease and those who portray hospitals as desperate.
😊😊
-
Konya il saglik mudurlugu vs TC saglik bakanligi
Google'dan her iki aciklamaya da ulasabilirsiniz.
-
Birde Adiyaman belediye baskaninin tweeti vardi, sabah okumustum. Hastaneler doldu diye.
Yine google'dan ulasabilirsiniz.
-
@MySea biz de doktor tanıdıklarımızdan hastanelerle ilgili benzer şeyler duyuyoruz maalesef...
Süreç hiç iyi ilerlemiyor. Sayın @frozen 'ın dediği gibi, süreci anlamak için sokaktaki insana bakmak yeterli oluyor. Kaç ay geçti insanlar hâlâ dikkat etmekte zorlanıyor.
İnsanlarda bu bilinç bir türlü oluşamıyor. Gerekirse kapı kapı dolaşıp insanlar bilinçlendirilmeliydi. Herkes bilgiye kendi imkanlarıyla ulaşmaya çalışıyor. Salgından kendi imkanlarıyla korunmaya çalışıyor.
Bana göre sokağa çıkma kısıtlaması dönemlerinde kapı kapı dolaşılıp insanların hastalık belirtilerine bakılmalıydı. Tıp öğrencileri, sağlık bilimlerinde okuyan öğrenciler yapabilirdi bunu. Gerekirse gönüllü olmak isteyen bile çıkardı. Sürecin en başında yapılmalıydı bu.
Muhtarları saraya çağırmayı biliyorlar. Doktorları, hemşireleri köpek gibi çalıştırmayı biliyorlar. Bilmiyorum devletin umurunda mıyız?
Herkes dikkat etsin lütfen. Belki geçirir atlatırız hastalığa yakalansak ama aile büyüklerine bulaştırma riski ve ülkedeki bu vurdumduymazlık süreç boyunca beni en çok yoran şeyler.
-
@azuleverde Malesef burada da ayni durumlar var. Maske bircok yerde zorunlu ama hala kullanmayanlar da var ve hatta hic umursamayanlar bile var.
Okullarin fiziksel olarak mi yoksa online olarak mi acilmasi konusunda bile online platformlarda ve okul sayfalarinda cok fazla tartisma var. Ozellikle hem anne hem babanin calistigi aileler fiziksel olarak acilmasini savunuyorlar, calisma durumundan dolayi evde cocuklarla kalmak istemiyorlar. Birde gripden farki yok diye hafife alanlar da var, onlar tabii ki cocuklar okula gitsin diyorlar.
-
@ibrahimcapkin kusura bakmayın şimdi online oldum sanırım sayın @crazycells cevap vermiş selamlar
-
Ohio valisinin testi positive cikmis. Tam da Trump ile gorusecekti.
https://www.cnn.com/2020/08/06/politics/mike-dewine-coronavirus/index.html
-
ABD disisleri bakanligi ABD vatandaslarinin yurtdisina seyahat uyarisini kaldirdi.
https://www.cnn.com/2020/08/06/politics/state-department-level-4-advisory-lifted/index.html
-
Almanya yolcularina uyari:
https://www.gercekgundem.com/guncel/203035/thyden-almanyaya-ucacak-yolculara-kritik-uyari
Gorunuse gore yakinda tum havayollari ve ulkeler ucuslar oncesi negative test sarti getirebilirler.
-
@MySea biz bu gidişle ülkeye zor döneceğiz gibi Florida da her 3 kişiden biri pozitif .
-
Koronaya yakalanmamak mayinli araziden sag cikmak gibi. calistigim restoran her gece full cekiyor kimse aldirmiyor
-
CDC Turkiye icin seyahat uyarisini 6 Agustos'da guncelledi. Level-3 yapti. Yani non-essential (zaruri olmayan) seyahat yapilmamali. Turkiye icin covid salgin riskinin yuksek olmasi nedeni ile.
https://wwwnc.cdc.gov/travel/notices/warning/coronavirus-turkey
-
@MySea Hayırlısı olsun😊
-
Complo teorilerine gore, asi bulununca, hickimseyi asisiz ucaga almayacaklar, hatta okullara kayit yapmayacaklar. Asi olunca da vucudunuza asi yoluyla chip takacaklar ve sizi istedikleri gibi yonlendirebilecekler. Dunku HaberTurk'deki programda aciklanan anketlere gore, yaklasik olarak ABD'de 40%, Turkiye'de ise 47% asi bulunsa bile yaptirmayacagini ifade ediyor. Covid bir yandan, influenza diger tarafdan, chipci kureselciler baska bir taraftan bu kis ortalik cok pis karisacak. :(
-
@MySea Bol oksuruk ve hapsuruklu mevsimde Covid19'un yayilma hizinin x10 olacagini dusunuyorum. Su an markette alisveris yaparken birisi oksurunce koridoru degistiriyorum, herhalde son baharda marketten cikarim.
-
Rusya aşıyı bulduğunu açıkladı. 20 ülke ön sipariş vermiş.
-
Yaklaşık 10 gün önce haberlerde Florida da bir köpek Covid pozitif teşhisi kondu. Motifiye olmuş durumda virüs şuan . Burada dolaşan kedi köpek yok ama sincaplar çok ürkütüyor. Nil virüsü ile Covid Miamide ortak mesai de .
Covid sonrası ABD de normal doktor randevusu almak imkansız gibi. Telefonlara cevap veren yok.İnternetten randevu vermiyorlar. Sağlık sistemi tamamen kaziklamis durumda. Türkiye'yi bazen mumla arıyorum.
-
@redsat2000 Gel Türkiye’ye 5-6 ay kal burda sağlığını garantiye al abi.ABD nin sağlık sistemi belli!! risk almaya değmez.3-5 dolarlık obama care insanın sağlığını güvenceye almaz.
-
@redsat2000 Covid-19 şüphesi ile 4 gündür evdeyim. Etrafımda 5 pozitif vaka çıkmasına rağmen hastane bize test için gelmeyin diyor. Pozitif vakaya da evde 14 gün dur denildi ve doktorun verdiği ilacı al dendi o kadar. Temas ettiğim herkes pozitif çıktı (sanırım bizde pozitifiz) buna rağmen teste gelmeyin diyorlar. Şuan sistem tamamen devre dışı Türkiye’de. Ağır olanlar hastanede geri kalan hastaların ne yaptıklarını kimse bilmiyor. O yüzden Türkiye’ye gelip falan kendimizi garantiye alalım demeyin.
-
@salih2825 Gercekten mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum